TheSpeed 2105 Napisano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Jak pewnie zauważyliście, na forum dodaliśmy nowe rangi, które dotąd były tajemnicą. Ale już nie Rozpoczynamy również nabór na te rangi. Jest on jednorazowy, to jak rozegranie w bilardzie. W tym temacie można zgłaszać swoje kandydatury. Poniżej znajdziecie progi wymagane do ich otrzymania. Użytkownik+ - ranga specjalna dla najaktywniejszych użytkowników forum. Chcemy przez nią uhonorować osoby, które piszą najwięcej, oczywiście sensownych postów i silnie uczestniczą w tworzeniu klimatu tego forum. Wymagania: Obowiązkowo 1500 postów, 100 punktów reputacji i 6 miesięcy na forum. Rangę może dostać każdy użytkownik. Ekspert - ranga dla osób wyróżniających się nieprzeciętną wiedzą z jakichś dziedzin i często używających jej do pomocy innym użytkownikom naszego forum. Wymagania: 100 postów, 10 punktów reputacji i miesiąc na forum (progi podstawowe, by nie przychodziły zgłoszenia z kont duchów). Oprócz tego odpowiedni poziom wypowiedzi i rzetelności porad (zostanie sprawdzone). Miłe widziane będą też linki do obszernych porad, prowadzonych tematów zbiorczych i innych aktywności na forum. Dodatkowo trzeba podać kategorie lub działy, w których chcielibyśmy ubiegać się o Eksperta. Jeśli jesteś przedstawicielem jakiejś firmy, zgłoś się osobiście Uwaga: w przypadku każdej z rang o przyznaniu zdecyduje zespół administratorów i moderatorów po dokładnym przyjrzeniu się userowi. Po zakończeniu naboru rangi będą uzupełniane (a nawet usuwane) na bieżąco, o czym więcej info potem. Zgłoszenia do środy 23 stycznia, godziny 23:59. Uwaga 2: w temacie obowiązuje całkowity zakaz rozmów i offtopu! Zgłoszenia można pisać w tym temacie. Odpowiednie zaprezentowanie swojej osoby może przyczynić się do końcowej decyzji Powodzenia! 5 Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 WitamChciałbym zostać ekspertem w dziale "zasilacz i obudowy",zasilacz jest moja dobra strona dlatego pomyślałem o tej randze,proszę zobaczyć moje wypowiedzi w wymienionym dziale.Duzo ludzi pisze o zasilaczach w rożnych działach typu Karty Graficzne, wiec nie zawsze oni dostana dobra odpowiedz,a niektórzy użytkownicy polecają stare konstrukcje a za te pieniążki copodali autorzy mogą dostać o wiele nowsze i mocniejsze.Mógłbym także dodać polecane zasilacze w FAQU, ponieważ mam możliwość testowania zasilaczy, pracuje w serwisie wiec mam z nimi styczność.Nie będę się rozpisywał bo chodzi mi tylko o Zasilacze, wiec proszę rozważyć ta decyzje.Pozdrawiam06radcho 5 Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Speed zapomniał dopisać, proszę nie plusować wypowiedzi innych. To czy ktoś dostanie rangę zależy od jego poziomu wiedzy oraz wypowiedzi a nie od tego czy jest popularny i lubiany. Link to post Share on other sites
PCLabspec 155 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Witam Chciałbym zostać ekspertem w dziale "Karty graficzne" codziennie staram się poszerzać swoją wiedzę na temat kart graficzny i innymi tematów z branży komputerowej. Nie mam olbrzymiej wiedzy na temat kart graficznych, ale codziennie staram się ją poszerzać. Regularnie jestem na forum i służę radą innym użytkownikom.W planach mam stworzenie FAQU na temat polecanych kart graficznych będą tam przedstawione karty od 100zł-2000 zł myślę że mało osób na forum dysponuje większym budżetem niż 2000 zł.Temat będę starał się na bieżąco aktualizować tj. ceny. Myślę że mógłbym się nadawać na eksperta w dziale "Karty graficzne" lub ewentualnie innym jeśli była by taka możliwość.Dodatkowym argumentem jest napisany przeze mnie poradnik pt.optymalne karty graficzne 100-2000zł. Chciałbym również zgłosić swoją kandydaturę do działu mobo & CPU. Pozdrawiam PCLabspec Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Igoruss ortografia! 1 Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) To, że zmieniam karty czesciej niż skarpetki i to w większści w konfiguracji MultiGPU mogę dzielić sie nabytą wiedza z innymi;) robię częste testy benchmarkowe jak i staram się wyciągać z takich konfiguracji ile fabryka dała jak i więcej O serwisowaniu konsol X360 i Ps3 też mam jako takie pojęcie, gdyż na codzień się tym zajmuję mogę służyć poradą w naprawach czytników, Różnego rodzajów błędów RROD oraz wszytskich innych podzespołów Na temat pamięci ram oraz CPU jaki związane z nimi OC (czasem nawet ryzykowne z wysokimi V) też mam conieco wiedzy, gdyż często się w to bawię wieczorami Z racji wykonywanej pracy mam często dostęp do szerokiej gamy GPU i CPU do chwilowych testów Ogólnie czy to się nadaje na experta to wątpie ale to, że czesto się udzielam na forum (codziennie) na Użytkownik+ chyba sie pisze Edytowane 17 Stycznia 2013 przez tommyt1983 3 Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, chciałbym zostać ekspertem w zestawach, ewentualnie w innym dziale jeżeli można - udzielam się również w kartach graficznych. Pozdrawiam, mrgibbass Edytowane 17 Stycznia 2013 przez mrgibbass Link to post Share on other sites
morro 69 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. Zgłaszam swoją kandydaturę (jeśli to tak można nazwać ) na eksperta w kategorii systemy operacyjne oraz chłodzenie Od dawna pracuję na "linuksie" oraz użytkuję jego różne dystrybucje i wydaje mi się, iż posiadam wiedzę, którą mogę się podzielić z "potrzebującymi" udzielając porad. Od dawna myślę nad stworzeniem krótkiej lektury o tym, czym jest właściwie "linuks" i z czym go się je. Chłodzenie - lubię tą tematykę, kiedyś sporo się udzielałem. Troszkę wiem na ten temat, niejedno "chłodziwo" miałem Pozdrawiam, morro Edytowane 17 Stycznia 2013 przez morro Link to post Share on other sites
adam9871 901 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam . Chciałbym zostać ekspertem w dziale zestawy komputerowe , dość często pomagam i oczywiście osoby z podanego zestawu są później zadowolone , nadal poszerzam swoją wiedzę na temat komputerów mam taką jaką mam uważam że w miarę dobrą i chciałbym to jakoś wykorzystać . Pozdrawiam , adam9871 Link to post Share on other sites
jacekgothic 18742 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Proszę pisać tylko zgłoszenia swych kandydatur, spam będzie usuwany i nagradzany. Link to post Share on other sites
Popularne posty sid vicious 16130 Napisano 17 Stycznia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłaszam swoją kandydaturę na Eksperta z działu Zestawy.Uzasadnienie krótkie i zwięzłe, bo moja renoma z tej dziedziny jest powszechnie znana, praca włożona w pomoc wyraźnie widoczna na podstawie postów/punktów reputacji zdobytych w tym dziale, nie wspominając już o sprawach załatwianych przez prywatne wiadomości.Wyróżniam się na tle innych doradców, gdyż przywiązuję wagę do tego co mówię i w jaki sposób doradzam, także sprawdzając słuszność swoich wypowiedzi zanim ich udzielę - zawsze objaśniam moje propozycje, podaję różne możliwości, opisuję, tłumaczę i wyjaśniam wszystko dogłębnie, a nie ograniczam się do zwykłego wklejania linków czy jednego zdania. Zwracam na to uwagę, gdyż w tym dziale na podstawie mojej czy czyjejś opinii ludzie rozdysponowują swoje pieniądze i ważnym jest aby podchodzić do sprawy sumiennie, poważnie i z poszanowaniem drugiej osoby, mając szczególnie na uwadze jej potrzeby, oczekiwania i poświęcając jej tyle czasu ile potrzeba aby zakup był przemyślany, a co za tym idzie - udany. Do tego też dążyłem od samego początku mojej działalności, dbając o wysoki standard moich wypowiedzi i tego będę się trzymać.Dodatkowo, do rozpatrzenia poddaję działy Myszki/Peryferia, Obudowy/Chłodzenie, ewentualnie Audio czy też (a może zwłaszcza) forumowy temat o Siłowni, w których co prawda nie wypowiadam się często, ale są to pozostałe działy w których czuje się komfortowo. Z pewnością znaleźli by się więksi erudyci z tych branży, acz te tematy są u mnie mocniejszą stroną spośród innych w koło (jako potentat do składania zestawów muszę wykazywać się wiedzą nader szeroką), więc byłbym w stanie kompetentnie pomagać i tam, jeżeli nastanie taka potrzeba.sid 14 Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Speed zapomniał dopisać, proszę nie plusować wypowiedzi innych. To czy ktoś dostanie rangę zależy od jego poziomu wiedzy oraz wypowiedzi a nie od tego czy jest popularny i lubiany. Panowie ostatni raz przypominamy, temat służy jedynie zgłaszaniu kandydatur, nie zbieraniu poparcia. Proszę dostosujcie się do tego i nie zmuszajcie nas do "nagradzania" łamiących to. 2 Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłaszam swoją kandydaturę na eksperta w dziale "Telefony komórkowe, smartfony i tablety". To moje hobby. Większość z moich postów napisałem właśnie tam. Nie chcę się rozpisywać nt mojej wiedzy, proszę żeby moderatorzy sami ocenili 1 Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłaszam się na eksperta w zestawach komputerowych i zasilaczach. Mam dosc spora wiedze na te tematy, wiele postow, wiele pochwal, zero ostrzezen. Zawsze staram sie pisac z pozytkiem dla osoby pytajacej. 7 Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Zgłaszam się na eksperta w dziale Peryferia/Myszki. Uzasadniać kandydatury chyba nie muszę, wystarczy wejść w dział i przejrzeć tematy o myszkach Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Jak najbardziej, jeżeli jest nie na temat Czy w miejscu na odpowiedź na pytanie w konkursie też się pożalisz, że nie chcesz być pseudo ekspertem? Żeby nie było OT - ja już dawno powinienem dostać rangę użytkownika+ i co do tego nie ma wątpliwości Ponad 4000 postów w działach z włączonym licznikiem (bez byłoby pewnie 2x tyle ), ponad 4 lata na forum, wspaniała reputacja, itd. itd. Co do eksperta - nie potrzebne mi przedłużanie e-penisa, już i tak jest tu tak dużo "speców", że szkoda mi czasu na dyskusje z nimi, dlaczego ich propozycja jest do du*y Tak więc by mi się nie przydała, za to starszy użytkownik to +10 do lansu na dzielni Edytowane 17 Stycznia 2013 przez mICh@eL 2 Link to post Share on other sites
stelek 2845 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłaszam swoją kandydaturę na Eksperta z działu Zestawy. Chętnie służę radą w doborze podzespołów, szczególnie jeżeli chodzi o sprzęty do pracy. Mam spore doświadczenie w tej materii jako że na co dzień zajmuję się "dziubaniem" w PSie, AE / PR, Painter z dziwactwami pokroju matlab / simulink włącznie. Do tego jestem fanatykiem jeżeli chodzi o elektronikę, a w szczególności PCety. Wszystko poparte długoletnim doświadczeniem - praktycznie kontakt z PCtem mam od najmłodszych lat, czyli od pierwszych domowych maszynek (AT / 286), wcześniej był C64 i programowanie w BASICu, gry z kaset i kręcenie głowicą 8) Na to wszystko kilka lat studiowania na szeroko pojętej informie (spec.sieci / szyfrowanie). Co do samego PSa - ponad 10lat doświadczenia, obecnie dla własnej satysfakcji głównie digital painting, od czasu do czasu jakaś reklama, stronka www, foto. 1 Link to post Share on other sites
Ationx 129 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Zgłaszam swoją kandydaturę na eksperta w dziale zestaw komputerowe. Konto na forum mam od półtora roku. Od dość dawna się nie udzielałem jednak wczoraj spojrzałem na to co się poleca w tym dziale to stwierdziłem, że zostanę na dłużej. Część moderatorów pewnie mnie zna gdyż udzielam się praktycznie codziennie na wielu portalach komputerowych w działach dotyczących właśnie zestawów komputerowych. Na konkurencyjnym forum od półtora roku prowadzę wątek o polecanych zestawach komputerowych. Tak wiem, na konkurencyjnym ( ) jednak tutaj też zamierzam teraz często bywać aby pomagać użytkownikom kupić najlepszy komputer. Pozdrawiam Ationx Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Pozwolicie że lekko zaspamuję ale dobrze by było aby każdy dział miał przynajmniej jednego eksperta. Przydałoby się jeszcze po jednej osobie od cpu & mobo, kart graficznych, dysków. laptopów, urządzeń audio. Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Moge w takim razie zglosić się tez dodatkowo do CPU i MOBO. Od laptopow jest paru dobrych specow, moze sie zglosza niedlugo. Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ja mogę wstępnie zgłosić się do kart graficznych. 5 Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Również zgłaszam się do GPU - co prawda nie zmieniam karty co tydzień, a mniej więcej raz do roku, ale zdecydowanie jest to mój konik. Fanboy'ów zwalczam od czasów pierwszego VooDoo, z nowościami staram się być na bieżąco no i z sentymentu nadal mam w szafie swoją pierwszą NVidię - Diamond Viper Riva TNT 16 MB 5 Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 (edytowane) ja poproszę o nową rangę ekspert, czy co tam, w dziale "Głośniki, słuchawki i urządzenia audio" Na forum jestem wiele lat. Już wielu trolli, fan-bojów, przeżyłem. Edytowane 18 Stycznia 2013 przez adivxv5 Link to post Share on other sites
homzik 479 Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Nie widzę nikogo, kto chciałby zająć się laptopami, a to od wielu lat moje hobby, częściowo o tym traktuje też moja stronka http://zakupek.pl , która wcześniej traktowała tylko o laptopach ( http://laptopy.yyy.pl ) Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Jeśli przemyślicie dość spore wymaganie odnośnie ilości postów które niezbędne są do zdobycia rangi User+ to chętnie się na tę rangę piszę. Jestem na forum już kawałek czasu, moja pomoc została wielokrotnie doceniona. Mógłbym też pomagać t.lukowi w dziale chłodzenie bo w wentylatorach i chłodzeniu CPU mam dosyć duże doświadczenie. Przez mojego kompa przewinęły się polecane chłodzenia praktycznie z wszystkich kategorii cenowych. Podobnie z wentylatorami, choć tu jestem dość sporym entuzjastą jednej firmy Ostatnimi czasy składam pierwsze LC i przeczytałem internet od deski do deski żeby się w tym rozeznać (przy okazji poznałem nawet zakończenie klanu). Oczywiście blokami startowymi w tym wyścigu po wiedzę było właśnie forum benchmark.pl. 2 Link to post Share on other sites
walker 3324 Napisano 19 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Zgłaszam się na eksperta działu CPU/płyty. Nie piszę zbyt wiele, jednak jeśli już - to z sensem (o czym może świadczyć spora reputacja). O tym że potrafię wyjaśnić sporo spraw już wielu się przekonało. 2 Link to post Share on other sites
Recommended Posts