misiek06 551 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Dokładnie o takie cos mi chodziło Edytowane 18 Października 2013 przez misiek06 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Spliterki error407 to robota pierwsza klasa, sam mam jeden i jestem mega zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Że takie noobskie pytanie zadam. To sa splittery do wentyli czy do LEDów? Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Moj obsługuje i ledy i wentyle jednocześnie Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 mój też, są 4 obwody, każdy ma osobny włącznik, można podpinać ledy i wentyle, super sprawa No dobra naoglądałem się Waszych prac to pokaże trochę tego nad czym ostatnio pracowałem. Kabel zasilający od grafiki opleciony i pokazany przy ostatnim updacie został zebrany do kupy. Ubranie go w parakordy dodało mu sporo do wyglądu. Ale rozlazł się makarony po obudowie co nie do końca było estetyczne. Dlatego zostały związane. Nie wiązałem całości tylko tą widoczną część . Kolejna rzecz to drobna modyfikacja covera od grafiki,efekt coraz bardziej zadowalający . Przytwierdziłem też ostatecznie cover od x-fi ( dwustronna taśma klejąca na piance daje radę) Niesyt nie udało sie jeszcze wymienić pękniętej szyby , najprawdopodobniej wymian na plexi nastąpi po modernizacji boku (w planach instalacja zawiasów). Ale ogólnie wnętrze komputera z zainstalowanym bokiem teraz wygląda tak No i na koniec .Czekam na dostarczenie jeszcze jednego koloru paracordu ( za jakieś 2 tygodnie ) i zabieram się za pozostałe kable od zasilacza. Ale żeby ułatwić sobie pracę i nie wydawać kasy na sprzęt zmajstrowałem coś takiego Po testach jestem zadowolony z działania ekstraktora . Do wykonania użyłem 2 zaślepek od kart rozszerzeń ,kawałka taśmy dwustronnej z pianką i dużego termokurcza. Trochę pracy ze szlifierką i ekstraktor śmiga aż miło Cytuj Link to post Share on other sites
terrmine 11 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Trochę ciemne te kolory jak dla mnie, ale to twój projekt... Jak się okłada według ciebie parakordem, bo wszyscy narzekają Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 nie ma problemu, prosta sprawa i zdecydowanie ładniej wyglądają przewody niż w standardzie. Jeśli oplatasz przewód z pinami wystarczy zabezpieczyć wystające metalowe elementy a reszta sama idzie. Szkoda tylko że nie ma większych średnic Cytuj Link to post Share on other sites
terrmine 11 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No niestety... Ja technikę znam tylko chciałem twoją opinię poznać, a jak te kable wyglądają, bo na zdj zawsze jest inaczej... tzn. Czy prześwituję itp. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 fotki nie oddają kolorów niestety, ogólnie jestem bardzo zadowolony z jakości, nic nie prześwituje, oplot jest miękki i nie utrudnia "czesania" kabli. Cytuj Link to post Share on other sites
terrmine 11 Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) @ernig Gdzie kupiłeś ten przycisk power? (https://lh5.googleusercontent.com/-UuTB6HZ7w5Q/UZnmwasNj8I/AAAAAAAAH6Q/Dcvww7JaBhs/w1260-h838-no/DSC_8121.JPG) EDIT: Znalazłem (bit-tech), ino strasznie drogo jak za przycisk Ale piękne są Edytowane 27 Października 2013 przez cocaine01 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 guzik kupiłem tu http://www.angela.pl/p7316,phobya-push-button-16mm-aluminum-black-orange-ring-lighting-5pin.html no niestety te bistabilen są drogie a ja muszę kupić jeszcze 4:( Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Strasznie przepłacacie z tymi przyciskami Paczajcie na ten http://allegro.pl/przycisk-zwierny-pbs-28b-kwasowka-i3587793861.html A do czego te przyciski w ogóle będa potrzebne? Cytuj Link to post Share on other sites
coco01 14024 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 ale spójrz na ten twój, a ten od erniga, tamten jest podświetlany Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Wiem, gdyby kosztował 15 zł to tez bym pewnie kupił, ale 34zł za jeden włacznik to przesada jak dla mnie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 drogi jest ale śliczny, jak dokopię mu "braciszków" to będzie jeszcze śliczniej Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 A do czego te właczniki? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) jeden to wiadomo(POWER) , a kolejne 4 do wentyli i ledów teraz panel wygląda tak te 4 z tyłu idą do wymiany a z reseta zeszła farba eh Edytowane 28 Października 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Podpięte je już masz? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2013 tak, choć tylko na "krótko ", ale działają jeśli o to pytasz Cytuj Link to post Share on other sites
misiek06 551 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 (edytowane) Własnie chciałem wiedzieć czy działają. To są włączniki zwierne, takie, że jeśli przyciśniesz, to one na krótko zamykają obwód, włączając tym samym np. komputer Ok nie doczytałem Edytowane 28 Października 2013 przez misiek06 Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2013 (edytowane) nie to są włączniki które mają dwa stany (tzw bistabilne) wł/wył, po wciśnięciu przycisk zwiera przez cały czas . Chwilowy jest tylko reset. Pisząc wcześniej że są podłączone na krotko miałem na myśli to, że nie zainstalowałem jeszcze splitera zrobionego przez errora, a guziki, ledy i wentyle śmigają na pajęczynie z przewodów Mały offtop: Do posiadaczy GTX 660, jakie macie temperatury na karcie w wymagających grach (np Crysis 3 )? Bo u mnie po godzinie gry temp sięga 78-80 stopni i się zastanawiam czy to aby nie za dużo Edytowane 28 Października 2013 przez ernig Cytuj Link to post Share on other sites
Z_KILLER-V987 2 Napisano 29 Października 2013 Udostępnij Napisano 29 Października 2013 U mnie temperatura to 64 stopnie , a więc chyba coś masz nie ten teges. Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) ok sytuacja opanowana myślałem że coś się dzieje z kartą, a okazało sie że podczas zabawy MSI Afterburnerem ustawiłem wentyle na stałym poziomie, ehh jest dobrze temp nie przekracza 65 stopni 03.11.2013 Ok trochę walki za mną . Niestety padł mi aparat i fotki mogą być "deczko" nieostre . Kabel manadżment -poziom Prezes Widać(albo nie), że przewody od włączników połączone jeszcze na złączki skręcane. Układanie kabli nie było jedyną rzeczą jaką miałem w planie zrobi. Kolejna rzeczą było rozebranie PSU i ubranie kabli w ładne oploty I złącze 8 pin już w ciuszkach na zimę Zajrzałem też to frontowych filtrów okazało się że spisują się wyśmienicie I kable już ułożone teraz to już poziom Nad Prezes, spliter trafił nareszcie na właściwe miejsce. Dobrze że ta skrzynia ma tyle miejsca i całą pajęczynę można schować za mobo. Czekam teraz na jeszcze jeden kolor paracordu i wezmę się też za 24 pin.Zamówiłem też nową wersję mobotraya jak dobrze pójdzie to dostane ją w tym tyg ( aż jestem ciekawy jak wyjdzie). To tyle na dzisiaj Edytowane 29 Października 2013 przez ernig 2 Cytuj Link to post Share on other sites
pan piksel 9 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 ogladam ogladam i jestem pelen podziwu czekam na 24pin! IIx0 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts