jacekgothic 18790 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Sprawdź na serwerach polskich lub niemieckich, tam są najlepsze pingi. Ostatnio testowałem to: Wczoraj z nudów testowaliśmy modem HUAWEI E5332s-2 (3G), byliśmy w szoku, że od biedy w awaryjnej sytuacji da się grać w BF4 poprzez połączenie internetowe właśnie za pomocą tego modemu i AERO 2 Próbowaliśmy również na karcie sim Orange i jeśli chodzi o granie, było tak samo jak za pomocą Aero 2. Na serwerach blisko PL lub na krajowych pingi oscylowały w granicach 80 ~ 95, był jedynie problem z pakietami, ale jako awaryjny sprawdza się OK nawet do grania i chyba tylko do grania ponieważ otwieranie stron korzystając z Aero 2 to tragedia Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie grałem od paru tygodni i jakoś nie tęsknie, bylem fanem BF ale kolejnej części już raczej nie kupie. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Gram tylko PL,UK i DE serwery już nie wiem gdzie jest problem. Dodam, że w becie takiego czegoś nie miałem tylko występowały Dropy FPS a tu dropów nie ma tylko lagi tak jak na filmie. Edytowane 19 Marca 2014 przez Blest Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) Zrob tak znajdź Serwer na którym chcesz grac, wejdz w jego szczegółowe dane znajdź jego nr IP Nastepnie KLIKNIJ Start> uruchom i Wpisz polecenie cmd [ENTER} Wpisz polecenie ping-t (nr IP twojego rutera, usługodawcy sprawdz następnie IP czy masz stały ping) Na końcu ping-t (nr Serwera IP na którym MASZ lagi) Przez cały czas testu ping powinien być podobny U Mnie wygląda to tak http://i.imgur.com/9TYBBbQ.jpg Edytowane 19 Marca 2014 przez kosmita 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Zrobiłem ten test, ale tylko z IP rutera, bo z serwerem wyskakuje, że nie może odleźć hosta. I oto co mi wyszło http://i.imgur.com/nFJRAjk.jpg Może to przez to że gram przez WIFI, ale sygnał mam maksymalny więc nie wiem czy to to. Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 (edytowane) No to jak masz problem z pingowaniem serwera BF4, to co się dziwić że masz lagi ? Jest możliwość abyś na parę minut połączył się przez zwykły przewód lan? U mnie mimo że mam możliwość połączenia się przez wifi, wszystkie komputery mam po kablu. Wifi jest dobre do przeglądania stron, nie do grania takie moje zdanie. Sprawdz na stronie http://www.speedtest.net/ test łącza i udostępnij w swoim następnym poście. Edytowane 19 Marca 2014 przez kosmita 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Tak miałeś rację, pod kablem ładnie to wygląda zero skoków pingu, będę musiał coś wykombinować, żeby komputer z kablem połączyć, dzięki za radę! Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Ja mam ekranowany kabel i bardzo sobie chwale na stale zamontowany idzie przez sciany z ekranowanymi wtyczkami. Panowie da sie jakos przesunac zainstalowana gre na dysk SSD bez ponownego sciagania? Edytowane 21 Marca 2014 przez Balrogos Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Wytnij i wklej? Cytuj Link to post Share on other sites
Balrogos 207 Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 No nie bylo to tak hop zmienilem lokalizacje gier potem trzeba bylo uruchomic ze 3 razy origina bo nie lapalo i "pobrac" gre dokonal sie proces instalacji i smiga. Cytuj Link to post Share on other sites
Dzonzi 49 Napisano 22 Marca 2014 Udostępnij Napisano 22 Marca 2014 Co myślicie o tej aukcji http://allegro.pl/battlefield-4-wersja-elektroniczna-super-promo-i4027754358.html ? Cytuj Link to post Share on other sites
emilko1994 97 Napisano 23 Marca 2014 Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Dobra okazja , koles kupił kartę graficzną od AMD i chce sprzedać kod do bfa który dostał z karta. Sporo osób sprzedaje takie kody Cytuj Link to post Share on other sites
marcino332 15 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Ja kupiłem 3 tygodnie temu kartę z takim kodem i wszystko śmiga jak najbardziej Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 :rotfl: Z powodu problemów, które napotkaliśmy w wersji na PC, jesteśmy zmuszeni opóźnić premierę dodatku Wojna na morzu na platformę PC. Wykryliśmy problem i musimy go rozwiązać. Jakość jest dla nas najważniejszym priorytetem i zdecydowaliśmy, że nie wydamy dodatku, do czasu usunięcia problemu. Poinformujemy was jak najszybciej o nowej dacie premiery. Dziękujemy za cierpliwość, czekamy na wszystkich na polu bitwy. Uwielbiam DICE 3 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Dlaczego to ja nie kupiłem BF4 w dniu premiery...hmmm Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Żeby nie wydawać drugie tyle na zbitą szybę? Cytuj Link to post Share on other sites
Hunter18 49 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 jestem ciekaw ile czasu można łatać jedną grę ? rozumiem żeby to był jeszcze nowy silnik graficzny ale przecież to nowszy silnik z BF3 po pół roku jako posiadacz premium jestem zawiedziony przez te bugi ... killcam , netcode , zabity w akcji wszystko to powinno być naprawione w becie Cytuj Link to post Share on other sites
Mofixil 135 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Od 6 lat powtarzają rok w rok te same błędy, nigdy nie będą one naprawione Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 (edytowane) Edytowane 29 Marca 2014 przez ostryb Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 29 Marca 2014 Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Dzisiaj sobie grałem, co niektórzy juz mieli giwere AWS, a w battlelogu pisze ze ta giwera jest w tym dodatku co miał wyjść.....to jak wiara już go ma .?? Cytuj Link to post Share on other sites
PeJot 11 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Poprzednio też można było odblokować bronie wcześniej. Powiązany z AWS assignment nie wymaga grania na mapach z dodatku. Tak przy okazji - czy tylko moim zdaniem te zadania na odblokowanie broni to idiotyzm? Zorganizowane grupy/klany na pustych/prywatnych serwerach odblokowują wszystko w 20 min po wyjściu dodatku a zwykły gracz musi się męczyć. Jako osoba grająca głownie supportem, w rush już po raz 3 dostaje zadanie na niszczenie pojazdów... Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Tak przy okazji - czy tylko moim zdaniem te zadania na odblokowanie broni to idiotyzm? Cała gra jest idiotyczna i dla debili. Zero taktyki, latające czołgi, BWP z podkalibrowymi niszczy czołg bez większego problemu, strasznie słaba optymalizacja, w pierwszym wydaniu Crysis grafika jest taka sama, jak nie lepsza, a wymagania o wiele wiele mniejsze... Wymieniać można bez końca. Prezesowi ea należałaby się kulka w łeb za robienie sobie jaj z całego świata. Cytuj Link to post Share on other sites
Hunter18 49 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 bez przesady z tą grafiką , jak grasz na low to może i tak , ja gram na ultra/wysokie i grafika jest świetna . ps. zobacz jak ta gra wygląda ze skalowaniem 200% , crysis się chowa Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 dla debili. Mam rozumiesz ze nazywasz mnie debilem? Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 30 Marca 2014 Udostępnij Napisano 30 Marca 2014 Nie, ta gra wg. mnie wygląda jakby była robiona dla debili z powodów wymienionych wyżej i nie tylko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts