Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fajna aplikacja, od razu inny wygląd ekranu blokady :) Jeszcze takie pytanie czy ta pogoda uaktualnia się samoistnie czy trzeba coś zrobić by pokazywała aktualne informacje dotyczące pogody?

Co 30 minut chyba się odświeża, przy połączeniu z internetem, ale nie jestem w 100% pewny. :)

Od jakiegoś czasu po wejściu w smsy na górze ekranu pojawia się komunikat "Nie można połączyć z rozmową", o co chodzi? W ustawieniach wiadomości mam tylko opcje od backupu sms i czatu (wtf?) oraz sterowanie potwierdzeniami - wszystko wyłączone. Lumia 720.

Papiesz111 - spróbuj zrobić przywócenie systemu : Ustawienia -> Informacje -> Zresetuj Telefon.

WCZEŚNIEJ zrób Kopię Bezpieczęństwa : Ustawienia -> Kopia Zapasowa

Po Resecie z Kopii przywrócisz wszystko, dzwonki, tapety, układ kafli i programy :)

@Papiesz111

Również zauważyłem, że WP 8.0 na Lumi 520 chodził płynniej. Na WP 8.1 nie raz już miałem lagi przy animacji przejścia do innego menu. Po zainstalowaniu Asphalta 8 są lekkie dropy fpsów, które na WP 8.0 nie widziałem (możliwe, że gra miała jakiś update i coś zrąbali z optymalizacją).

Nowa aktualizacja PfD jest dostępna. Ktoś instalował? Po ostatnim GDR1 bateria trzyma mi dobre 20-30% dłużej. Aż boje się instalować nową aktualizację żeby tego nie popsuć. Ktoś może się wypowiedzieć?

Zainstalowałem dziś rano, to są jakieś drobne poprawki. Nie zauważyłem praktycznie żadnych zmian, imho możesz śmiało aktualizować ;)

@Papiesz111

Również zauważyłem, że WP 8.0 na Lumi 520 chodził płynniej. Na WP 8.1 nie raz już miałem lagi przy animacji przejścia do innego menu. Po zainstalowaniu Asphalta 8 są lekkie dropy fpsów, które na WP 8.0 nie widziałem (możliwe, że gra miała jakiś update i coś zrąbali z optymalizacją).

Też aktualizowałeś przez OTA?

To jak jest z tym NSU? Ciągle pozwala na szybką i łatwą aktualizację, czy jednak nie?

Z NCS jest trochę więcej zabawy.Amber i Black instalowałem OTA, zastanawiam się zresetować telefon i wgrać Cyan przez kabel gdy się pojawi, żeby uniknąć tych śmieci, o których mówi Ravir, bądź pozbyć się pozostałości z OTA Amber i Black.

Sam reset natomiast przyciskami vol down + camera + power do wibracji a po wibracji puszczam power, czy z poziomu ustawień telefonu, a może przez NSR tool? 

Ustosunkuj się Ravir :P

//Edit, faktycznie, zapędziłem się z tym artykułem. Czysty system? Chcę jedynie zaktualizować z Black do Cyan pozbywając się śmieci z Amber i Black aktualizowanych OTA. Z drugiej strony Ariox twierdzi jakoby OTA było w porządku.

Edytowane przez vexed

WP 8.1 Cyan - i tak "zawiera" w sobie poprzednie poprawki :)

NSU - za jego pomoca wgrywasz soft dostosowany do Twojego telefonu - robisz po prostu "odświerzenie" telefonu. Program sprawdza i nie pozwala wgrac innego softu. Na przykald : Masz telefon z Orange - wgrasz tylko z Orange. Przez telefon z Orange rozumiem branding Orange - a nie kupiony w Orange :) - do dość często operatorzy sprzedawali telefony "czyste" bez brandingu :) w wersji CV.

A jakiekolwiek realne info o tym, że OTA jest "gorsze"? Wszyscy tak twierdzą, lecz nikt obiektywnie niczego nie udowadnia. 

Reset możesz zrobić z poziomu ustawień ale po co skoro potem chcesz wgrać czysty system? 

Hm... Przecież napisałem wyżej, po to żeby pozbyć się wszelkich rzekomych śmieci. Po dwóch aktualizacjach OTA i wgraniu Cyan przez NSU raczej nic się nie zmieni, a tak będzie czyściutka 720 z 8.1 na dzień dobry.  

Wgrywanie przez OTA - to "operacja" na żyjącym systemie, nadpisywanie plików, podmiany, kasowanie, zastępowanie.

NSU - to jak wypalanie CD / DVD - jedziesz sektor po sektorze pamięci, żadnych problemów - czysty obraz.

WIele razy się zadażało, że po OTA telefon dziąla "dziwnie" byl wolny zacinający się. I nie tylko Windows ma takie kłopoty - w Androidzie jest dokaldnie tak samo. :) Z ta różnica, że Android bardzo żadko dostaje aktualizacje oficjalne via OTA :) i "daesperaci" musza i tak "jechać po kablu z nieoficjalnym softem :)

• Popieram 1