kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Od jakiegoś czasu na Waszym forum wyskakują mi dziwne okienka z niby "reklamami", po kliknięciu w nie antywirus natychmiast blokuje atak na komputer. Screen: http://img687.imageshack.us/img687/4986/51336236.jpg Tak tylko mówię, ale moglibyście coś z tym zrobić (mój komputer nie jest niczym zainfekowany, takowe "reklamy" wyskakują tylko tutaj. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez xKacp3R 1 Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Jednak to coś raczej u Ciebie, ja jeszcze tu ani razu nie widziałem żadnej reklamy. Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mam to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) @currahee U mnie jest wszystko ok, może się ktoś jeszcze wypowiedzieć? @okar19 No to nie tylko ja tak mam, więc u mnie wszystko ok. - nie radzę w to klikać Edytowane 28 Stycznia 2013 przez xKacp3R Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Zero problemów na 3 kompach pod Chrome... jednak coś u Was panowie Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Zero problemów na 3 kompach pod Chrome... jednak coś u Was panowie To nie wyskakuje zawsze, spróbuj poszukać jakiś artykułów z poziomu Google - tzn. wpisz np "recenzja zasilacza tego i tego - benchmark.pl" Wtedy najczęściej wyskakuje. Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Masz to prawdo-podobnie zainstalowane gdzieś w dodatkach do przeglądarki kiedyś miałem podobnie opis mojego problemu jest tu: http://forum.benchmark.pl/topic/64944-co-to-jest-i-jak-to-wylaczyc/ Ale to z pewnością inny szmelc zainstalowany z jakimś programem lub aktualizacją Cytuj Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Przyznaję, jak wyszukałem stronę forum w Google to faktycznie wyskoczyła ta reklama. Nie ma jej jednak wchodząc i przeglądając forum bezpośrednio, może wiec to Google uracza nas takimi atrakcjami . Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Masz to prawdo-podobnie zainstalowane gdzieś w dodatkach do przeglądarki kiedyś miałem podobnie opis mojego problemu jest tu: http://forum.benchmark.pl/topic/64944-co-to-jest-i-jak-to-wylaczyc/ Ale to z pewnością inny szmelc zainstalowany z jakimś programem lub aktualizacją Nie mam, mam tylko podstawowe pluginy. AdBlocka mam zainstalowanego, nie blokuje tego i te "reklamy" występują TYLKO TUTAJ. Przyznaję, jak wyszukałem stronę forum w Google to faktycznie wyskoczyła ta reklama. Nie ma jej jednak wchodząc i przeglądając forum bezpośrednio, może wiec to Google uracza nas takimi atrakcjami . No właśnie Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 U mnie też ne ma takich problemów, na dwóch kompach bez żadnego AdBlocka... Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) U mnie też ne ma takich problemów, na dwóch kompach bez żadnego AdBlocka... -> Spróbuj poszukać jakiś artykułów z poziomu Google - tzn. wpisz np "recenzja zasilacza tego i tego - benchmark.pl" Edytowane 28 Stycznia 2013 przez xKacp3R Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) przy wejściu na benchmarka z google wyskakują reklamybezpośrednio z benchmarka nie ma reklamto chyba wina google ;pEdit: a mi jeszcze wyskoczyło coś takiego po zamknięciu reklamyhttp://ambiancehairstudio10.com/update.html Edytowane 28 Stycznia 2013 przez fantomaz Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi512 63 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Ściągnij sobie rozszerzenie adblock dla twojej przeglądarki i masz po problemie,mi to ułatwia życie. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Yamakasi512 Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ściągnij sobie rozszerzenie adblock dla twojej przeglądarki i masz po problemie,mi to ułatwia życie. AdBlocka mam zainstalowanego Cytuj Link to post Share on other sites
saddam 505 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Dużo lepszy od adblocka jest NoScript. Zamiast blokować wybrane reklamy, zezwalasz na wykonanie tylko wybranych skryptów na stronach. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Od jakiegoś czasu na Waszym forum wyskakują mi dziwne okienka z niby "reklamami", po kliknięciu w nie antywirus natychmiast blokuje atak na komputer. Też mi się zdarzyło, ale tylko gdy szukałem czegoś w google i miałem odnośnik do jakiegoś tematu na forum bmk. Gdy wejdzie się na forum poprzez benchmark.pl i forum takie "kwiatki" nie pojawiają się Cytuj Link to post Share on other sites
elvismt 757 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ja wyszukując w google i bezpośrednio na forum problemu nie mam więc albo mi skutecznie blokuje je addblock albo problemu niema po stronie google czy forum Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 To o czym mówi autor tematu jest to dosyć zmyślny trojan o nazwie weelsof , który powoduje blokadę komputera typu "blokada komputera przez policję" - dosyć popularny trojan od kilku miesięcy. Jak się przejdzie tą reklamę podobno wyskakuje aktualizacja firefox'a. Co do samego wiruska , pokazuje ekran z opcją płatną wykupienia za 500zł (niby grzwywna a gó**o prawda). Bardzo prosto go usunąć , chociaż nie którzy czasem panikowali i wpłacali te 500zł. A wystarczy wrzucić sobie ComboFix'a na pena i w wierszu polecenia to ogarnąć i blokada znika. Cytuj Link to post Share on other sites
vertexe 3 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Ja mam Adblock i Adblock Plus i od 5 lat mam 0 reklam. 0 trojans. 0 wirus. 0 backdoors. W razie używania innej przeglądarki lub P2P, skutecznie blokuje Botnet , program chroni wszystkie ataki ze stron http. polecam sobie zainstalować program ( Malwarebytes Anti-Malware ) Edytowane 28 Stycznia 2013 przez vertexe Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) To o czym mówi autor tematu jest to dosyć zmyślny trojan o nazwie weelsof , który powoduje blokadę komputera typu "blokada komputera przez policję" - dosyć popularny trojan od kilku miesięcy. Jak się przejdzie tą reklamę podobno wyskakuje aktualizacja firefox'a. Co do samego wiruska , pokazuje ekran z opcją płatną wykupienia za 500zł (niby grzwywna a gó**o prawda). Bardzo prosto go usunąć , chociaż nie którzy czasem panikowali i wpłacali te 500zł. A wystarczy wrzucić sobie ComboFix'a na pena i w wierszu polecenia to ogarnąć i blokada znika. Tylko dziwne że antywirus nie zablokował strony, tylko atak na komputer:) Tak wgl, skąd wiesz że to akurat weelsof? Edytowane 28 Stycznia 2013 przez xKacp3R Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Wstyd się przyznać ale dzisiaj po robocie jak wpadłem na kompa to się zagapiłem i zanim zdążyłem się połapać o co biega było , że tak powiem "po ptokach". No ale rozwiązanie jest proste i zlikwidowanie tego syfa zajęło mi może z 15 minut. A i bym zapomniał poza zablokowaniem komputera nie powoduje żadnych innych "szkód". Edytowane 28 Stycznia 2013 przez drunk Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Wstyd się przyznać ale dzisiaj po robocie jak wpadłem na kompa to się zagapiłem i zanim zdążyłem się połapać o co biega było , że tak powiem "po ptokach". No ale rozwiązanie jest proste i zlikwidowanie tego syfa zajęło mi może z 15 minut. A i bym zapomniał poza zablokowaniem komputera nie powoduje żadnych innych "szkód". Polecam zaopatrzyć się w antywirusa, Polecam Nortona IS - wszystko ładnie zablokował Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Albo nie wchodzenie na benchmarka przez google Cytuj Link to post Share on other sites
Rexlu 170 Napisano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 Złośliwe reklamy to niestety wirus, robak, malware itp. Niestety tutaj tylko antywirus + antimalware. Kiedyś też miałem taki problem, lecz wtedy minimalizowało mi wszystko i wyświetlało milion reklam Cytuj Link to post Share on other sites
kacperq 2048 Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 No to chyba coś nie tak ze stroną? Tylko tutaj to wyskakuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts