Skocz do zawartości

thomyroke

Użytkownik
  • Liczba zawartości

    167
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Posty dodane przez thomyroke

  1. Witam, przymierzam się do zakupu pamięci RAM z racji tego że 8GB okazało się zbyt niewystarczające, wypatrzyłem sobie nowe ramy od HyperX Predator RGB 3200MHz w dwóch kościach (2x8GB) pytanko czy będą one kompatybilne z płytą ASRock Z370 Killer SLI? Oczywiście żebym nie wyszedł na lenia to sprawdziłem na ich stronie ale albo ich nie ma albo jestem po prostu ślepy (?) Czy jeśli zdecyduje się na zakup ale jednak nie będą one działać to będę mógł je zwrócić z powodu niedziałania ich na moim mobo?

    Może ktoś ma akurat z was tą płytę i te ramy?

  2. dasz radę, to nie lot w kosmos.. wierzymy w Ciebie.

     

     

     

     

    Jeśli to co piszesz jest prawdą to niezłe dziadostwo, pewnie go przedmuchali i przesmarowali pod wlepką a taka operacja pomaga własnie na chwile.

     

    To że nie szanują czasu klienta to norma, ale nie szanują też siebie bo jak komp znowu wróci na gwarancję to kolejna roboczogodzina w dupsko, a można było od razu wymienić wentylek którego hurtowa cena to pewnie ~10-15zł. 

     

    Znając życie to pewnie tak, dodam że komp wrócił z inną usterką mianowicie wygięta śrubka od obudowy + radiator nie był dokręcony do końca, tylko luzem gdzie przy 100% obciążeniu procesor wynosił 87C (i5 8600k) a według testów jakie zrobili wszystkie wyszły pozytywnie, dziwne  :rotfl: Dokręciłem i od razu max 65C

  3. Witam, tak jak w temacie mam problem z komputerem

     

    Komputer działał dobrze, aż do wyłączenia, ponieważ nazajutrz już się nie chciał włączyć, z początku mówię "Ok, może padł zasilacz" podmieniłem na sprawny który wiem że działa, też nie odpala. No to padło na płytę główną jednak zastanawia mnie to że w USB jest zasilanie (sprawdzone to przy podłączeniu głośników na USB i działają) więc padło też na przycisk, i teraz nie wiem co faktycznie padło, czy mogła paść płyta główna pomimo że zasilanie w USB ma? Jeśli będzie potrzebna specyfikacja to podam.

  4. Witam

     

    Mam problem z temperaturami w Lenovo G710 (i3 4100M, 4GB, HD Graphics 4600 and GT 820M, SSHD 1TB) w spoczynku są one w normie według mnie (40-45C CPU, Mobo), jednak po włączeniu czegoś bardziej wymagającego czy testu w OCCT temperatury nagle podnoszą się do wysokich (w ciągu 2 sekund GPU wskoczyło z 44C na 70C...) rosną aż do 90-93C i tutaj już się wahają, pasta termoprzewodząca była wymieniona niedawno ale problem pojawił się jeszcze wcześniej, czy może być to wina wentylatora ew. całego chłodzenia?

     

    IKcPMps.png

    b5VzHLu.png

    cFShksC.png

  5. Miałem chyba ten sam wentylator, też był taki problem, raz kręcił, raz nie, a potem już w ogóle, poszedł komp do serwisu xkom (w końcu ma gwarancje) gdzie niby go zrobili, fakt podziałał ale na kilka dni, potem znowu i trzeba było go ręcznie ruszyć żeby zaczął działać, możliwe że to łożysko pada, ja wziąłem kupiłem nowy, inny bo już wkurw na maksa, nie będę drugi raz oddawał na 2 tygodnie komputera żeby nic z nim nie zrobili.

  6. Jak chcesz sobie spalić kolejną kartę graficzną to możesz nie zmieniać.

     

    Ten zasilacz to syf, zresztą wpisz w google czarna lista zasilaczy i będą strony na których są umieszczone na tzw czarnej liście których warto unikać. Posłuchaj się kolegi i pierw zakup porządny zasilacz a potem pomyślimy nad grafiką do niego.

  7. Program przydaje mi się do nagrywania, nic więcej, najlepiej mi sie nim nagrywa stad wazne jest dla mnie jego działanie. Problem ustąpił i na razie jest wszystko ok, nawet po restarcie, pojawiły się nowe sterowniki oznaczone wersją 430.86 ktore zainstalowałem i problem zniknął.

    • Popieram 1
  8. Po aktualizacji systemu do dzisiejszej wydanej wersji majowej problem ustąpił i jest wszystko ok, także problem rozwiązany.


    Po aktualizacji systemu do dzisiejszej wydanej wersji majowej problem ustąpił i jest wszystko ok, także problem rozwiązany.

     

    Problem powrócił. Żadne z powyższych opcji nie pomogło.

  9. 1. Można powiedzieć że są równe, ale jeśli ma być używany do programu Substance Painter czy Pakiet Adobe, to lepiej celować w 1660Ti ze względu na większą przepustowość i szybsze pamięci. raczej przy vram patrzy się w graniu niż w programach

     

    2. Wszystkie wartości są ważne jeśli chodzi o sprawy montażowe.

     

    3. Przede wszystkim na rodzaj pamięci (GDDR5, GDDR6) szybkość pamięci, przepustowość. 1070 ma GDDR5, 1660 Ti ma GDDR6, co prawda ma mniejszą szynę niż 1070 ale ma wiekszą przepustowość i szybkość pamięci co jest ważne w montowaniu.

     

     

    Myślę że jednak 1660 Ti będzie lepszym wyborem do tego PC.

  10. Witam, tak jak w tytule mam problem z GeForce Experience, działało od początku, kilka dni nie używałem go, odpaliłem dzisiaj i wyskakuje mi taki błąd

    PRYPj5M.png

     

    Robiłem chyba wszystko co pokazywali na YouTube, wchodzenie w usługi, wyłączanie usług związane z nVidią i ustawianie profilu na lokalne aż do usuwania wszystkich sterowników związanych z nVidią za pomocą DDU by usunąć również wszystkie pliki z rejestru, tu również nie pomogło. Nie chciałbym robić formatu z powodu jednego programu.

     

    GPU: Gigabyte GTX 1060 6GB

  11. Wybaczcie że odkopuje ale dopiero teraz temat zauważyłem, mam tą samą kartę graficzną tyle że w Lenovo G710 w konfiguracji z i3 4100m, intel hd 4600 + GeForce 820M 2gb i Windows 8.1. Obecnie mam wersję 361.91, najnowszą jaką mogę zainstalować to bodajże 388, mimo iż strona nVidii pokazuje że nadal wspiera tą grafikę i obecna wersja to 425.31. Więc podejrzewam że to błąd ze strony nVidii i nie wspiera już tej serii kart.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...