Banjo 123 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Hej, co to za fajna pogoda na ekranie blokady? Podoba mi się! Aplikacja Lockmix Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Fajna aplikacja, od razu inny wygląd ekranu blokady Jeszcze takie pytanie czy ta pogoda uaktualnia się samoistnie czy trzeba coś zrobić by pokazywała aktualne informacje dotyczące pogody? Cytuj Link to post Share on other sites
matty.mmc 5 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Zapytam jeszcze raz. Działają wam LIVE IMAGES? po którejś aktualizacji Nokia Camera/[beta] przestało działać na Lumii 925. Szkoda, opcja bardzo przypadła mi do gustu (: Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Mi też Cytuj Link to post Share on other sites
vexed 3 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 http://www.chip.pl/news/sprzet/telefony/2014/08/przygladamy-sie-z-bliska-htc-one-z-windows-phone Cytuj Link to post Share on other sites
Banjo 123 Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Fajna aplikacja, od razu inny wygląd ekranu blokady Jeszcze takie pytanie czy ta pogoda uaktualnia się samoistnie czy trzeba coś zrobić by pokazywała aktualne informacje dotyczące pogody? Co 30 minut chyba się odświeża, przy połączeniu z internetem, ale nie jestem w 100% pewny. Cytuj Link to post Share on other sites
FrasZWC 2 Napisano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Ściągać klapki po co? Podłączasz tel pod usb i wykrywa go jako Windows Phone. Dajesz przeglądaj pliki i masz normalnie jak dysk. Na jakim systemie podłączasz tel? Po to żeby wyjąć kartę pamięci i zgrać na nią... Win 7. Cytuj Link to post Share on other sites
ndd12 0 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Od jakiegoś czasu po wejściu w smsy na górze ekranu pojawia się komunikat "Nie można połączyć z rozmową", o co chodzi? W ustawieniach wiadomości mam tylko opcje od backupu sms i czatu (wtf?) oraz sterowanie potwierdzeniami - wszystko wyłączone. Lumia 720. Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam wrażenie, że po aktualizacji Lumii 520 do WP 8.1 telefon jest taki mniej płynny i na dodatek yt troszkę zrąbali:/ Ale animacje na plus, są krótsze. Edytowane 19 Sierpnia 2014 przez Papiesz111 Cytuj Link to post Share on other sites
Son1c 4 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Dostępna jest aktualizacja do WP8.1 dla 920 CV Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 po aktualizacji Lumii 520 do WP 8.1 telefon jest taki mniej płynny Aktualizowałeś przez OTA? Cytuj Link to post Share on other sites
Papiesz111 152 Napisano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nowa aktualizacja PfD jest dostępna. Ktoś instalował? Po ostatnim GDR1 bateria trzyma mi dobre 20-30% dłużej. Aż boje się instalować nową aktualizację żeby tego nie popsuć. Ktoś może się wypowiedzieć? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Papiesz111 - spróbuj zrobić przywócenie systemu : Ustawienia -> Informacje -> Zresetuj Telefon. WCZEŚNIEJ zrób Kopię Bezpieczęństwa : Ustawienia -> Kopia Zapasowa Po Resecie z Kopii przywrócisz wszystko, dzwonki, tapety, układ kafli i programy Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 zrobić przywócenie systemu Niestety to nic nie da. Trzeba wgrać czysty ROM przez NSU, NCS. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Robcio5551 43 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 @Papiesz111 Również zauważyłem, że WP 8.0 na Lumi 520 chodził płynniej. Na WP 8.1 nie raz już miałem lagi przy animacji przejścia do innego menu. Po zainstalowaniu Asphalta 8 są lekkie dropy fpsów, które na WP 8.0 nie widziałem (możliwe, że gra miała jakiś update i coś zrąbali z optymalizacją). Cytuj Link to post Share on other sites
exposiure 1 Napisano 20 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Nowa aktualizacja PfD jest dostępna. Ktoś instalował? Po ostatnim GDR1 bateria trzyma mi dobre 20-30% dłużej. Aż boje się instalować nową aktualizację żeby tego nie popsuć. Ktoś może się wypowiedzieć? Zainstalowałem dziś rano, to są jakieś drobne poprawki. Nie zauważyłem praktycznie żadnych zmian, imho możesz śmiało aktualizować Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 @Papiesz111 Również zauważyłem, że WP 8.0 na Lumi 520 chodził płynniej. Na WP 8.1 nie raz już miałem lagi przy animacji przejścia do innego menu. Po zainstalowaniu Asphalta 8 są lekkie dropy fpsów, które na WP 8.0 nie widziałem (możliwe, że gra miała jakiś update i coś zrąbali z optymalizacją). Też aktualizowałeś przez OTA? Cytuj Link to post Share on other sites
Robcio5551 43 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 @up Tak. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 To pozostaje wgranie przez NSU / NCS - OTA potrafi "na śmiecić" i telefon zwalnia. Cytuj Link to post Share on other sites
vexed 3 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) To jak jest z tym NSU? Ciągle pozwala na szybką i łatwą aktualizację, czy jednak nie? Z NCS jest trochę więcej zabawy.Amber i Black instalowałem OTA, zastanawiam się zresetować telefon i wgrać Cyan przez kabel gdy się pojawi, żeby uniknąć tych śmieci, o których mówi Ravir, bądź pozbyć się pozostałości z OTA Amber i Black. Sam reset natomiast przyciskami vol down + camera + power do wibracji a po wibracji puszczam power, czy z poziomu ustawień telefonu, a może przez NSR tool? Ustosunkuj się Ravir //Edit, faktycznie, zapędziłem się z tym artykułem. Czysty system? Chcę jedynie zaktualizować z Black do Cyan pozbywając się śmieci z Amber i Black aktualizowanych OTA. Z drugiej strony Ariox twierdzi jakoby OTA było w porządku. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez vexed Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Kolego to artykuł z 2013 roku... Reset możesz zrobić z poziomu ustawień ale po co skoro potem chcesz wgrać czysty system? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 WP 8.1 Cyan - i tak "zawiera" w sobie poprzednie poprawki NSU - za jego pomoca wgrywasz soft dostosowany do Twojego telefonu - robisz po prostu "odświerzenie" telefonu. Program sprawdza i nie pozwala wgrac innego softu. Na przykald : Masz telefon z Orange - wgrasz tylko z Orange. Przez telefon z Orange rozumiem branding Orange - a nie kupiony w Orange - do dość często operatorzy sprzedawali telefony "czyste" bez brandingu w wersji CV. Cytuj Link to post Share on other sites
vexed 3 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 A jakiekolwiek realne info o tym, że OTA jest "gorsze"? Wszyscy tak twierdzą, lecz nikt obiektywnie niczego nie udowadnia. Reset możesz zrobić z poziomu ustawień ale po co skoro potem chcesz wgrać czysty system? Hm... Przecież napisałem wyżej, po to żeby pozbyć się wszelkich rzekomych śmieci. Po dwóch aktualizacjach OTA i wgraniu Cyan przez NSU raczej nic się nie zmieni, a tak będzie czyściutka 720 z 8.1 na dzień dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Wgrywanie przez OTA - to "operacja" na żyjącym systemie, nadpisywanie plików, podmiany, kasowanie, zastępowanie. NSU - to jak wypalanie CD / DVD - jedziesz sektor po sektorze pamięci, żadnych problemów - czysty obraz. WIele razy się zadażało, że po OTA telefon dziąla "dziwnie" byl wolny zacinający się. I nie tylko Windows ma takie kłopoty - w Androidzie jest dokaldnie tak samo. Z ta różnica, że Android bardzo żadko dostaje aktualizacje oficjalne via OTA i "daesperaci" musza i tak "jechać po kablu z nieoficjalnym softem 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts