Ravir 631 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Fakt. Brakuje pożądnego flagowca. Ekran AMOLED zastosowany w L930 też jest nie wypałem - brak Glance Screen to powazna wada - bo jest to jedna w cech, która odróżniała Lumie od reszty. Slot na Karty Pamięci - nie wiem ską ta debilna moda na jego brak. Ja na dziś nie widze absolutnie żadnego powodu by zmienić Lumię 920 - żadnego. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 No właśnie jakby dali slot pod micro sd,pomimo 32 GB pam. wewn. to była jakaś rewolucja. Chociażby slot pod kartę...tak wiele!?..... Jeszcze cena prawie 2500 zł. Bez urazy,ale wolę brać za 800 zł Lumia 1320 + HTC One M8 za 1700 zł. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Dla mnie tylko czas pracy na baterii jest godny pożałowania i zupełnie nie rozumiem decyzji o puszczaniu 'Icona' jako 930. Mogli popracować nad baterią tym bardziej, że konkurencja coraz lepiej sobie radzi w tej kwestii. Edytowane 23 Lipca 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 23 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Bez slotu bym przeżył,ale kiepski czas pracy bez samodzielny nawet zmiany baterii... Lumia 1520 nadal jest królem jeśli chodzi o czas pracy...Widać nad Lumia 930 pracowali księgowe. skreślam ten telefon na starcie ze spisku. Cytuj Link to post Share on other sites
Banjo 123 Napisano 26 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2014 (edytowane) To pokazuje ile godzin Lumia przepracowała? http://i.imgur.com/CYiVvZ7.png Microsoft udostępnia Live Lock Screeny w wersji BETA. http://www.windowsphone.com/pl-pl/store/app/live-lock-screen-beta/f5685f66-5e43-46f9-b95e-bfc2a4a15de3 Edytowane 24 Lipca 2014 przez Banjo Cytuj Link to post Share on other sites
FrasZWC 2 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Siemanko, mam pytanie Zakupiłem Nokię Lumia 1320 i chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś program do czyszczenia RAM? I przy okazji jeśli chodzi o zabezpieczenie ekranu - zwykła folia czy "szybka"? Nie wiem również gdzie mogę zobaczyć jakie aplikacje działają "w tle", a przydałoby się to Pozdrawiam Edytowane 28 Lipca 2014 przez FrasZWC Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Czyszczenie RAM? To nie android. Szybka na ekran? nie widziałem tego ale zwykła folia zupełnie wystarcza jeśli chodzi o rysy (przed uderzeniem nie zabezpieczy) np. 3mk. Co może działać w tle znajdziesz w ustawieniach - aplikacje - zadania w tle. Cytuj Link to post Share on other sites
FrasZWC 2 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Nie ma w ustawieniach czegoś takiego jak aplikacje, a to co może działać w tle jest w oszczędzaniu baterii, ale tam nie pisze co aktualnie działa w tle, tylko jakim aplikacjom na to zezwalasz... Chyba że się mylę, ale nie ma opcji zamknij czy zakończ działanie... Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 (edytowane) Nie ma w ustawieniach czegoś takiego jak aplikacje Wejdz w ustawienia i przesuń palcem w lewo.. Edytowane 28 Lipca 2014 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
FrasZWC 2 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Tylko że tam też nie można nic wyłączyć Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jak to nie można? Albo pozwalasz, żeby aplikacja działała w tle albo nie. Aktualnie działające aplikacje w tle zobaczysz po przytrzymaniu "szczałki wstecz". Cytuj Link to post Share on other sites
FrasZWC 2 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 O to mi chodziło, dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Mam pytanko może ktoś będzie w stanie odpowiedzieć http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif jestem posiadaczką Lumii 625 2 dni temu zrobiłam update do Cyana niestety zauważyłam iż po aktualizacji mojej komórce zdarzają się zawieszki mam tu na myśli 2-3 minutowy czarny ekran który nie reaguje na nic. Podobną sytuacje mam kiedy próbuję obejrzeć video obojętnie czy to na yt czy jakiejś stronce są chwile gdzie wszystko śmiga płynnie i bez problemowo ale zdarza mu się czarny ekran (dodam oczywiście że przed cyanem nie było takich akcji) Co powinnam zrobić ? co jest winą tych zawieszek ? http://forum.pclab.pl/public/style_emoticons/default/smilies/smile.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 BYc może Będziesz musiala ponownie wgrac soft - ALE - nie przez OTA - tylko kablem. Nie jest to trudna procedura - ALE jak nie chcesz się bawić to pozostaje wizysta w serwisie. Trwa to krótko. Ale wiąze sie z totalnym czyszczeniem telefonu. Na szczęście jak Zrobisz Kopię Awaryjną - to odzyskasz wszystko z tapetami pulpitu, dzwonkami, aplikacjali i ustawieniem kafli. Czasem jak robimy aktualizację OTA - W Locie - to coś się nie do końca wgrywa - ratunkiem jest ponowne wgranie softu przez kabel, połączone z totalnym czyszeniem pamięci. Spróbój zresetowac telefon do stanu fabrycznego - bość często to pomaga. Wcześniej tylko zrób sobie Kopię Awaryjną : Ustavienia -> Kopia Zapasowa -> Aplikacje + Ustawienia i włączamy : Kopia Zapasowa Ustawień oraz Kopia Zapasowa Aplikacji, następnie Utwórz kopię. Cytuj Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Jedynym problemem po wgrywaniu softu jest brak synchronizacji sejwów z gier, ale to tylko dotyczy osób grających często na smartfonie Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Ravir wielkie dzięki za odpowiedź szczerze to nie chce się bawić sama w ponowne wgrywanie zwłaszcza że komórka ma dopiero 2 tygodnie a mam pytanko czy jeśli mam gwarancje z orange to kiedy przejdę się do nich przedstawie im problem i poprosze o ponowne wgranie softu to oni bez wiekszych problemow mi to zrobia ? Cytuj Link to post Share on other sites
strasznypotfur 21 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 Najlepiej przejść się do punktu Nokia Care. Przyjęli mi telefon do naprawy po okazaniu karty gwarancyjnej i paragonu z sieci Play. Dokonali mi naprawy, mimo, że usterka była spowodowana przeze mnie (po nieudanym telemarku ekran lekko wyskoczył z obudowy przez co drobinki kurzu dostały się do środka) Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 też o tym pomyslałam ale niestety tu gdzie obecnie mieszkam nie ma takiego punktu a nie widzi mi się jechanie 100 km pociagiem do wiekszego miasta Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 28 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2014 To nie problem. Ściągnij program NSU i sam Cię poprowadzi przez instalację nowego softu, Nic skomplikowanego. Link http://www.mediafire.com/download/jzwnhua3q6b4rt7/NokiaSoftwareUpdaterForRetail_4.2.1.exe Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Kasia - udaj się do dowolnego serwisu GSM - każdy w miarę przyzwoity wgra ci soft. Gwarancji nie tracisz - jak wgrywasz soft dedykowany do Twojego modelu : Masz brandowny z Play - wgrywasz taki sam i jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 bardzo wam dziekuje za odpowiedzi ,to dzis sie udam do serwisu mam jeszcze jedno pytanko bo moze bede miala meza komorke do zaniesienia maz ma lumie 630 i rowniez zainstalowal cyan-a,i nie posiada word flow keyboard,i czy wgranie na nowo softu zalatwi sprawe? czy ten model tak ma? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Sprawdź najpierw czy jest wlączona. Ustawienia - klawiatura 'pisz gdy przesuwam palcem..' Cytuj Link to post Share on other sites
kasia-ona-84 0 Napisano 29 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 właśnie sprawdziwiliśmy pomogło dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
Arissaa 5 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Ech, a WP 8.1 do Lumii 520 nadal nie ma, ja tu się doczekać nie mogę a oni co ;c Mam takie małe pytanko gdzie najtaniej mogę kupić jakąś kartę pamięci do mojej lumii? Mam 8GB pamięci wewnętrznej i zastanawiam się czy kupować kartę 8GB czy od razu 16GB... Och i może ktoś zna jakieś ciekawe aplikacje na WP, które okazują się przydatne, fajne itp. Mogą być zarówno aplikacje jak i wciągające gry Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 31 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kup 16GB. Kartę zawsze będziesz mogła gdzieś wykorzystać np. w nowym telefonie. Polecam Sandisk Ultra class 10. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts