Blest 171 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 "Sterownik USB" to nie do końca precyzyjne określenie... Może chodzi o to: http://www.windowsphone.com/pl-pl/How-to/wp8/windows-phone-app-for-desktop Dzięki już wszystko chodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
fitoro 0 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 proszę przeczytać i może o tym podyskutujemy trochę http://www.spidersweb.pl/2012/12/windows-phone-8-nie-jest-systemem-ukonczonym.html Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 A wiesz,że to artykuł z grudnia ubiegłego roku? Cytuj Link to post Share on other sites
fitoro 0 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 czyli mam / mamy rozumieć, że nie występują już takie kwiatki ? pytam bo przechodze z androida i musze mieć pewność Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 NIe ma już takiego czegoś do tej pory były aktualizacje dzięki którym WP8 został usprawniany. Sam się przesiadłem z SGS2 powiem tak WOW pierwsze uruchomienie telefonu zero przycięć wszystko płynnie chodzi no i ta prostota oraz intuicyjny system tego mi brakował w Androidzie. Nie będziesz żałował, zmiany systemu no i o niebo lepsza bateria (Lumia 720). Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 26 Września 2013 Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Dziś wyczytałem, że na WP8 nie można kopiować kontaktów z tel do Sima.. Prawda to ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Z karty SIM się da ale w drógą stronę nie próbowałem. Z tego co pamietam to się nie da na - SIM - ALE nie jestem pewny na 100%. Swoją drogą po co kopiować na SIM? Tracimy wszystkie informacje dodatkowe. W przypadku Andruta mamy synchro z Google, a w WP8 zaś z kontem Live. W przypadku "utraty" telefonu mamy dane na koncie. Miedzy Andrutem i WP8 kopiujemy w obie strony via Bluetooth. A na stary sprzęt przenosić raczej nie będziemy Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Swoją drogą po co kopiować na SIM? Żeby mieć bez problemów całą bazę kontaktów w innym telefonie. Sam używam co jakiś czas innego telefonu i po prostu książka zapisana na SIM jest wygodna. Aby się przekonać o wygodzie tego rozwiązania, to wystarczy chociaż raz oddać telefon na gwarancji. Edytowane 27 Września 2013 przez Pawel7 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Wygodniejsza jest synchronizacja z kontem Outlook, nie ma problemu z SIM'em. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Aby się przekonać o wygodzie tego rozwiązania, to wystarczy chociaż raz oddać telefon na gwarancji. I co wgrają ci nowy soft i wyczyszczą kontakty z telefonu? Telefon wraca wkładasz karte logujesz sie na konto i kontakty wskakują do telefonu - magic. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 (edytowane) Oddajesz telefon na gwarancji, wkładasz SIM do innego, nie chodzi o czyszczenie telefonu. Jeżdżę po dużych obiektach przemysłowych i już mi się zdarzyło zostawić telefon na bramie bo miał aparat. Teraz już mniej więcej wiem gdzie aparatu wnieść nie wolno i od razu przekładam kartę do czegoś bez takiej funkcji. Edytowane 27 Września 2013 przez Pawel7 Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Eh witam ponownie. Coś moja lumia ma problemy sama ze sobą. Tym razem padła mi rotacja ekranu. Nie wiem czemu, ale przeglądając internet, oglądając yt, czy nawet przy pracy w wordzie nie chce mi zmienić na widok horyzontalny. Przeczytałem, że reset może pomóc, a jeśli nie to na serwis. Zanim zrobię reset chciałbym się was zapytać co o tym sądzicie i jak sobie z tym poradzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Może pomóc jesli to soft się wykrzaczył. Opcja druga to cos ze sprzętem, akcelerometr na przykąld. Spróbuj zrobic reset - zwykly nie "czyszczenie" następnie jak nie pomoże to "czyszczenie" a jak nic - to serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
rafalomizeria 15 Napisano 28 Września 2013 Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Przeczytałem, że kilka osób również ma taki problem i też po aktualizacji amber. W poniedziałek przejdę się do oddziału nokii (znowu:/ ) i zobaczę co mi powiedzą, dopiero później będę kombinował z resetem. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawel7 882 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Wracając do kopiowania kontaktów na SIM, to jest to po prostu błąd w systemie, więc może z czasem to poprawią. http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/206704-how-save-contact-information-sim-card.html Cytuj Link to post Share on other sites
fitoro 0 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 proszę napisać jak wygląda wibracja z dzwonkiem w windows phone 8 i czy da sie zablokować tak aby nie włączał sie widok horyzontalny po przekręcenia słuchawki Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2013 proszę napisać jak wygląda wibracja z dzwonkiem w windows phone 8 masz 2 opcje: 1) wibracja+dzwonek 2) wibracja czy da sie zablokować tak aby nie włączał sie widok horyzontalny ta opcja bedzie z nastepna aktualizacja GDR3 albo jeszcze kolejna WP8.1... nie pamietam.Tak czy inaczej, na chwile obecna nie mozna tego zablokowac. Cytuj Link to post Share on other sites
fitoro 0 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 masz 2 opcje: 1) wibracja+dzwonek 2) wibracja tak tylko czytałem że wibracja jest tylko na początku dzwonka i tyle potem jest sam tylko dzwonek- ? czy wibracje sa odpowiednio silne aby można było wyczuć tel. w kieszeni gdy ma się np: słuchawki na uszach Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 29 Września 2013 Udostępnij Napisano 29 Września 2013 Na razie jest właśnie tak jak piszesz. Wibracja na początku sygnału, być może to również będzie zmienione-rozbudowane w kolejnej aktualizacji tak jak pisze @ArioX Cytuj Link to post Share on other sites
WombaT 3 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Powrócę jeszcze do sprawy kontaktów na SIM - czy da się na WP trzymać wyłącznie na SIM? Gdzieś mi przeleciało przed oczyma, że system wymusza ich przekopiowanie do telefonu aby w ogóle móc z nich korzystać. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Musisz skopiować kontakty z sim do tel, żeby ich móc używać. Cytuj Link to post Share on other sites
WombaT 3 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Nie ma żadnej możliwości aby to obejść? Jakaś może inne aplikacja do kontaktów? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Obejść ale po co? Cytuj Link to post Share on other sites
WombaT 3 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Chociażby po to, aby po wyjęciu karty z telefonu nie okazało się, że zapomniałem wyeksportować 4 miesiące temu kontakty i mam jakiś numer nieaktualny albo całkiem go brakuje. Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 Wyeksportować? Kontakty w telefonie są zapisywane w 'chmurze' więc jeśli tylko masz połączenie z internetem to telefon sam uaktualni listę. Nowe kontakty nie są zapisywane na karcie SIM. Dodatkowo możesz tą listę edytować na .live.com. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts