Skocz do zawartości

[MULTI] Wiedźmin 3: Dziki Gon

225 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      63
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      6
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
      0
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      3
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

As you know we don't stop working to keep bringing you new updates - I just wanted to give you a heads-up of what to expect in the upcoming patch. The list below is a part of the change log for the 1.04/1.05. There will be a lot more fixes on the way - here's the breakdown of the most requested changes:

(...)

I mam kurna czekać miesiąc z questami bo oni nie mogą fixa wprowadzić jak jest gotowy ? :D Jeszcze trochę i skończę wszystkie sidequesty na Skilliege i będę stosy Novigradu na 25 lvlu robił :D

O zesz ale ta gra jest obszerna... Mam na liczniku 25h+ a pokazuje ze to 13%. Masakra, biegam po Velen jak glupi wykonujac questy, staralem sie robic ten na najnizszy mozliwy level by nie stracic nic a i tak juz jeden wyswietla mi sie na szaro (mam 12 level i na szaro jest q na level 6). A jeszcze mnostwo znakow zapytania i nieodkrytych wiosek/miasteczek.

Ja mam właśnie 32 lvl najpierw robilem Vellen, Novigrad a potem Skellige jesli licznik dobrze pokazuje to mam 60% przy 129h gry.

• Popieram 1

Podoba mi sie nawiazanie do barw Polski i ten Orzel Bialy w Zlotej Koronie w herbie Redanii. Rycerze w tych barwach wygladaja wspaniale. Szkoda tylko ze ich odzywki iscie z polskich ulic, co akurat nie podoba mi sie tak bardzo. Uwazam, ze teksty sa mocno przesadzone i za bardzo wulgarne w niektorych momentach. Nasz jezyk jest tak piekny, (pomimo nad wyraz licznych wulgarnych zwrotow, ktore mamy) ze Tworcy tutaj dali sie niepotrzebnie poniesc. Mimo wszystko, wrazenie z nawiazan do Polski zdecydowanie na plus. 

To 60% to nie jest stopień ukończenia gry ale ilość zdobytych "osiągnięć" z GOG.

Aha :o to rozumiem ze niema tego jak sprawdzic? Tak czy siak jestem w novigradzie bo bitwie i zbieram loze czarodziejek teraz musze pomoc temu elfowi

Edytowane przez Balrogos

Szkoda tylko ze ich odzywki iscie z polskich ulic, co akurat nie podoba mi sie tak bardzo. Uwazam, ze teksty sa mocno przesadzone i za bardzo wulgarne w niektorych momentach. Nasz jezyk jest tak piekny, (pomimo nad wyraz licznych wulgarnych zwrotow, ktore mamy) ze Tworcy tutaj dali sie niepotrzebnie poniesc. Mimo wszystko, wrazenie z nawiazan do Polski zdecydowanie na plus. 

Gra nie ma być piękna, tylko ma być jak najbardziej prawdziwa. Nikt na ulicy nie recytuje Mickiewicza tylko używa takiego właśnie, twardego, wulgarnego języka. 

Gra nie ma być piękna, tylko ma być jak najbardziej prawdziwa. Nikt na ulicy nie recytuje Mickiewicza tylko używa takiego właśnie, twardego, wulgarnego języka. 

Nie o recytowanie Mickiewicza mi chodzi, tylko o to, ze wulgaryzm jest przesadzony. Doskonaly przyklad to ta fraszka, ktora opowiada Geralt Lambertowi gdy plyna lodzia. Nie ma to nic wspolnego z realizmem, bo kazdy kto czytal ksiazki Sapkowskiego, wie ze Gerlat nigdy by sie nie znizyl do takiego poziomu by wypowiadac sie w ten sposob. Takich przykladow jest o wiele wiecej, rowniez tych z ulic. Jest to mocno przesadzone, az kipi wulgarnym przesyceniem ta gra, co mi akurat sie nie podoba.

• Popieram 1

niema

Nie ma. Znacznika postępu też nie dorobili. Musisz się chyba zabrać za AC- tam taki jest. 

Jesteś pod koniec głównego wątku. Jeszcze kilka większych zadań (z czego część opcjonalnych). 

Nie ma. Znacznika postępu też nie dorobili. Musisz się chyba zabrać za AC- tam taki jest. 

Jesteś pod koniec głównego wątku. Jeszcze kilka większych zadań (z czego część opcjonalnych). 

Nigdy nie gralem w ac i nie wiem czy bede, chyba nie moje klimaty.

Znacie komende na spowolnienie czasu i zatrzymanie?

A moze wiecie jak zwiekszyc buffer w sensie zeby wiecej ramu i v ramu bylo spozytkowane dla wiedzmina w tym programiku? http://www.nexusmods.com/witcher3/mods/12/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fwitcher3%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D12&pUp=1

Takie mam pytanie odnosnie AA:

Panel CCC AMD

Tryb AA- Ulepsz a Zastąp ustawienia aplikacji czym to sie różni?

Próbki AA-  2x, 2xEQ, 4x, 4xEQ, 8x, 8xEQ co to jest?

Filtr- Standardowy albo Edge Detect

Metoda AA- Wielokrotne Próbkowanie, Adaptacyjne z Wielokrotne Próbkowanie, Nadpróbkowanie

Filtrowanie morfologiczne? czy to MLAA?

Eh w sumie juz nie wazne AA z wieskiem wogole nie dziala ustawiam w panelu i nic rzadnej zmiany.

Edytowane przez Balrogos

Wypowiedź p. Marcina Momota z forum CDP:

Szare zadania (jeśli mówimy o tych samych) nie miały dawać żadnego doświadczenia.

Pytanie czy chodzi o szare zadania bez sugerowanego poziomu czy o szare - wynikające z za wysokiego poziomu postaci... Ogólnie na forum cdp komunikacja leży i kwiczy więc się tego nie dowiemy..

Tak czy inaczej, obiecałem sobie, że nie będę stosował żadnych 'ułatwień' jak konsole (chociażby dla zwiększonego udźwigu), w sumie nigdy nie lubiłem korzystać z takich udogodnień, ale po aferze z doświadczeniem rozważam, czy nie nadrobić sobie straconego (nieotrzymanego) expa przy pomocy konsoli...