Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na razie to tylko opinie znajomych, ale póki, co karta okazała się być mocno przeciętna w swej cenie, a mowa o najdroższym modelu DLX. Dźwiękowo ponoć niczym się nie wybija, a do tego łapie zakłócenia, czy inne śmieci w sygnale przy obciążeniu komputera.

Pewnie problemy wieku dziecięcego. Pytałem we wszystkich sklepach, które posiadają kartę o udostępnienie na testy, ale żaden się nie zgodził.

Nie mam zamiaru kupować jej, bo wiem, że ją zwrócę, nie jest mi potrzebna :)

Edytowane przez FeX

Posprawdzałem słuchawki, poczytałem i w sumie to mam jeszcze jedno pytanie. Jak sprawowałyby się Philips Fidelio x2 na tle tych słuchawek? Są droższe i ładniejsze, ale jeśli mam kupować taką kartę dźwiękową to mógłbym zaopatrzyć się już w coś takiego :) i ponawiam pytanie co do karty dźwiękowej do lapka, bo na nim też czasami gram/słucham muzyki i przydałoby się go zaopatrzyć w jakąś zewnętrzną kartę czy coś. Dziękuje wszystkim :)

Miałem Fidelio X2 oraz pożyczone X1.

X2 to sporo basu na dole, one wyciągają fajny bas, ale dla mnie było go ciut za dużo, dość stonowane słuchawki z wypełnionym brzmieniem, przestrzenne, całkiem niezła góra. Wykonanie w tej cenie świetne, wiele słuchawek nie ma takiej jakości wykonania.

Ja jednak je sprzedałem, bo były zbyt dociążone na dole. One są dość skuteczne i dobrze grają z telefonu, odtwarzacza, czy innych słabszych sprzętów.

Edytowane przez FeX

Wszystko zależy czego oczekujesz. W x2 jest dużo basu szczególnie w jego środkowej części, ale jakościowo jak na otwarte słuchawki dobry. Co do wygody i jakości wykonania to jest wzorowo. 

Nie wiem czy dobry temat wybrałem, ale kurcze chciałem się podzielić wrażeniami z kupna HyperX Cloud. Wcześniej miałem ASUS Vulcan ANC i po nich ASUS Vulcan PRO.

Są strasznie niewygodne te Cloud'y - bardzo twarde poduszki mają (jedne i drugie). Są jakieś bardziej miękkie? A może się jakoś trochę z czasem lepsze zrobią? (z Vulcan tego problemu nie miałem)

Mam kupione dwa tygodnie temu i nadal pady są tej samej jakości. One są wygodne, ale są na rynku bardziej miękkie pady, chociażby standardowe HM5. Ja sam nie mogę wiele HyperX zarzucić.

________________________________________________________________________________

Jestem po pierwszych testach Pro80 z hybrydowymi padami HM5.

Nie łącznie tych dwóch produktów ze sobą, bo to zwyczajnie nie gra... Hybrydy zachowują się tutaj jak welury i robią podobne rzeczy z dźwiękiem. Chudo, ostro, bleh...

Czekam na skórkowe pady kątowe z mp4nation, może one przywrócą mi nadzieję http://forum.mp3store.pl/public/style_emoticons/default/smile.png Pewnie dostanę je po świętach.

Na fabrycznych padach Pro80 grają, tak jak powinny...

Edytowane przez FeX
  • Popieram 1

Moze jednak jasniej.Dlaczego tak piszesz?Kupiłem je dla syna ,wiec chce sie czegos dowiedziec.Bo ewentualnie mógłbym jeszcze wymienic ,ale wyboru nie bede miał duzego.Albo Razery kraken pro lub chroma.Czy te sa jakies lepsze czy porównywalne?

Edytowane przez ociepka

Trochę późno na takie rozważania niestety, święta za pasem. Ja sam żadnej z tych 3 par bym nie kupił, bo to nie są prawdziwe słuchawki, to są takie bajeranckie gadżety z przetwornikami, które wyglądem mają przekonać do siebie graczy, a ich cena jest mooocno dyskusyjna. 

Jeśli znasz angielski to na amazonie jest ponad 500 opinii o tych słuchawkach, o proszę:

http://www.amazon.com/Turtle-Beach-Headphone-Playstation-4-3/product-reviews/B00MNP9PD8/ref=cm_cr_dp_see_all_summary/192-5690300-9332919?ie=UTF8&showViewpoints=1&sortBy=byRankDescending

Edytowane przez FeX