rekkluse 89 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Polecam użytkownika ProFobos Wszystko ok, szybka wysyłka, bardzo dobry kontakt. Polecam i pozdrawiam. 1 Link to post Share on other sites
Phoenix.modd 66 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Polecam użytkownika ProFobos Wszystko ok, szybka wysyłka, bardzo dobry kontakt. Polecam i pozdrawiam. Bardzo dziękujemy za dobrą opinię mam nadzieje że monitor będzie służył lata. 1 Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Polecam użytkownika Palladino19, sprawnie szybko, spokojnie i bez obaw można robić interesy poza allegro Dwie udane transakcje mamy za sobą Link to post Share on other sites
Palladino19 4 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Polecam użytkownika Palladino19, sprawnie szybko, spokojnie i bez obaw można robić interesy poza allegro Dwie udane transakcje mamy za sobą Polecam również użytkownika Cacek93, konkretny użytkownik Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Polecam kupujących: SIXTER, pawlix, dUSZa Link to post Share on other sites
ZakuTS 8 Napisano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Bardzo duży + za dwie aukcje dla użytkownika ProFobos . Bardzo dobry kontakt. Szybka wysyłka. POLECAM Link to post Share on other sites
00uvo00 9 Napisano 6 Maja 2013 Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Polecam MelMan1980 (kontakt poprzez forum+pierwszy wpłaciłem pieniądze a część dojechała szybciej niż wpłynęły pieniądze)na prawdę polecam.Natomiast,polecam uważać na użytkownika zgredoo,po umówionej wymianie na drugi dzień napisał że nadał paczkę cyt"jak będę w domu to dam Ci numer paczki"zatem myślałem że wymiana się dokonała,jednak 4 dni braku kontaktu z użytkownikiem po czym doprosiłem się o informacje"Tak przeliczyłem sobie wszystko i wychodzi na to że..Dopiero po przemyśleniu zrozumiałem że po prostu, nie opłaca mi się ta wymiana"Niby nic nie straciłem po za swoją twarzą gdyż miałem już kupca na jedną części z zamiany + parę dni zachodu.Szkoda tylko że twierdził że paczka jest w drodze gdy faktycznie nie była,pierwszy nie wysłał bym mu pieniędzy zatem radzę uważać. Link to post Share on other sites
nikodem99 6 Napisano 10 Maja 2013 Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 Phoenix.modd Link to post Share on other sites
Phoenix.modd 66 Napisano 11 Maja 2013 Udostępnij Napisano 11 Maja 2013 Phoenix.modd Dodam tylko ze na pozytyw Link to post Share on other sites
killerjestjeden 1 Napisano 13 Maja 2013 Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 dla użytkownika Mathew10 daję dużego Pozytywa, gdyż bardzo szybko realizuje zamówienie, nic nie ściemnia, sprzedaje towar w pełni zgodny z opisem Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Pozytyw dla użytkownika c0lin. Kontakt bardzo dobry, towar zgodny z opisem, szybka wysyłka Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) !!!!!!!!!!!!!UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mowa tutaj o użytkowniku "decoyek" http://forum.benchmark.pl/user/73764-decoyek/ z PC LAB >> http://forum.pclab.pl/user/357027-decoyek/ otóż umówiłem się z nim w środę 15 maja na wymianę GPU moja 7950 za jego 7870 + jego dopłata 200zł. Sytuacja wyglądała następująco dogadaliśmy się, że ja miałem wysłać swoją kartę za pobraniem (200zł) i on po sprawdzeniu miał wysłać swoją. Zgodziłem się na to bo powiedział że nie jest oszustem i wysłał mi zdjęcie swojego dowodu osobistego(co prawda słabej jakości ale da radę rozszyfrować cyfry i kod i wszystko) zdjęcie z dowodu zgadzało się ze zdjęciem osoby z konta na FB i z wcześniejszym zdjęciem ,,decoyek'a,, więc uznałem, że wszystko jest w porządku lecz w sobotę gdy wysyłałem mu wiadomość w której uspokajam go że karta dojdzie bo chłopak był trochę narwany i bardzo mu zależało żebym już w czwartek 16maja wysłał kartę bo dojdzie mu w piątek z początku byłem nie chętny bo nie miałem możliwości wysłania paczki następnego dnia ale spiąłem się i w czwartek przed 14 karta została wysłana za pobraniem ubezpieczona z możliwością sprawdzenia przesyłki. Lecz niestety decoyek nie odpisywał ani w niedziele ani w poniedziałek(że karta już doszła a musiała dojść) i szczerze mówiąc to zauważyłem że część wiadomości z naszej rozmowy została wykasowana konkretnie chodzi o jego adres który mi podawał do nadania paczki i wiadomość ze zdjęciem dowodu. Na dodatek żeby było bardziej podejrzanie zmienił sobie datę urodzin w profilu w benchmark.pl z tej co miał wcześniej i która pasowała do tej z dowodu czyli 2 marca 92' na 2 lipca 87'. Sprawa zaczęła mi śmierdzieć i to bardzo szczególnie że jak nie było tak nie ma kontaktu z delikwentem i tak o to sposobem za 200zł chłopak kupił sobie radeona 7950, a ja zostałem oszukany więc uważajcie!!! Jeśli do końca tygodnia nadal będzie zero kontaktu to sprawa idzie na policję. Nie wiem co on odwala naprawdę bo mam jego dowód i wszystko pasuje a jego wcześniejsze zdjęcie profilowe na benchmarku pasuje do zdjęcia z dowodu i z profilu na FB. Tak samo komputer i zdjęcia wszystko się zgadza więc mam jego pełne dane i 100% pewne więc nie wiem co ten człowiek odwala. Ale ostrzegam innych użytkowników!! Nie róbcie z nim interesów!! Wydaje się miły w rozmowie a potem olewa i nie odpisuje a wiem że na PClabie normalnie się loguje a benchmark już jakoś omija po tym jak kartę wysłałem. Prosiłbym o kontakt z użytkownikami którzy prowadzili z NIM rozmowy na PW w sprawie jego tematów w dziale SPRZEDAM/ZAMIENIĘ. Edytowane 21 Maja 2013 przez michalinio22 Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ehh... kolejny, który ufa nowemu użytkownikowi z 65 postami i 3 ma ostrzeżeniami za zachowanie... a skan dowodu to typowa opcja przy oszustwie. Na 99% nie jest to jego dowód, albo jest to dowód typu "Photoshop". Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Ale wszystko się zgadzało z dowodem jego zdjęcie na FB i wcześniejsze jego zdjęcie profilowe na benchmarku. Poza tym nie krępował się i pisał jakoś te statusy itp. Eh... dałem się złapać. Edytowane 21 Maja 2013 przez michalinio22 Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Dowód można sfabrykować lub ukraść (tak samo skany), więc jak koleś odrobił lekcje to pozamiatane. Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Mam jakąkolwiek szansę gdy zgłoszę to na policję? Ale to jest ciekawe >> http://obrazki.elektroda.pl/1890423300_1368186116.jpg > mi wysłał zdjęcie dowodu z identyczną kartką i nie wyglądało na sfabrykowane dowód też chyba nie ukradł i zdjęcia z jego profilu na FB przedstawiają tego samego człowieka co na dowodzie i ten sam pokój w którym robił zdjęcia do swoich tematów no ku... wszystko się zgrywało nie mógł zrobić zdjęcia w pokoju kogoś innego na FB. hm? ogarnijcie to zdjęcie >>EDYCJA a tutaj zdjęcie z jego tematu >> http://forum.benchmark.pl/topic/83966-gigabyte-radeon-7870-oc-256bit-prawie-n%C3%B3wka/?do=findComment&comment=961613 Edytowane 21 Maja 2013 przez michalinio22 Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 W trakcie odbierania paczki, ze sprawdzeniem zawartości podpisuje się pod protokołem najczęściej treścią: Ja taki i taki w dniu tym i tym sprawdziłem paczkę ble ble ble i potwierdzam, że jej zawartość zgadza się protokołem nadania. Na koniec autograf. W tym momencie debil podpisał na siebie wyrok. Przyznał się do wyłudzenia. P.S. Tym ryjem mógłby pole orać Napisz do jego dziewczyny, że zadaje się z oszustem i złodziejem a Ty w dni dzisiejszym złożyłem zawiadomienie o wyłudzeniu sprzętu. Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Wyniuchałem jego profil na darkwarezie http://darkwarez.pl/forum/post-29708029.html#29708029 Ten sam komputer co na pclabie. Karteczka z tym samym uśmieszkiem. Logował się niedawno. Może się przyda. Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) EDIT: > wyedytowane na prośbę decoyek Edytowane 21 Maja 2013 przez michalinio22 Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ja bym się nie zastanawiał nawet 5 min. Równie dobrze jeszcze dzisiaj możesz iść. Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 xxx Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 mam całą rozmowę >> nie mam tylko 2 postów lub nawet jednego >> 1 w której podaje adres i link do zdjęcia dowodu >> a tak to mam skopiowaną całą rozmowę łącznie z 2 postami w których wyraźnie napisał że >> wyślę panu paczkę z moją kartą Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 @Up i Up Up. Dzień albo dwa do tyłu można edytować PW łącznie z kasowaniem całej wiadomości. One same nie znikają. Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) Nie rozumiem dlaczego jest możliwość kasowania i edycji PW... Jak najszybciej powinno zostać to "naprawione". Edytowane 21 Maja 2013 przez okar19 6 Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 21 Maja 2013 Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) EDIT: > wyedytowane na prośbę decoyek Edytowane 21 Maja 2013 przez michalinio22 Link to post Share on other sites
Recommended Posts