FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Gdzie Ty tam chcesz K550 basolubowi wciskać One są dość równe, ale mają bardzo przyjemne zejście na basie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 No taki kompromis będzie akurat będzie myślą że ma dużo basu bo ładnie schodzą a i reszta pasma jest dobra więc będzie akurat 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nerson 0 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Wow nie liczyłem na tak szybką i liczną odpowiedź, dzięki. No lubię bas, ale oczywiście nie do przesady. Sprawdzę słuchawki, karta to widzę nie trudny wybór Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Nowa seria kart Asusa Strix miała nieco zmienić sytuację, ale załapali ostry falstart AIM jest nadal niezagrożony. Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 @up, możesz coś więcej o tym powiedzieć ? Cytuj Link to post Share on other sites
Nerson 0 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A tak przy okazji, do laptopa też polecacie jakąś kartę dźwiękową? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Na razie to tylko opinie znajomych, ale póki, co karta okazała się być mocno przeciętna w swej cenie, a mowa o najdroższym modelu DLX. Dźwiękowo ponoć niczym się nie wybija, a do tego łapie zakłócenia, czy inne śmieci w sygnale przy obciążeniu komputera. Pewnie problemy wieku dziecięcego. Pytałem we wszystkich sklepach, które posiadają kartę o udostępnienie na testy, ale żaden się nie zgodził. Nie mam zamiaru kupować jej, bo wiem, że ją zwrócę, nie jest mi potrzebna Edytowane 22 Grudnia 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
rudnis 2673 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A jak wygląda sprawa ze sterownikami Asusa w nowych dźwiękówkach? Nadal problematyczne? Mogę powiedzieć, że instalacja sterów pod AIM'a SC808 to czysta przyjemność Cytuj Link to post Share on other sites
Nerson 0 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Posprawdzałem słuchawki, poczytałem i w sumie to mam jeszcze jedno pytanie. Jak sprawowałyby się Philips Fidelio x2 na tle tych słuchawek? Są droższe i ładniejsze, ale jeśli mam kupować taką kartę dźwiękową to mógłbym zaopatrzyć się już w coś takiego i ponawiam pytanie co do karty dźwiękowej do lapka, bo na nim też czasami gram/słucham muzyki i przydałoby się go zaopatrzyć w jakąś zewnętrzną kartę czy coś. Dziękuje wszystkim Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Miałem Fidelio X2 oraz pożyczone X1. X2 to sporo basu na dole, one wyciągają fajny bas, ale dla mnie było go ciut za dużo, dość stonowane słuchawki z wypełnionym brzmieniem, przestrzenne, całkiem niezła góra. Wykonanie w tej cenie świetne, wiele słuchawek nie ma takiej jakości wykonania. Ja jednak je sprzedałem, bo były zbyt dociążone na dole. One są dość skuteczne i dobrze grają z telefonu, odtwarzacza, czy innych słabszych sprzętów. Edytowane 22 Grudnia 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Wszystko zależy czego oczekujesz. W x2 jest dużo basu szczególnie w jego środkowej części, ale jakościowo jak na otwarte słuchawki dobry. Co do wygody i jakości wykonania to jest wzorowo. Cytuj Link to post Share on other sites
kartonsoku1 4 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Witam, maił ktoś okazję przesłuchać Focal Spirit One i ma ochotę podzielić się wrażeniami i mi je polecić lub przed nimi ostrzec ? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale kurcze chciałem się podzielić wrażeniami z kupna HyperX Cloud. Wcześniej miałem ASUS Vulcan ANC i po nich ASUS Vulcan PRO. Są strasznie niewygodne te Cloud'y - bardzo twarde poduszki mają (jedne i drugie). Są jakieś bardziej miękkie? A może się jakoś trochę z czasem lepsze zrobią? (z Vulcan tego problemu nie miałem) Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Nie wiem jakie te Cloudy kupiłeś ale moje są wygodne w welurach i bardzo wygodne w skórkowych Nawet jeśli coś im chcieć zarzucać to nie to że nauszniki są twarde. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 tak to już jest, że co dla jednego wygodne, dla drugiego, już niekoniecznie i czasami dotyczy tych teoretycznie komfortowych konstrukcji. Dlatego opnie w tej kwestii należy brać pobieżnie. Cytuj Link to post Share on other sites
NewSky 1872 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Zgodzę się co do kwestii wygody, ale twardość przecież łatwiej jest obiektywnie ocenić. Może coś w tej kwestii pozmieniali...? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Mam kupione dwa tygodnie temu i nadal pady są tej samej jakości. One są wygodne, ale są na rynku bardziej miękkie pady, chociażby standardowe HM5. Ja sam nie mogę wiele HyperX zarzucić. ________________________________________________________________________________ Jestem po pierwszych testach Pro80 z hybrydowymi padami HM5. Nie łącznie tych dwóch produktów ze sobą, bo to zwyczajnie nie gra... Hybrydy zachowują się tutaj jak welury i robią podobne rzeczy z dźwiękiem. Chudo, ostro, bleh... Czekam na skórkowe pady kątowe z mp4nation, może one przywrócą mi nadzieję http://forum.mp3store.pl/public/style_emoticons/default/smile.png Pewnie dostanę je po świętach. Na fabrycznych padach Pro80 grają, tak jak powinny... Edytowane 22 Grudnia 2015 przez FeX 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ociepka 0 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Witam, chciałem zasiegnąc od was forumowicze opini na temat słuchaek Turtles Beach Stealth 500p. Moze ktos cos o nich napisac? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Daj sobie z nimi spokój. Na razie tyle Cytuj Link to post Share on other sites
ociepka 0 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Moze jednak jasniej.Dlaczego tak piszesz?Kupiłem je dla syna ,wiec chce sie czegos dowiedziec.Bo ewentualnie mógłbym jeszcze wymienic ,ale wyboru nie bede miał duzego.Albo Razery kraken pro lub chroma.Czy te sa jakies lepsze czy porównywalne? Edytowane 23 Grudnia 2015 przez ociepka Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Trochę późno na takie rozważania niestety, święta za pasem. Ja sam żadnej z tych 3 par bym nie kupił, bo to nie są prawdziwe słuchawki, to są takie bajeranckie gadżety z przetwornikami, które wyglądem mają przekonać do siebie graczy, a ich cena jest mooocno dyskusyjna. Jeśli znasz angielski to na amazonie jest ponad 500 opinii o tych słuchawkach, o proszę: http://www.amazon.com/Turtle-Beach-Headphone-Playstation-4-3/product-reviews/B00MNP9PD8/ref=cm_cr_dp_see_all_summary/192-5690300-9332919?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=byRankDescending Edytowane 23 Grudnia 2015 przez FeX Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Bo ewentualnie mógłbym jeszcze wymienic ,ale wyboru nie bede miał duzego.Albo Razery kraken pro lub chroma.Czy te sa jakies lepsze czy porównywalne? tzn. jaki wybór posiadasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
ociepka 0 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Albo Razery kraken pro lub chroma Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Wybierz, które wolisz. Z opinii wynika, że Chroma są nieco lepsze. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 23 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 ja bym wybrał te lepiej wykonane Dźwięk pewnie będzie jaki będzie.Chromy są nowsze i chyba tez lepiej wykonane, aczkolwiek nie jestem w 100% pewny. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts