Skocz do zawartości

Dyskusja na temat okazji cenowych

Recommended Posts

Mi nie przeszkadza. Ba, ja ich nie zamierzam kupować. Piszę to dla ludzi, którzy nie pokuszą się o sprawdzenie.

Myślisz, że praca 24/7 w wysokiej temperaturze i przy 100-procentowym obciążeniu nie ma żadnego wpływu na żywotność karty? Nawet jeśli wytrzyma do końca gwarancji, to nikt nie wie, czy zaraz nie zechce zejść. Lepiej dmuchać na zimne...

aukcja Mi3 to usługa sprowadzenia telefonu. Sam telefon wysyłany jest z Singapuru, czas dostawy ~14 dni. Do tego prawdopodobnie dojdą opłaty celne oraz 23% VAT. Już lepiej zamówić z aliexpress, wyjdzie ~300zł taniej.

Edytowane przez FuzzyWuzzy

dziwne, ceny innych kart maja w miare ok, czyzby sie im 3 zamiast 1 wpisalo?

i akurat phantomy i akurat 2 różne firmy? :D

aukcja Mi3 to usługa sprowadzenia telefonu. Sam telefon wysyłany jest z Singapuru, czas dostawy ~14 dni. Do tego prawdopodobnie dojdą opłaty celne oraz 23% VAT. Już lepiej zamówić z aliexpress, wyjdzie ~300zł taniej.

a to psikus - ja jak zamawiałem Meizu M8 z Chin to nic mi nie naliczali..

i akurat phantomy i akurat 2 różne firmy? :D

a to psikus - ja jak zamawiałem Meizu M8 z Chin to nic mi nie naliczali..

W dużej mierze zależy od szczęścia oraz przez który UC idzie przesyłka (najgorsze to Poznań i Zabrze). W Poznaniu nie dość że dowalą 100% vat to jeszcze kierują telefony do UKE, który z miejsca odrzuca te nieposiadające znaczka CE. Poza tym UC potrafi się po roku upomnieć o vat...

Inne parametry, inne chłodzenie, inne ramy (DDR3 wtf), inny rdzeń, inne pcb, dosłownie wszystko ma inne normalnie cuda na kiju.

MSI Gaming GTX 780Ti .... $50  http://www.aliexpress.com/item/Msi-gaming-planetesimal-gtx780ti-3g-780ti-high-quality-graphics-card/1851751638.html

i7-4770k... $85  http://www.aliexpress.com/item/Intel-intel-core-i7-4770k-quad-core-cpu-bag-boxed-3/1840668664.html

i teraz powiedzcie co to za podróbki znanych marek.. logo wygląda tak samo.. box intela akurat wygląda jak jakaś zabawka ale w przypadku MSI zdjęcia i wszystko inne pobrane ze strony producenta... do tego przesyłka za 10 dolarów do Polski... o co tu chodzi? :D

Edytowane przez Vieworld

Kup kup a sie przekonasz (czyli zwykly walek- jak wiekszosc sprzetu od sprzedawcow bez feedbacku). Dla tych ktorzy czaja sie na "okazje" z chin to moge podpowiedziec, ze u nich markowy i oryginalny sprzet komputerowy jest drozszy jak u nas.

Edytowane przez michaelred

u nich markowy i oryginalny sprzet komputerowy jest drozszy jak u nas.

True. Byłem dwa lata temu w Chinach i planowałem przywieźć GPU za pół ceny. Niewiele z tego wyszło :]