Skocz do zawartości

thomyroke

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    167
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Posty dodane przez thomyroke

  1. Witam, przechodząc do sedna sprawy. Posiadam laptopa, oraz komputer stacjonarny. Nie jest on podłączony do internetu bezpośrednio do routera ponieważ odległość pomiędzy routerem (znajduje się w salonie) a komputerem (znajduje się w moim pokoju). Więc kilka miesięcy temu wpadłem by podłączyć kabel od internetu do laptopa a drugi koniec do komputera tak by WiFi z laptopa odbierał również komputer stacjonarny poprzez kabel (może ktoś z tego zrozumie). Ale, miesiąc temu laptop uległ zaktualizowaniu się aktualizacji która nie dawała spokoju (programy uruchamiały się godzinami). Więc zainstalowałem od nowa system na laptopie, zainstalowałem sterowniki jakich wymaga (Grafika, Chipset, itd.) Dzisiaj chciałem trochę "pograć na stacjonarnym w grę wymagającą internet (jest to jedyny komputer w którym gra chodzi w miare dobrze) no i.. jednak nie pogram sobie bo nie chcę się połączyć z internetem, w laptopie mam takie okienko: http://i.imgur.com/Cgut3TS.jpg

    Wygląda to tak, 1 pasek to jest połączenie WiFi laptopa które działa, drugi pasek zaś jest to połączenie przez kabel z laptopa do komputera stacjonarnego. Dodam ze przed zainstalowaniem od nowa systemu na laptopie działało jak należy więc obstawiam na 100% że to wina niezainstalowanego sterownika tylko nie mogę się domyślić jakiego.

    Systemy:

    Laptop - Vista Home Premium 32-bit

    Stacjonarny - XP Professional SP3 32-bit

     

    EDIT: Model laptopa to Acer Extensa 5220 (jeśli chcecie dokładny model to proszę napisać to dopiszę tutaj)

  2. Też nad tym myślałem żeby go przeskanować, ale 2 dni czy 3 stoi system i już by jakieś ścierwo się wgrało? :P Tym bardziej żę to jest proces hosta dla usług systemu Windows. Dam znać jak przeskanuje, wyczyści i czy coś się poprawi.

  3. Witam

    Posiadam laptopa z Windows Vista Home Premium, od wczoraj zmagam się z obciążeniem komputera, po kilku godzinnej pracy, pamięć fizyczna osiąga do 90%! Oraz zauważylem że w procesach uruchomiony jest svchost.exe ( z około 12 ich jest, w tym 1 który zżera sporą ilość pamięci fizycznej, po wyłączeniu procesu laptop ulega uldze. Proszę o pomoc

    http://i.imgur.com/EwGzdvR.jpg

  4. Witam, dzisiaj postanowiłem zainstalować system na drugim dysku (tak, w starym komputerze mam 2 dyski, na jednym XP (80GB) i również z XP lecz uszkodzonym (40GB) ) Posiadam zbootowanego pendrive'a z systemem Windows 2000 SP4, po włączeniu komputera oraz rozruchu z pendrive'a pojawia mi się komunikat: 

    http://i.imgur.com/xa26Mud.jpg

    Sam nie wiem co może być przyczyną

  5. To wiem że w opcjach mogę wyłączyć Aero, bo z tego co pamiętam to domyślnie w Vista i 7, jest włączone Aero, dlatego chciałem się zapytać czy ta grafika jakoś by dała radę, obecnie mam na nim Vistę Home Basic, jednak przez wadliwą aktualizację chcę zainstalować system od nowa.

    Reszta specyfikacji:

    Intel Celeron M 530 @ 1.73GHz

    1,5GB RAM

  6. Jeśli laptop się nie przegrzewa, dysk pracuje normalnie i nie ma z nim problemów prawdopodobnie będziesz musiał postawić system od nowa. Ze spraw sprzętowych można wyczyścić styki kości ram, przedmuchać chłodzenie laptopa. Naprawa istniejącego oprogramowania jest możliwa ale będzie trudna i czasochłonna. Na początek spróbuj przywracania systemu wybierz jakiś wcześniejszy punkt i przywróć oprogramowanie. Zarchiwizuj ważne dla Ciebie dokumenty, zdjęcia itp. 

     

    Na pulpicie procesor, płyta główna 50C i Dysk 43C także nie jest źle jak na laptopa. Ostatnio oby dwa laptopy czyściłem chociaż kurzu takiego nie było. Gdzie te przywracanie systemu mogę znależć?

    Dzisiaj z ciekawości przeskanowałem go AVG i wykryło 413 błędów rejestru (licznik wskazuje na pole czerwone czyli bardzo źle), 3353 plików, śmieci (to samo co poprzednio)

  7. Witam serdecznie.

    Jestem posiadaczem 11 letniego peceta. Od jakiegoś czasu mam problem z ciągłymi restartami, kody błędu są różne tak jak to widać na tych zdjęciach.

    http://i.imgur.com/f3GVF6G.jpg

    http://i.imgur.com/Oo1X4H6.jpg

    Robiłem format z 2 razy, z myślą że problem ustanie, jednak się myliłem.

    PC:

    AMD Athlon 64 3000+ 2.4GHz

    GeForce 7300GT PALIT (256MB)

    3GB RAM

    Windows XP SP3 32 bit


    @refresh

  8. Windows Vista.. i to wiele wyjaśnia, jeśli masz dobrego laptopa to przesiądź się na 7. Mam podobnie na swoim Acerze na Viście, co tydzień gdy wyłączam jakiś program to BSoD ;-;

     

    Swoją drogą, instalowałeś coś nowego?

     

    P.S 0x0000007e to błąd z RAM'em, jeśli masz więcej niż 1 kość, spróbuj wyjąć 1 i na niej zobaczyć, jeśli dalej to samo to tylko 2 włożyć

  9. Dysku nie ma się chyba co czepiać a system może paść z różnych przyczyn. Ja na Twoim miejscu przeskanowałbym system w poszukiwaniu szkodliwego oprogramowania tak profilaktycznie. Program Malwarebytes Anti-Malware powinien wystarczyć. 

     

    Dzisiaj zauważyłem że wczoraj bez mojej zgody zainstalowało mi aktualizacje do Windows Vista Service Pack 1, niby usunąłem ale nie poprawiło sie.

  10. Dyski 80GB nie są produkowane od kilku lat, to, że wymieniłeś dysk na inny nie oznacza od razu, że jest on nowy. Nośniki pochodzi pewnie z demontażu jakiegoś innego laptopa, został sprawdzony pod kątem bad sectorów i zaklasyfikowany jako sprawny i do sprzedaży. Jednak ma on swoje lata i mogą być z nim problemy. Zrób Error scan w programie HD Tune. Będziesz wiedział czy dysk ma bad sectory. Wrzuć screeny z testu i zakładki Health. 

     

    No tak, ale zauważ posiadam komputer stacjonarny od 11 lat i tam dysk jest taki sam od początku i fakt, tam coś pisze że jest coś nie tak z bad sectorami ale nie ma takich problemów jak tu..

     

    EDIT:

     

    Załączam screeny z HD Tune.

    http://i.imgur.com/uCJ4bQ1.jpg

    http://i.imgur.com/z3YPNJW.jpg

    http://i.imgur.com/tvtTW4N.jpg

  11. Prawdopodobnie na dysku pojawiły się Badsectory. W wierszu poleceń spróbuj: chkdsk C: /R, na pytanie opowiedz T.

    Po restarcie powinno uruchomić się narzędzie do sprawdzania dysku.

     

    Czyli możliwe że to dysk? Dysk wymieniałem na nowy rok temu.

    Teraz uruchomiłem laptopa po wielu próbach i Firefox zadziałał

     

    P.S

    Załączam plik ze zdjęciem z CrystalDiskInfo, dysk ma rok i kilka miesięcy.

     

    http://i.imgur.com/tHEJ4RX.jpg

  12. Witam.

     

    Mam problem z moim laptopem, dzisiaj zaczął dziwnie zamulać, programy nie chciały się włączać (był kursor że coś się uruchamia ale nic z tego) a po wciśnięciu CTRL+ALT+DEL wyskoczyło mi coś takiego

     

    System normalnie działa w trybie awaryjnym, system to: Windows Vista: Home Basic

     

    http://i.imgur.com/uD41gsa.jpg

     

×
×
  • Dodaj nową pozycję...