Skocz do zawartości

Recommended Posts

NIe ma już takiego czegoś do tej pory były aktualizacje dzięki którym WP8 został usprawniany. Sam się przesiadłem z SGS2 powiem tak WOW pierwsze uruchomienie telefonu zero przycięć wszystko płynnie chodzi no i ta prostota oraz intuicyjny system tego mi brakował w Androidzie. Nie będziesz żałował, zmiany systemu no i o niebo lepsza bateria (Lumia 720). 

Z karty SIM się da ale w drógą stronę nie próbowałem. Z tego co pamietam to się nie da na - SIM - ALE nie jestem pewny na 100%. 

Swoją drogą po co kopiować na SIM? Tracimy wszystkie informacje dodatkowe. W przypadku Andruta mamy synchro z Google, a w WP8 zaś z kontem Live. W przypadku "utraty" telefonu mamy dane na koncie. Miedzy Andrutem i WP8 kopiujemy w obie strony via Bluetooth. A na stary sprzęt przenosić raczej nie będziemy :)

Swoją drogą po co kopiować na SIM?

Żeby mieć bez problemów całą bazę kontaktów w innym telefonie.

Sam używam co jakiś czas innego telefonu i po prostu książka zapisana na SIM jest wygodna.

Aby się przekonać o wygodzie tego rozwiązania, to wystarczy chociaż raz oddać telefon na gwarancji.

Edytowane przez Pawel7

Aby się przekonać o wygodzie tego rozwiązania, to wystarczy chociaż raz oddać telefon na gwarancji.

I co wgrają ci nowy soft i wyczyszczą kontakty z telefonu? Telefon wraca wkładasz karte logujesz sie na konto i kontakty wskakują do telefonu - magic.

Oddajesz telefon na gwarancji, wkładasz SIM do innego, nie chodzi o czyszczenie telefonu.

Jeżdżę po dużych obiektach przemysłowych i już mi się zdarzyło zostawić telefon na bramie bo miał aparat.

Teraz już mniej więcej wiem gdzie aparatu wnieść nie wolno i od razu przekładam kartę do czegoś bez takiej funkcji.

Edytowane przez Pawel7

Eh witam ponownie. Coś moja lumia ma problemy sama ze sobą. Tym razem padła mi rotacja ekranu. Nie wiem czemu, ale przeglądając internet, oglądając yt, czy nawet przy pracy w wordzie nie chce mi zmienić na widok horyzontalny. Przeczytałem, że reset może pomóc, a jeśli nie to na serwis. Zanim zrobię reset chciałbym się was zapytać co o tym sądzicie i jak sobie z tym poradzić.

Może pomóc jesli to soft się wykrzaczył. Opcja druga to cos ze sprzętem, akcelerometr na przykąld.

Spróbuj zrobic reset - zwykly nie "czyszczenie" :) następnie jak nie pomoże to "czyszczenie" a jak nic - to serwis.

proszę napisać jak wygląda wibracja z dzwonkiem w windows phone 8
masz 2 opcje: 1) wibracja+dzwonek 2) wibracja

czy da sie zablokować tak aby nie włączał sie widok horyzontalny
ta opcja bedzie z nastepna aktualizacja GDR3 albo jeszcze kolejna WP8.1... nie pamietam.

Tak czy inaczej, na chwile obecna nie mozna tego zablokowac.