gtxxor 3481 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Microsoft wycykali w tej generacji piraci, to Microsoft teraz broni się aż za bardzo. Sony nie powzięło tak radykalnych metod, a sam BD okazał się póki co zabezpieczeniem nie do przejścia (pomijam niszowe rozwiązania z Custom Firmware). Mam kilku znajomych z konsolą i Xboxa przerobionego ma każdy, zaś PS3... żaden i to mówi chyba samo za siebie. Zresztą sam mam w klocku RGH, zaś PS3 (nawet mając wersję '2000' i programator pod ręką) nie ruszałem. Cytuj Link to post Share on other sites
krychu2007 26 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Microsoft jak dostanie ostro po du**e to z dnia na dzień obróci politykę o 180 stopni. Mam tylko nadzieję że niesmak pozostanie i ludzie nie zaczną wracać do X kloca. P.S Ciekawe kiedy nowy pad z x1 podłącze do pc i czy da rade z odbiornikiem który już mam.(To w zasadzie tyle ile oczekuje od nowego x kloca.) Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Microsoft jak dostanie ostro po du**e A może to Sony dostanie od wydawców. Obstawiam na to, że Sony z czasem nie będzie wiele lepsze w tej kwestii od XO. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Sony zostawiło kwestię używek wydawcom, a tym dopuszczenie ich jest nie na rękę. Więc jeśli jakaś gra na XO dostanie DRM, to również jej odpowiednik na PS4 takowy otrzyma. Jedyne gry na bank wolne od tego zabezpieczenia to chyba będą te bezpośrednio od Sony, co też nie jest tak pewne. Btw. trochę jazdę zrobili z PS+ (wymagane do gry po sieci, droższe od live gold i... jeszcze gry tak czy siak będą miały płatne network passy). Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Proszę przeczytać sobie tohttp://www.ps3site.pl/sony-wyjasnia-kwestie-drm-i-uzywanych-gier/156689 tutaj ładnie jest opisane odnośnie DRM. Miłego czytania. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Light56 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Szczerze? To nie kupuję używek, nawet nie mam od kogo pożyczać i vice versa. Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 "Miłego" grania po premierze Kraje, w których od razu będzie działać Xbox Live Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Dobra DRM'a nie będzie ale będzie A jeśli chodzi o wydawców 3rd party to wszystko pozostanie tak jak jest. Jeśli jakaś firma będzie chciała wprowadzić przepustkę sieciową, to będzie mogła to zrobić tylko dla używanych gier i tylko jeśli chodzi o grę przez internet. Czyli jednak nie każda "używka" będzie taka /pełno-sprawna/. Sony trochę przekolorowało z tymi prezentacjami. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Kto tą mapę rysował? Kawałek Rosji nie będzie miał dostępu do Xbox Live? I prawie cała Floryda? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 A Japonia? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 M$ ma tam bardzo mały rynek zbytu. Więc olali. Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Japonia nie będzie miała na premierę,nazwali Xboxa One : X1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Oficjalne pudełko konsoli http://www.ppe.pl/upload/editor/images/xboxkarton.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Ładniejsze niż konsola... pudło na serio fajne Ale Xbox staje się co raz mniej "zielony". Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Microsoft- o upadzie giganta. Książka już za 2 lata. Win 8 się nie przyjął, konsola też się pewnie nie przyjmie, Windows Phone 8 też jakiegoś sukcesu nie odniósł 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 WP8 akurat to najlepszy system dla kogoś, kto chce coś trochę "bajerniejszego" niż /zwykły/ telefon, a nie potrzebuje ogromnych pokładów aplikacji i personalizacji (Android) i nie ma małej fortuny na iPhone'a. W8 też jest system w każdym aspekcie lepszym od W7 (responsywność, zużycie pamięci), niestety ludzie się uczepili kafelków. Ja sobie wgrałem ClassicShell i mam lepiej zoptymalizowany W7. Jak ktoś narzeka na W8 to nigdy z tym systemem nie pracował. Cytuj Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 "Z najnowszych informacji wynika, że każdy kto już złożył zamówienie na konsolę do gier Microsoft Xbox One, w systemie przedsprzedaży automatycznie pozbawił się, jako konsument, części swoich praw. Okazuje się, że zamawiający muszą zrzec się między innymi prawa do wytoczenia zbiorowego pozwu przeciwko firmie Microsoft, w sytuacji gdyby konsumenci weszli z firmą w jakikolwiek spór." http://pclab.pl/news53672.html Ostatni gwóźdź do trumny. Cytuj Link to post Share on other sites
szatkus 282 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Sytuacja z punktu widzenia pracownika MS: http://pastebin.com/uCmdh9jB Rozjaśnia trochę sytuację, ale osobiście to dalej mi się nie podoba ich strategia Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Windows Phone 8 też jakiegoś sukcesu nie odniósł bo ile on jest na rynku ? kilka miesiecy ? i rośnie w siłe w wielkim tepie sam mialem ostatnio HTC 8s i nawet moj były s3 z CyanogenMod nie mial takiego speeda i płynnosci... Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Korzystam z 8S od lutego i jest to mój najprzyjemniejszy telefon w historii. Zero problemów z niekontrolowanymi zwiechami, czy z długim czasem dostępu do funkcji. A miałem zarówno sprzęt na Badzie (Wave II) jak i Androidzie (Neo V, Desire C, SGS, kilka innych). Na moje potrzeby funkcjonalność WP8 jest wystarczająca i tyle w tym temacie. Rozjaśnia trochę sytuację, ale osobiście to dalej mi się nie podoba ich strategia Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, jeżeli gry na XO jako premierówki będą znacznie tańsze od odpowiedników na PS4 (np. 149zł vs. 239zł) to różnica w cenie konsol szybko się zwróci (osobom które dużo kupują), a nawet na dłuższą metę XO stanie się bardziej opłacalny. Może się też okazać że któraś z konsol zostanie szybko złamana i nagle to ona stanie się częściej wybieraną (custom firmware, homebrew, etc.). Ja MS nie skreślam, bo tak duża firma z tak dużym zapleczem jest raczej świadoma tego co robi. Przed premierą X360 też było narzekanie, że dużo słabszy od PS3, że online płatny, a w praniu wyszło że X360 jest co najmniej równorzędnym konkurentem PS3. PS: Gry na konsole w Polsce to jakieś jaja... za premierowego The Last of Us w podstawowej wersji, na paździerzową PS3 wołają sobie bagatela 240zł... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Upppssss. http://img.sadistic.pl/pics/5ab224da3a50.jpg http://img.sadistic.pl/pics/9dd7a7d8b949.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Nie no Windows7 i GeForce GTX700 na dodatek na HP,padłem Cytuj Link to post Share on other sites
Light56 56 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Gość dobrze prawi - szczególnie o cyfrowej dystrybucji. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 Pieprzy bzdety, opierając swoje "argumenty" na abstrakcji. Na tezach, które na 99,9% nigdy się nie sprawdzą. Za dużo kleju wąchał. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2013 (edytowane) DEl bo juz o tym ktos wspomniał. Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts