fantom89 1 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) @bleck55Wszystko mam domyślnie - czyli wyłączone. @FeXDziękuję za wyjaśnienie, przynajmniej będę spokojny.Czy ustawiacie jakoś specjalnie odtwarzacze wideo/audio by uzyskać jak najlepszą jakość dźwięku? Edytowane 4 Lutego 2016 przez fantom89 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Nie jest to wymagane, ale sam ustawiam w foobarze czy aimp3 - WASAPI lub ASIO. Poczytaj sobie o tym. Cytuj Link to post Share on other sites
bloodmichcio 0 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) Witam, czy ktoś mógłby się wypowiedzieć o Sennheiser HD 439? Nie ma za dużo opinii, a niektóre głoszą, że płaci się tutaj za marke. Zależy mi na słuchawkach przede wszystkim do muzyki(przede wszystkim Michael Jackson i hip hop, a wiec wokale i basy), wygodnych, w miare tłumiących otoczenie. Problemem jest to, że słuchawki kupuje w Niemczech na ebayu i niektóre sa niedostepne (takstary) lub droższe. Te są do wzięcia za ~54 euro. Moj budzet to maks 60 euro. Sprzęt z którego korzystam to nic spejalnego: ipod touch i laptop lenovo y50-70. Edytowane 4 Lutego 2016 przez bloodmichcio Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Mam je, fajne ciepłe słuchawki. Basu jest sporo ale nie dominuje nad resztą. Jak coś to sprzedaje swoje, prawie nowki, używane niecałe 2 tyg. Jakbyś był zainteresowany to napisz pw Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Takstar dodał nowe modele na swej stronie http://www.takstar.com/en/product/list-11-67 Można w mp3store w Łodzi posłuchać testowych modeli ML720 oraz ML750. Jestem ciekaw kiedy stworzą następcę Pro80. Edytowane 5 Lutego 2016 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 5 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Drewniaki bym przytulił ciekawe jak reszta będzie grać Do Łodzi kawałek szkoda że czasu nie mam bym wsiadł w polskiego busa i posluchal Edytowane 5 Lutego 2016 przez bleck55 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Udało się wykorzystać voucher "apple20" na 20% upust na stronie Meze i mam nadzieję, że zamówione Meze 99 Classics przyjdą i pokażą coś więcej niż tylko wygląd. http://www.stereolife.eu/images/reviews/meze99classics/w/Meze99Classics-04w.jpg 2 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ile ci wyszło i dlaczego dla mnie nie załatwiłes? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Była szybka akcja, a kod na 20% już obecnie podobnież nie działa. Udało mi się je zakupić ostatecznie za 247,2$ Dziwna sprawa, że ich normalna cena to 309€/309$ więc raczej normalnym jest fakt, że zakupu dokonam w walucie tańszej Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Wybacze Ci jak napiszesz ich recenzje Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Jest już recenzja Fatso, ale jemu ostatnio wszystko gra zbyt dobrze, bo kupił zestaw Cayin iDAC-6 + Cayin iHA-6. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Bym się nie zdziwił jak by na tym potworze za 10k steelseriesy zaczęły grać dobrze Widać chwilowo złapał "białego kruliczka" Cytuj Link to post Share on other sites
Ari93 1 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Witam, niestety nie mam czasu przeszukiwać całego tematu... a dosyć spieszy mi się z wymianą bo w moich chyba z... 10 letnich Creativach HS-800 padł mikrofon (kabel gdzieś w słuchawce, nie chce mi się tego naprawiać...) i póki co wisi na innym kablu na słuchawkach... Działać działa ale denerwuje no i wymianę ich planuje chyba od 3 lat bo z basem bardzo kiepsko (w sterowniku podbity na max) no i co tu dużo mówić... są po prostu kiepskie. Do czego mają być? Muzyka głównie trap, przez house aż po okazyjny rock, no generalnie wszystko. Musi być w miarę przyzwoity mikrofon łapiący tylko mój głos a nie wszystko do okoła do rozmów przez TaemSpeaka. Poza muzyką oczywiście do gier ale żadnym zapalonym graczem CSa nie jestem więc raczej wszystkie się nadadzą. Karta dźwiękowa to Asus Xonar DX. Jednym z ważniejszym kryterium jest jeszcze wygoda... moje fatality przez tyle lat tak się wyrobiły że trzymają się lekko ale zdecydowanie wystarczająco mocno, mogę w nich siedzieć nawet dobę i raczej żadnego dyskomfortu bym nie poczuł i pewnie przez tą wygodę ich wymiana tak się przeciągała... Wydać bym chciał jakieś 200-300zł ale jeśli naprawdę będzie warto lekko budżet można nagiąć. Co polecacie? Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Z mikrofonem to tylko hmc631 i hiperx cloud więcej godnej uwagi słuchawek w tej cenie z mikrofonem nie ma 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Ari93 1 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Luźno szperając po googlach trafiłem już na oba modele, jak się im teraz bliżej przyjrzałem to poza mikrofonem który wydaje się być wygodniejszy w HyperX (można najzwyczajniej go sobie odgiąć lub odczepić) to cała reszta przemawia za Superluxami z pilotem głośności (o czym zapomniałem wspomnieć bo wydawało mi się to oczywiste ;p) na czele. Już jedne Superluxy (HD681 EVO MKII) w domu są, HMC są niby od nich wyraźnie lepsze także... jeśli w ciągu paru godzin nic ciekawszego się nie trafi to zamawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Nie znajdziesz nic innego tylko z superluxami były problemy lubiany w nich padać przetworniki chodziła plotka że to wadliwa partia była i teraz jest ok ale ile w tym prawdy ie jestem Ci w tanie powiedzieć hipery bywają w promo za 250zl na xkomie Cytuj Link to post Share on other sites
Ari93 1 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Tylko że Hiperx nie ma pilota do regulowania głośności co je niestety wyklucza... co do problemów... HS-800 ponoć też tragicznej jakości miały być itp itd, jakoś szczególnie ich nie oszczędzałem a przeżyły wszystkie słuchawki dokanałowe jakie miałem i to razem wzięte Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 pilot na kablu to wada ale sokoro dla ciebie jest zaletą Cytuj Link to post Share on other sites
suszin 155 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Hyperx mają pilot. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Czemu niby wada? Przy podłączeniu do telefonu bardzo użyteczna sprawa. Regulacja głośności też się przydaje przy komputerze. Cloudy w wersji 1 mają pilot, tyle że jako dodatkowy kabel: http://www.back2gaming.com/wp-content/gallery/hyperx-cloud-headset/kingston_hyperx_cloud_progaming_headset_0008.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 główną wadą tych wynalazków jest jakość samego potencjometru ale co kto lubi Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6360 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Jaki pilot, jak to nie służy sterowaniu? To zwykły potencjometr w plastikowym opakowaniu. Edit: Meze już są w Budapeszcie o.O Cytuj Link to post Share on other sites
Ari93 1 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 No ja głośnością steruje tylko na pilocie, systemowej praktycznie nie ruszam bo to po prostu nie wygodne. A co do pilota to faktycznie, jest... ale trudno go znaleźć, częściej przeglądając neta ewentualnie widziałem tą dźwiękówkę na USB z jakimiś przyciskami. To teraz mam dylemat... HyperX maja dodatkowo welury, mnogość kabelków, pilot który jest opcjonalny, mogę słuchawki zabrać bez potrzeby nurkowania pod biurko żeby kable odłączyć gdy zachce mi się słuchawki do lapka podłączyć... Chyba dobrze że poczekałem (problem z dostępnością Superluxów) i kupie te Kingstony Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 Już nie pamiętam jak to w Cloudach działało, bo akurat ich pilota mało używałem, ale w innych słuchawkach (HM2, Momentum, Level Over w pracy przewodowej czy większość doków jakich używałem) bardzo lubiłem z pilota korzystać. 2x klik w przycisk do odbierania połączeń i następny utwór, pogłaśnianie i przyciszanie. Dla mnie bardzo użyteczna sprawa. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 (edytowane) Tylko ze przycisk steruje programowo nie ma wpływu na jakość a tam ma potencjometr wstawiony w ścieżka węglowa czy jak to tam teraz robią i po prostu robi wąskie gardło już na sygnale analogowym (czyli po pewnym czasie przestaje działać jak powinien i robi z dźwięku śieczke ) Edytowane 9 Lutego 2016 przez bleck55 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts