Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Musisz wziąć pod uwagę, że ostania bitwa z Eredinem dzieje się już jakiś dłuższy czas po bitwie o Kaer Morhen. Ale tu następny minus... Czemu żaden z wiedźminów nie pomógl nam na Skellige? Przecież Ciri była jedną z nich jak wiele razy mówili i nawet Lambert darzył ją ogromną sympatią. ;)

Do Keiry z tego co wiem nie można nawet normalnie wejść (nie próbowałem sam) więc pewnie to jest jakieś niedopatrzenie ze strony redów tak jak pisałem wcześniej.

Dla mnie ogólnie cofanie stanu świata do tego sprzed finału walki z Gonem jest głupotą bo zabija to całkowicie immersję z grą. Po pierwszym ukończeniu gry, gdy targały mną jeszcze emocje wzbudzone finałem walki i epilogiem, nagle przenoszą mnie do świata w którym nie widać kompletnie nic z rzeczy które do tej pory robiłem. Bezsens... Po co więc robić resztę zadań, odwiedzać pytajniki skoro to już niczemu nie służy. A wystarczyłoby wrzucić naszą wybrankę do karczmy Jaskra i dodać jakieś głupie dialogi dla ważniejszych NPCów...

• Popieram 1

Da się wejść ale trzeba nieźle się na męczyć z keira. Po za tym to strasznie pusta lokacja (żadnych ludzi prócz tej wiedźmy trochę to podejżane, czyżby aluzja do krzywouchowych moczarów). Szkoda że nie można natrafić np. Na Eskela podczas np. Polowania na wierne królewska (wiedźmini widywali się rzadko ale jednak wpadali na siebie od czasu do czasu). Mam nadzieje że DLC rozbudują świat bo czuć tu nie dosyt potworów, spotkań z ważnymi postaciami itp.

Dla mnie ogólnie cofanie stanu świata do tego sprzed finału walki z Gonem jest głupotą bo zabija to całkowicie immersję z grą.

Dlatego ja mam w planie finałową walkę dopiero po odwiedzeniu wszystkich miejsc i zaliczeniu wszystkich zleceń/pobocznych bo później to już imo traci sens takie eksplorowanie jak już się nie ma ani jednego questa fabularnego. Fakt pewnie za większość questów dostanę 5 expa ale i tak wolę to niż wariant eksploracji po zakończeniu gry. ;)

Dlatego ja mam w planie finałową walkę dopiero po odwiedzeniu wszystkich miejsc i zaliczeniu wszystkich zleceń/pobocznych bo później to już imo traci sens takie eksplorowanie jak już się nie ma ani jednego questa fabularnego. Fakt pewnie za większość questów dostanę 5 expa ale i tak wolę to niż wariant eksploracji po zakończeniu gry. ;)

No ja przeszedłem na chybcika dwa razy fabułę, żeby zobaczyć jak najwięcej dialogów, scenek itp itd. Teraz gram sobie Marsz Śmierci kreując świat takim, jakim ma być po imporcie sejwow do Wieska 4 xD

W4 nie będzie, a szkoda. Takie zadania i zlecenia jak w Wiedźminie mógłbym w nieskończoność robić. Przy okazji, nie zagłębiałem się wcześniej w zapowiedziane dodatki ale wygląda na to, że niewiele wniosą do gry... już rozumiem to oburzenie że trzeba będzie za nie płacić.. Ciekawe jak rozwiążą kwestię balansu gry. Kończenie na 35 poziomie będzie równoznaczne ze zrobienie sporej ilości zadań za darmochę.. Po cichu liczę że dodadzą jakieś nowe wątki główne (jak na prawdziwe rozszerzenia gry przystało). Powinni dodać więcej questów na wyższe poziomy bo od Kaer Morhen jakoś szybko zleciał wątek główny. Plus tak przemodelować świat żeby osiągnięcie powiedzmy 45 lvlu było realne i sensowne.. Odnoszę wrażenie że REDzi chcieli stworzyć olbrzymi otwarty świat ale w pewnym momencie zwyczajnie zabrakło im pomysłów czym ten świat wypełnić

Nikt nigdzie z Redów nie napisał, że nie będzie Wiedźmina 4... Pisali jedynie o tym, że Wiedźmin 3 to koniec przygód GERALTA. Cała franczeza zostaje w rękach CDPR i może kiedyś do niej wrócą. Jedyne co ostatnio pisali na Twicie to to, że są już lekko wypaleni Witcherem i teraz cała para pójdzie w Cyberpunk. I wg mnie od sukcesu/porażki tej gry zależy czy będziemy mieli okazję ponownie odwiedzić Wiedźminland. ;)

• Popieram 1

Podczas zadania z Keirą pomóż jej znaleźć kaganek i przeszukaj całą jaskinię. 

to zadanie zrobiłem już dawno i wydaje mi się, że całą jaskinię już przeszukałem ale, zobaczę jeszcze raz. Dzięki.

Edit.

Faktycznie! Nie sprawdziłem jednego pomieszczenia.

Edytowane przez Buber2000

Takie pytanie dla ludzi co już zakończyli W3 bo mi jeszcze trochę to zajmie :D Czy do nr 2 i 3 dostajemy się przez wejście znajdujące się przy nr 1? I drugie pytanie czy nr 1 ma jakiś związek z fabułą gry bądź jakimś pobocznym questem?  Bo obecnie jest zamknięte

http://imgup.pl/di/1NJ6/2015-06-28-00001.jpg

I jeszcze jedno niedaleko Kaer Trolde jest jakieś nieodkryte miejsce, na lewo od mostu do Kaer Trolde który widać powyżej. Wie ktoś jak się tam dostać?