Skocz do zawartości

Dyskusja na temat okazji cenowych

Recommended Posts

Ma ktoś tego rivala? Taka cena.. Ciekawe czy to te, w których gumy po bokach ścierają się jak szalone

Ścierają się, ale po półtora roku zawsze można to wysłać na RMA bezpośrednio do steelseries. Zazwyczaj dają albo nową myszkę z nową gwarancją, albo kupon rabatowy o wartości 70 euro na zakup nowej myszki w ich sklepie.

Swojego niedługo zgłoszę do RMA, może nie będę musiał wysyłać myszki bo takie przypadki też się zdarzają.

http://allegro.pl/monitor-24-dell-p2414h-ips-hd-1920x1080-gw-i5925326237.html

Dell P2414h za 650 zł, normalnie kosztują 200 zł więcej. Mam dwie sztuki polecam :)

Tylko sprzedawca mało pewny :D

@UPDATE

Sprzęt oferowany na tej aukcji to urządzenie z kategorii refurbrished, posiada opakowanie zastępcze, nie zawiera instrukcji użytkowania.

Edytowane przez Madzina

Ja kupiłem jeden.

Martwi mnie tylko MTTF: 800,000 hours, czyli mniej niż większość desktopowych Seagate czy WD gdzie to raczej jest 1,000,000-1,500,000. Producent twierdzi że zapisze do 180TB/rok i niby jest 3x tyle co zwykłe dyski. Dyski SSD Crucial mają po 72TB ale na całe życie dysku.

Dyski serwerowe są zoptymalizowane pod prace 24h/7 ale bez zatrzymywania. Widziałem dane SMART takich dysków, typu 15 tyś godzin pracy i tylko 5 START/STOP. I tu widzę potencjalny problem, w domu nie zamęczysz tego dysku zapisywaniem czy ilością godzin pracy, a tylko restartowaniem komputera.

Mam takie samo spostrzeżenie. Zamówiłem, czekam, ale obawiam się, że może skończyć się jak z tymi SSD, co wysłali do grupy osób, a reszcie "podziękowali". Z tego co wyczytałem, to takie dyski różnią się tym od zwykłych, że... są żywotniejsze. Nic o brakach.