jimhaumman 33 Napisano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 Cytuj Link to post Share on other sites
VeraQ 0 Napisano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Cena dość zaporowa - już chyba koniec tych pięknych czasów kiedy nowe gry kosztowały w okolicach 100zł Ale ja w innej sprawie - trwa konkurs, w którym można wygrać za darmoszkę DS3 - mają 5 sztuk do rozdania, a konkurs potrwa do 14 kwietnia. Dla zainteresowanych: https://www.g2a.com/r/dark-souls-3-contest Cytuj Link to post Share on other sites
remi.88 50 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ktos kto gra na PC ma moze problem z wykrywaloscia pada (od XOne)? Pad dziala w kazdej innej grze ale w DS3 lipa... nie jest to kwestia sterow bo niby pada wykrywa bo w menu sa kontrolki niby pod pada ale niestety nie dziala..a granie na myszy i klawie mi sie nie widzi. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) A zaraz sprawdzę i Ci powiem, bo miałem problem z padem logitecha i myślałem, że to jego wina. Mam teraz od XOne także zaraz sprawdzę. Edit: Zero problemów, wszystko działa jak powinno. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Problemów jest niestety bardzo dużo i radzę sobie na jakiś czas odpuścić... http://gry.onet.pl/dark-souls-iii-problemy-techniczne-na-pc/xvd5vr Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Nic podobnego nie zauważyłem, gra mi działa normalnie. Z padem również nie mam problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
Daniel82 40 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja gram ponad 6 godzin, zero problemów, żadnych crashów itd, a używam starszych sterowników, bodajże to są 364.51. Mój gtx 670 ma prawie cały czas te 60fps, mam odpalony licznik fps przez opcje w steamie. Mam wyłączone Motion Blur- zawsze to wyłączam w każdej grze, Cienie dane na wysokie, reszta maks.Jestem po drugim bossie.Gram na padzie xbox360. Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez Daniel82 Cytuj Link to post Share on other sites
remi.88 50 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Ehhh u mnie to zawsze cos sie musi sp.......ć.... Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ja gram na ds4 przez input mapper.Zero problemów.Wszystko na maksa.(wył. montion blur,a może mam na low).Vsr na 2560x1600. Gran wygląda świetnie. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Wygląda świetnie ale nie wspiera 21:9... Cytuj Link to post Share on other sites
Soreik 60 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie grałem w poprzednie części ale po filmikach i opiniach coraz bardziej gra zaczyna mi się podobać. Czy gra na klawiaturze jest możliwa? Czy to raczej katorga? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Zdecydowanie katorga, nie warto na klawie. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2016 Nie wiem jak to teraz wygląda bo jeszcze nie grałem ale jak oglądałem jakieś przedpremierowe pokazy to pomimo iż grali na K+M to mapowanie klawiszy było wyświetlane z pada od XB Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 Dokładnie, sterowanie K+M zostało potraktowane po macoszemu i nie warto się denerwować. Cytuj Link to post Share on other sites
Soreik 60 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 A którym padem najlepiej się zainteresować? Tym od Xboxa 360 czy ONE czy może od PS? Miałem 2 pady od X360 nie mogłem się przemóc do używania ich ze względu na granie cały czas K+M (irytowała mnie martwa strefa w analogach) więc poszły na sprzedaż. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2016 XOne według mnie. Aktualnie lepszego pada nie ma - imo. Cytuj Link to post Share on other sites
jimhaumman 33 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 XOne według mnie. Aktualnie lepszego pada nie ma - imo. Z tym padem akurat są problemy w tej grze.Ja gram na ds4 i wszystko jest ok. Cytuj Link to post Share on other sites
remi.88 50 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Nie z tym padem tylko z jakimkolwiek. Gra ma problemy z wykryciem pada jesli do PC jest lub bylo podlaczonych kilka kontrolerow. Pomaga odinstalowanie sterownikow wszystkich z nich i pozostawienie tylko jednego. Jest kilka tematow na Steamie o tym. Niestety jest to problem kazdej pc'towej wersji soulsow. Czasem ludzie pisza ze maja podlaczonych kilka padow i nie maja problemow, ale no nie sprawdzisz tego. Mnie zabieg oozostawienia tylko jednego sterownika pomogl i wszystko dziala. PS. Nie ma znaczenia czy podlaczalem pada x360 czy One. Pomoglo dopiero w/w rozwiazanie. Ogolnie pad od XOne lepszy, ale jezeli zalezy Ci na pozostawieniu kilku zlociszy w portfelu to bierz od 360. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Z tym padem akurat są problemy w tej grze.Ja gram na ds4 i wszystko jest ok. Ja nie mam najmniejszego problemu z tym padem. Cytuj Link to post Share on other sites
viscaelbarca 6840 Napisano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2016 Kto pomoże ustawić 21:9 ?;/ Cytuj Link to post Share on other sites
Dyma_ 51 Napisano 26 Maja 2016 Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Właśnie skończyłem grę wojownikiem pod STR, tarcza + miecz. Planuję zagrać od nowa "inną klasą". Oprócz DS3 grałem ok 20h w DS1 (też build ala knight) oraz LOTF wszystkie klasy (łotrzyk mi się spodobał). Co polecacie? Myślę nad kimś z dwoma broniami i pójściem w DEX. Natomiast nie wiem czy rozgrywka nie będzie zbyt podobna. Są niby klasy magiczne, ale jakoś zupełnie ich nie czuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Dyma_ 51 Napisano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2016 przyspamuje jeszcze raz bo muszę się wygadać Chyba na sam koniec 2 przechodzenia gry poczułem czym tak na prawdę są Soulsy ;p Mianowicie za pierwszym razem przechodziłem bossów z innymi graczami, teraz za drugim solo. W zasadzie poza Lothriciem (4 podejścia) i ....Drzewcem (3) inni padali za pierwszym razem, ewentualnie drugim (przy jakimś małym błędzie, albo np. postać się zaklinowała;p). Do tego zwykli przeciwnicy też już byli nudni. Wyjątkiem był Bezimienny Król, którego próbowałem kilka razy, potem skończyłem ostatniego bossa i wróciłem do niego. Tu było całe piękno, gdzie najpierw wypstrykałem sie z estusa na 1 fazie tylko po to by ginąć na pierwsze kombo w 2 fazie. Potem zacząłem kombinować z 1 fazą i zorientowałem się, że stanie pomiędzy nogami nie jest najlepsze. Gdy już pierwszą fazę miałem w miarę ogarniętą to na 2 utrzymywałem się ok 20sekund. Oj były "kur.." że postać zamiast do tyłu to unik w bok itp itd. Ale zacząłem szukać przyczyn i szybko sie skapnąłem, że za szybko robię uniki (większość ataków bossa jest ładowana) i czasem lepiej odskoczyć do tyłu (więcej czasu na użycie estusa). Udało mi się raz nawet dojść do 3 fazy ;p No i nadszedł ten moment, hmmm.. chyba za ponad 20 razem, gdzie o dziwo w 1 fazie zużyłem sporo estusów. Praktycznie każdy atak bossa udawało mi sie uniknąć, chyba tylko 3 razy mnie uderzył ( w tym cudem nie zabił). No i sama końcówka gdzie boss przykucnął na kolano ja go bije, patrze, że brakuje 2 hitów i... postać stoi - oczywiście brak energii - achh to wydzieranie się do telewizora "no bij!" i ten strach, że zaraz boss wstanie i pewnie mnie zabije ;p Ale udało się - boss właśnie sie poodnosił gdy padł ostatni hit. Panika przerodziła się w niedowierzanie, że jednak sie udało, a teraz jak to pisze dopiero przyszła ekscytacja 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Pierwsze DLC o tytule Ashes of Ariandel ukaże się 25.10.2016r. Cena: ~47zł https://gexe.pl/dark-souls-3/newsy/12080,ashes-of-ariandel-pierwszy-dodatek-do-dark-souls-iii 1 Cytuj Link to post Share on other sites
macf2 168 Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Właśnie ukończyłem ( został tylko król ) ogólnie jak dla mnie ok, choć w poprzednich częściach nie było tylu problemów z pracą kamery. Co do dodatku widać robiony w klimatach skandynawskiej mitologi niby fajnie ale ... znowu, już trochę oklepana tematyka w grach , choć wstrzymam się do premiery z właściwą oceną bo mam 99% pewności że i tak kupię . Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 26 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Od 3:40 lecą bossowie Fragment DkS3 na UE4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts