Outlaw666 588 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Ja nie mówię, że to jest preview for developers tylko jeszcze wcześniejszy preview. Takie nie wiadomo co, żeby podsycić napięcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Coś czuje że premierę wp10 będą przesuwać jak GTA V Jeszcze lekko ponad miesiąc Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 WP8.1 GDR2 pewnie wystartuje jakoś pod koniec wakacji a WP10 dopiero po nowym roku. Cytuj Link to post Share on other sites
mkuzmicz 3 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Uzbroić się w conajmniej 6 miesięcy cierpliwości według mnie. A co do masy błędów... To właśnie teraz wysyłają resztę w takim stanie żeby nadrobić to wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 (edytowane) Oficjalnie zapowiedziano że w drugiej połowie tego roku zobaczymy Lumie z procesorami INTEL Intel zmienia nazewnictwo serii Atom - ma się nazywac jak Core, telefony mają mieć SoC oznaczony X3. I teraz NAJLEPSZE : wspomniano, że taki telefon po zadokowaniu i podłączeniu monitora, myszy i klawiatury mógłby stawać się pełnoprawnym komputerem :) Nie wielm jak Wy - ale ja szarpałbym jak Reksio szynkę :) Jak by się to udało - to Android i iPhone zostaly by bardzo powaznie zagrożone :) Wyobrażacie sobie możliwość zadokowania i odpalenia programów z PC Windows na telefonie ? Z punktu wydajności nie ma problemu, już dziś najsłabsze Atomy spokojnie "napedzają" "dorosłego" Windows'a, 1 GB RAM to w telefonach standard - a przy 2 GB RAM - Windows 8.1 już dziś działa doskonale, znacznie sprawniej niż Android. Procesor miał by architekturę x86 - więc odpada konieczność rekompilacji i rpzepisywania programów. Do tego już dziś Windows 10 wykrywa czy mamy tablet zadokowany czy nie i automagicznie przełącza sie w tryb pulpitu Do tego w Windows 10 mamy skalowanie interface, ten sam program spokojnie działa na 8 jaki i na 13 calach. Wyglada na to, ze MS szykuje nam duże niespodzianki - i to wlaśnie dla tego nie wydaje flagowców - co by nie mówić Flagowiec na Intelu z możliwością zadokowania i pracy na normalnym Windows byłby prawdziwym kilerem Edytowane 3 Marca 2015 przez Ravir 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 3 Marca 2015 Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 I teraz NAJLEPSZE : wspomniano, że taki telefon po zadokowaniu i podłączeniu monitora, myszy i klawiatury mógłby stawać się pełnoprawnym komputerem Jakie praktyczne zastosowanie takiego rozwiązania widzisz? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 3 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Słyszeliście, że ponoć następny flagowiec Microsoft Lumia ma się pojawić w połowie roku. Zastanawiam się czy będzie tam Windows Phone 10 czy na desktopowy Windows 10, a cała architektura (w związku z tym że Intel i MS podpisali jakieś umowy współpracy) będzie bazowała na procesorze Intel Atom z serii Z4xxx. To by był ciekawy obrót spraw na rynku mobilnym - zamiast laptopa/tableta mieć smartfona i łączyć go bezprzewodowo z jakimkolwiek ekranem czy urządzeniem peryferyjnym. Zobacz Ravir kiedy to napisałem Edit: I nas litość, nie pisz że przy 2gb RAM Windows działa doskonale, mam Lenovo Miix 2 10" - do doskonałości tam daleko jak stąd na księżyc. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Działa doskonale - do przeglądania stron, oglądania filmików, prostych gierek - sprawdza się świetnie. Proste prace biurowe też, sam po za Venue 11 Pro mam też Venue 8 Pro z 2 GB RAM'u i Atomem Z3740 i do "konsumpcji treści" jest idealny. Outlaw - zastosowań jest wiele - większość biznesowa : prosta edycja tekstów, praca terminalowa, wygodne przeglądanie stron. Dokujesz telefon i Masz komputer biurowy. Zwykli "użyszkodnicy" też by się ucieszyli, wiele osób posiada komputery stacjonarne, laptopy do konsumpcji treści, a tak Byś po prostu zadokował telefon i po zawodach. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Tak sobie czytam o Lumii 640 i 640 XL, Microsoft wydaje ciągle te same komórki w innych oprawkach... To jest śmieszne wręcz Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Samsung taki zły, taki masowy ;_; 3 Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Samsung taki zły, taki masowy ;_;hahaha Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 A KTÓRA firma nie wydaje tego samego z niewielkimi zmianami ??????? Każdy tak robi - samochody, telewizory. kazdy. Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Ravir, nawet nie odpisuj cocowi, bo on tylko hejtować wp umie na to wychodzi Moim zdaniem wp bardzo fajny system, i cieszę się, że jest różnorodność telefonów. Sam posiadam androida. Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Kto hejtuje WP? Kok? Chyba wam sie przewidziało. Do telefonu za 400-500zł jak najbardziej, do droższych wpychacie na siłę wszystkim i wszędzie WP. Szczególnie Ravir gloryfikuje WP odkąd nabył lumie 720. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BuryZenek 351 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Kto hejtuje WP? Kok? Chyba wam sie przewidziało. Do telefonu za 400-500zł jak najbardziej, do droższych wpychacie na siłę wszystkim i wszędzie WP. Szczególnie Ravir gloryfikuje WP odkąd nabył lumie 720. Nie no ciekawy byłem jak szybko odpiszesz Ja także uważam, że do droższych lepszy android, ale każdy może mieć swoje zdanie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mkuzmicz 3 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dokładnie - ile osób tyle opinii. Natomiast tutaj zadawane są pytania do konkretnych osób więc czyta się typowo subiektywne opinie każdego z nas, opierające się na własnych doświadczeniach. Nigdy nie znajdziemy obiektywnej oceny - bo dla każdego konkretny podzespół, kolor itp ma inną wartość. Osobiście preferuję w niskich budżetowych tematach do 700zł WP. Powyżej i tak wybrałbym WP, lecz można już szukać tam również telefonów z Androidem. Ponad to w topowych modelach w zależności do czego komu telefon ma służyć. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 4 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Teraz problem polega na tym ze Windows nie ma "topowych" fonów A przynajmniej takich które zjadłby androida Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) Flagowce mają się pojawić - zresztą dla MS ważniejszy jest segment niski - wystarczy popatrzyć na statystyki, większość zysków i sprzedaży generują tani i średni segment. Do tego w końcu MS zabrał się za projektowanie i robi to LEPIEJ niż Nokia - wystarczy popatrzyć na Lumię 535 czy L735 Dlatego mam nadzieję, że w tym roku pojawi się porządny flagowiec - a jeśli będzie faktycznie miał możliwość dokowania i "zmiany" w normalny PC - to będzie hitem - bo zje Androida oraz iPhone na śniadanko. Zresztą liczę też na coś w stylu Lumi 1520 - tyle, ze z mniejszym ekranem. Mocne podzespoły, slot na Micro SD, porządny ekran z Glance Screen i długi czas pracy EDIT : MS już oficjalnie potwierdził, że modele flagowe pojawią się po wydaniu Windows 10. Są to wypowiedzi szefa marketingu oraz S. Elop'a. Wynika z nich, że flagowce potrzebują "czegoś" co je wyróżni. A w segmencie średnim i tanim - Windows działa bardzo sprawnie a to na tym głównie zależy ludziom. Edytowane 5 Marca 2015 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
Desperat 7 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Czy problem z dotykiem ekranu w lumi 535 został rozwiązany czy nadal występuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jest rozwiązany, tak przynajmniej pisza na forach ludzie. Zdażają sie też egzemplaże, które mają fizycznie wadliwy dotyk, ALE wtedy MS naprawia je na gwarancji. Problem z dotykiem w Lumii 535 dotyczył TYLKO jednej serii/partii - w moim otoczeniu na kilkanaście L535 tylko jedna miała kłopoty. I już po pierwszej poprawce zniknęły. Tak więc nie Masz się czym martwić - jak trafisz na taki egzemplaż i druga poprawka Ci nie pomoże, to wyślesz go na Gwarancji i Ci go naprawią. Cytuj Link to post Share on other sites
Kornela95 3018 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Moja Lumia jakąś godzinę temu dostała aktualizację (nazwa: Windows Phone 8.1 - 8.10.14.234.375). Jakieś pół godziny instalowania i tylko 5% zeżartej baterii ciekawe, może pomoże na ten nieszczęsny dotyk. Cytuj Link to post Share on other sites
krzys13 291 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 to jest aktualizacja do Denim poprawiająca działanie aparatu i parę pierdół , ja dostałem w piątek coś koło 22 Cytuj Link to post Share on other sites
Outlaw666 588 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Denim sporo zmienia, już nie przesadzaj, że to pierdoły. Przycisk "dane komórkowe" w menu akcji, albo chociażby normalne wysyłanie plików bluetoothem. To bardzo fajne dodatki. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Dla mnie DENIM nic nie zmienił. Cytuj Link to post Share on other sites
Wento 1825 Napisano 8 Marca 2015 Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Teraz problem polega na tym ze Windows nie ma "topowych" fonów A przynajmniej takich które zjadłby androida Tak naprawdę topowe fony się przejadły. Obecnie Snap 800 starczy spokojnie do wszystkiego i ma zapas, mało tego, nie ma takiego throttlingu jak nowsze układy. Lumia 930 jest dalej topowym flagowcem a mojego drugiego Nexusa 5 wcina na śniadanie w większości zastosowań. @up Ja tam się cieszę z Denima, moja L930 mniej się grzeje, jest bardziej responsywna, delikatnie dłużej trzyma na baterii oraz otrzymałem możliwość nagrywania w 4K. Edytowane 8 Marca 2015 przez Crout 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts