kubbak 10135 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Dnia 28.03.2013 weszła w życie zmiana w regulaminie działu Ogłoszenia. Najważniejszą zmianą jest wymaganie zamieszczanie w ogłoszeniu zdjęcia produktu wraz z kartką zawierającą nick użytkownika. Ma to na celu wyeliminowanie prób oszustw. Czas na zaznajomienie się ze zmianami przyjmujemy na 1.04.2013 r. Karanie za nieprzestrzeganie nowych punktów zaczniemy od 1.05.2013 r. Regulamin działu Ogłoszenia 12. Oferta sprzedaży musi zawierać cenę jakiej użytkownik oczekuje za swój towar oraz zdjęcie produktu z widoczną kartką zawierającą nick użytkownika na forum.benchmark.pl. Punkt ten nie dotyczy tematów zawierających aukcję lub ofertę Kup Teraz w serwisie allegro.pl. 14. Portal benchmark.pl, forum benchmark.pl nie są platformami do prowadzenia handlu, wszystkie transakcje zawierane są na własne ryzyko. Właściciele oraz Administracja nie biorą odpowiedzialności za zamieszczone oferty ani za wszelkie problemy na linii autor tematu – klient, nie mogą również wyciągać konsekwencji bez prawomocnego wyroku sądu. Cytuj Link to post Share on other sites
-AssassiN- 100 Napisano 28 Marca 2013 Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) A co jeśli ktoś sprzedaje hurtowo i zakupione towary są wysyłane z magazynu nie z domu użytkownika? Edytowane 28 Marca 2013 przez -AssassiN- Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Już ci tłumaczę, benchmark nie jest platformą handlową. 'Ogłoszenia' mają służyć do ułatwienia życia użytkownikom, umożliwienia im dokonywania transakcji między sobą - bez zaśmiecania innych działów / tematów. Jeżeli ktoś chce prowadzić sklep i oferować towar hurtowo, niech założy sobie odpowiednią witrynę, a nie wykorzystuje do tego tutejsze forum. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość QaziG Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 chciałem się dowiedzieć jak mam dołączyć kartkę do fotek w ogłoszeniu istniejącym ,skoro go nie mogę edytować ? i czy zamiast kartki może być znak wodny ? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 W obecnych ofertach nie ma takiego obowiązku, a znak wodny można bardzo łatwo dodać do każdej fotki. Koniecznie musi być karteczka z nickiem. Cytuj Link to post Share on other sites
knock_out1 1 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A co to za problem dać karteczkę z nickiem do oferowanego produktu, a potem przyjąć wpłatę i produktu nie wysłać ? Ale jak mus to mus. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Zawsze likwiduje to śmieciowe oferty typu, zaoferuję produkt którego nie mam i sprawdzę za ile by poszedł z ciekawości, albo wystawię dla żartów tanio i pośmieję się jak się przepychają. Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 @@gtxxor,dokładnie o to chodzi, powinno to zniechęcić potencjalnych oszustów o których wspomniał Gtxxor. Cytuj Link to post Share on other sites
kareem96 0 Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Czy link do oferty musi być koniecznie z allegro ,a nie z na przykład tablicy.pl lub gumtree czy e-bay? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Tamte portale nie są wcale bezpieczniejsze od forum wiec tak, karteczka dalej jest wymagana. Tylko na allegro istnieje jakiś system ochrony kupujących. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 31 Marca 2013 Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 (edytowane) Tablica.pl to rozumiem, ale że ebay jest be? Kto dostał w łapę od allegro? http://pages.ebay.pl/help/buy/protection-programs.html Edytowane 31 Marca 2013 przez mICh@eL Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 ebay jest be? eBay jest "be" bo jego popularność w naszym kraju jest znikoma. Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Oj nie jest tak znikoma Ostatnio jest dużo zamówień na szablony i modyfikacje zdjęć pod e-baya. Dodam że karteczki to super pomysł, koniec z oszustami na forum którzy naciągają nas ! Chyba redakcja forum już dawno nie miała tak dobrze trafionego pomysłu ( nie, nie podlizuje dupki ) Oby więcej takich reakcji Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 3 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2013 oniec z oszustami na forum którzy naciągają nasKoniec na pewno nie bo zawsze cwaniaczki się znajdą ale choć niektórych powinno to zniechęcić. Chyba redakcja forum już dawno nie miała tak dobrze trafionego pomysłu Redakcja za bardzo w kwestie forum nie ingeruje i niemal wszystkie pomysły oraz wprowadzone zmiany pochodzą od moderatorów i użytkowników. Cytuj Link to post Share on other sites
matt105 56 Napisano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Jeszcze tak ponowię swoją poprzednią prośbę o wprowadzenie zakazu umieszczania linków do ogłoszeń w swoich statusach. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Informuję, że do regulaminu działu "Ogłoszenia" został w dniu 19.07.2013 roku dodany następujący punkt - 14. Ogłoszenie sprzedaży kluczy do gier, bezwzględnie musi zawierać link do aukcji Allegro na której owe klucze są wystawione.Niezastosowanie się będzie skutkowało usunięciem oferty oraz ostrzeżeniem dla autora ogłoszenia. Proszę sprzedających o stosowanie się. Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 (edytowane) Witam ja mam pytanie propo ebay oraz gumtree. Czy można na tych serwisach wystawiać???? Pytam bo mieszkam w Irlandii i na allegro nie mam jakwystawić oraz czy można dodać zdjęcie po jakimś czasie(np.dziś wieczorem) bo np dzisiaj jestem poza domem a chciałbym wystawić przedmiot???? Edytowane 27 Marca 2014 przez Amity94 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 mieszkam w Irlandii i na allegro nie mam jakwystawić A co stoi na przeszkodzie ? moi znajomi handlują tak od lat... Cytuj Link to post Share on other sites
The-Wraith 30 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Pomysł jak najbardziej ok (nie jest to nowość), szkoda, że nie ma możliwości edytowania pierwszego posta i podbijania przyciskiem "bump" zamiast postem Ot takie sugestie... Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 alec jak to zrobić nie mam polskiego konta bankowgo chyba, że przez Paypal można na allegro???? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 Payu pozwala wypłacac na zagraniczne konta... Cytuj Link to post Share on other sites
Amity94 3 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 A mam zakładać konto dla kupujących czy sklepów????? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Marca 2014 Udostępnij Napisano 27 Marca 2014 normalne Cytuj Link to post Share on other sites
Introverder 8 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 (edytowane) I jeszcze jedno odnośnie tego regulaminu.. : Odnośnie regulaminu: "9. Zabronione jest odświeżanie tematu poprzez napisanie posta, który nie zawiera istotnych dla ogłoszenia informacji. Zabronione jest również pisanie postów mających na celu tylko poinformowanie o fakcie, że dane aukcje kończą się za x godzin (traktowane jest to jak odświeżanie tematu z ofertą).10. Istnieje możliwość odświeżenia oferty po upływie 14 dni od daty napisania ostatniego posta w temacie." Rozumiem, że regulamin dopuszcza nowe ogłoszenie w tej samej sprawie tylko nie dopuszcza odświeżenia tematu (rozumiane jak każda inna odpowiedź w temacie niż zawierająca informację o jakiejś zmianie w ofercie bądź też odpowiedź komuś kto zadał pytanie odnośnie oferty) z już istniejącą ofertą przed upływem 14 dni od ostatniej odpowiedzi w temacie z ofertą (liczone rozumiem kalendarzowo-dniowo a nie godzinowo, w sensie, że okres minięcia 14 dni, jest wtedy kiedy 14 dni kalendarzowych minie a nie dokładnie 14 dób..) bądź też dopuszcza wcześniej o ile zawiera zmianę istotnych warunków oferty/transakcji? Bo jeśli zabronione jest, to powinno to wynikać z regulaminu, a nie wynika, a co niezabronione winno być dozwolone, no chyba, że regulamin sobie a moderatorzy sobie. I rozumiem, że od gestii sprzedającego zależy ile w danej chwili ma ofert w dziale i czy ofertę na różne rzeczy przedstawi w jednej ofercie czy też w kilku. Sam dostałem ostrzeżenie za o, że zamiast zdjęcia w temacie (wcześniej, tak ze 2 tyg. temu..) dałem linka do zdjęcia i od razu dostałem ostrzeżenie za łamanie regulaminu, co jest śmieszne , skoro np. można dawać linki do allegro. Jak dla mnie bzdura kompletna. Jak to mówią nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm (dla moderatora, który dał mi to ostrzeżenie). Edytowane 20 Października 2015 przez Introverder Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17812 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Rozumiem, że regulamin dopuszcza nowe ogłoszenie w tej samej sprawie Nie, to się nazywa kombinatorstwo (celowe omijanie ww. punktu regulaminu działu sprzedam). regulamin sobie a moderatorzy sobie Regulamin forum: VII. Informacje dodatkowe Administratorzy i Moderatorzy mają zawsze racje! Użytkownik zobowiązany jest do niezwłocznego wykonywania ich poleceń. od razu dostałem ostrzeżenie za łamanie regulaminu, co jest śmieszne Śmieszne wydaje Ci się łamanie regulaminu? Przyszedłeś teraz tutaj się żalić, za otrzymane ode mnie ostrzeżenie? Jakoś zdecydowana większość użytkowników forum, nie ma problemów z napisaniem, we właściwy sposób ogłoszenia sprzedaży/zamiany. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts