Ravir 631 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Dokłądnie - Microsoft przejął dział samrtfonowy Nokii i zapewnia gwarancję.Nic sie tu nie zmieniło. Więc bez obaw - śmiem twierdzić, że będzie lepiej - biorac pod uwagę, że z 3 kw 2014 sprzedali 9.3 miliona Lumii i wypracowali dochód 2.3 Miliarda $ - sprzedzaą Lumii jest dochodowa i notuje znacznie wzrosty z roku na rok. Microsoft wiec będzie dbał o dalszy rozwój linii Lumia Cytuj Link to post Share on other sites
adreno89 0 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Hey tak z innej beczki nokia w tym roku wprowadzila model 225...prosty telefon do dzwonienia i sms...zato dosc fajnie wygladajacy.Szkoda tylko ze jest tak ubogo wyposarzony i ma slaby system ;/ Moje pytanie brzmi czy w tym telefonie mozna zmienic oprogramowanie? Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Nie. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Edytowane 27 Października 2014 przez ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Dodajmy, że Rudy Huyn - jest jednym z najlepszym jeśli nie najlepszym "developerem" aplikacji pod Windows Phone - pisze jeszcze od czasów WP7. Obecnie nadal pisze świetne aplikacje. Co ciekawe ta odpowiedź Rudego - padła po tym jak otrzymał propozycję z Google :) i odmówił. Edytowane 27 Października 2014 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Modlitwy zostały wysłuchane http://i.imgur.com/iszO9Xz.png 2 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Ja się śmiałem raczej z 'rudy huy' Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Ja podobnie . Jeszcze naszła mnie taka refleksja, że w Polsce nie miałby łatwo... nie dość, że rudy to jeszcze huy Cytuj Link to post Share on other sites
Fuwaa 1 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Witam potrzebuje pomocy w wyborze telefonu będę go używał jako nawigacji oraz do internetu moi faworyci 925 735 1320 wielkość tego ostatniego średnio mi pasuje. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 1320 do Twoich zastosowań pewnie najlepiej się sprawdzi ze względu na wielki wyświetlacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Fuwaa 1 Napisano 5 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Telefon chce móc włożyć do kieszeni i chciałbym usiąść .Zdecydowałem się zawęzić wybór do 735 i 925 ,który z nich będzie lepszy chciałbym nim również robić zdjęcia . Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Lepsze zdjęcia 925. Lepsza bateria 735. Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Nie wiem o co chodzi, ale po ostatniej aktualizacji (pfd) z telefonem cos dziwnego mi się dzieje. Stracił znacznie na płynności, przeglądarka potrafi sie sama wywalić (i to tak z 10-25 razy dziennie), po wyjściu ze stanu uśpienia nam 8bit mapę kolorów. To tego strony strony lądują sie jak za czasów modemów 56kps. Nie wspomnę o częstych crashach innym apek (najczęściej to metrotube z ktorym nigdy nie bylo problemów)... Tez tak macie czy to mój cos świruje (gwarancja?) Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Zrobić Przywracanie - czyli wyczyścić telefon do zera. Czasem po aktualizacji zostają śmieci. Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne,w sumie u mnie przeglądarka również kuleje,czasami się wyłączy gdy piszę posty na forum to wskakuje mi klawiatura,pisze jakąś cyrylicą,w grach zanotowałem również jakieś dziwne spadki. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Uroki pfd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Właśnie nie wiem czy nie wywalę tego pfd i po sprawie. Tak na marginesie. Najwięcej problemów z netem (wywalanie przeglądarki, errory na YT i metrotybe, nieładowanie sie stron) na na polaczeniu wifi. Na pakiecie działa zwykle bez problemu... Z drugiej strony, jak pomyśle o instalowaniu wszystkiego na nowo to nie bardzo mi się chce (plus brak możliwości zapisania save w Hill Climb Racing;) ) Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Hehe no właśnie deweloperzy mogliby dodawać opcję zapisu osiągnięć. Chyba nic nie poradzisz póki co. Tworząc kopię zapasową wszystko zainstaluje Ci się samo. Trzeba czekać na kolejny update, który poprawi te błędy. Oficjalny 'Denim' wychodzi w tym miesiącu. Cytuj Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 8 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 Będąc na pfd spotkałem się z problemem 8bitowych kolorów kiedy odblokowywałem telefon. Zdarzało się to notorycznie, aczkolwiek irytowało mnie to w takim stopniu, że zrezygnowałem z udziału w tym programie. Od czasu wyjścia oficjalnego Cyan'a dla 920tki nie mam żadnych problemów z telefonem Nawiasem mówiąc, sejwy sejwami, ale korzystanie z telefonu na oficjalnym, niebugującym się oprogramowaniu jest znacznie lepsze, niż korzystanie z nowych ficzerów i borykanie się z błędami, doprowadzającymi do frustracji Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Takie pytanie - jak zablokować IE, aby nie mógł pracować w tle? Aplikacje/Ustawienia -> Oszczędzanie baterii -> wykorzystanie nic nie da, bo IE ma domyślnie ustawione, że może pracować w tle i nie mogę tego zmienić w tej aplikacji/ustawieniach. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 18 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Z listy aplikacji wybierz 'oszczędzanie baterii' potem 'pokaż aplikacje mogące działać w tle' znajdź na liście IE, wejdź w nie i wyłącz zezwolenie na działanie w tle Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Jak dam "pokaż aplikacje mogące działać w tle" to IE nie ma na tej liście, a mimo wszystko działa w tle. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Dziwne. Masz WP8.1 czy może korzystasz z pfd? Może spróbuj zresetować telefon. Ja mam w taki sposób jak napisałem wyżej i mogę ustawiać działanie IE. Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Mam WP8.1. Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 26 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Mam do wydania mniej więcej 500zł na telefon. Telefon mogę kupić później bo gdzieś na gwiazdkę. Jeśli telefon jest dostępny w sklepie skory byłbym nawet wziąć na raty. Wtedy bym mógł coś droższego kupić. Wybrałem WP bo chyba nic z andkiem nie będzie działało płynnie na tańszym sprzęcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts