mistrz 336 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 To nas oświeć o co Ci dokładnie chodzi. o takich ludzi jak jacekgotchic,Nowaj im podobni powinni uciekać jak Janukowycz.Reszta ma zamydlone oczy. nara. Cytuj Link to post Share on other sites
Gornik Steve 218 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 No nara, idź już sobie. PS: Wnioskuję o banana. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 O proroku ! Powiedz nam tylko kiedy zablokowaliśmy umowę stowarzyszeniową BMK z Unią Europejską, a z pewnością każdy z nas z radością złoży dymisję na ręce tak wielce utytułowanej osoby jak ty. Wszak kimże jesteśmy my, drobne trybiki, przy tobie ? Pełno ciebie w każdym dziale tematycznym, zawsze chętnie udzielasz innym pomocy, a twoja skrzynka odbiorcza z pewnością pęka w szwach od próśb, byś łaskawie zechciał zerknąć do czyjegoś tematu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Nowaj zapomniałeś napisać o tym ile komputronik i Nvidia płacą kolorowym za każdy punkt repy. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 No i się wydało 3 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 w końcu moderatorzy mają zielony kolor, przypadek? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
cesasz 5523 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 No to jeszcze warto wspomnieć o esc.pl... przecież płacą za wstawianie linków Cytuj Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) "Napisz temat według wzoru.". Wydaje mi się, że administracja powinna zrobić krok w stronę nowych użytkowników. Zamiast pouczać nowe osoby o wstawianiu wzoru, zaimplementować modyfikację, która w wybranych działach przy zakładaniu nowego tematu automatycznie 'podpowie' specjalny wzór w samym edytorze. Edytowane 4 Marca 2014 przez Sincerite Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Stronę wcześniej dałem tą samą propozycję, niestety to nie przejdzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sincerite 208 Napisano 4 Marca 2014 Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Mój błąd, nie doczytałem. Wybacz. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 7 Marca 2014 Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Poza tym, nie sposób ustalić jeden wzór pokrywający wszystkie potrzeby, do tego nie każdemu ten wzór potrzebny bo znaczna część potrafi sprecyzować oczekiwania/pytania dość porządnie, etc, etc... było milion razy i nawet przyczyny techniczne są tu problemem.Generalnie zostaje tylko czujne oko ekipy i zwykłych użytkowników proszących o rzetelne prośby o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 8 Marca 2014 Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził" Cytuj Link to post Share on other sites
Sativkaa 0 Napisano 16 Marca 2014 Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 "Napisz temat według wzoru.". Wydaje mi się, że administracja powinna zrobić krok w stronę nowych użytkowników. Zamiast pouczać nowe osoby o wstawianiu wzoru, zaimplementować modyfikację, która w wybranych działach przy zakładaniu nowego tematu automatycznie 'podpowie' specjalny wzór w samym edytorze. Dokładnie tak, zgadzam się z tym użytkownikiem. Przykład można znaleźć na forum opartym o mybb, gdzie zakładając nowy temat mamy już automatycznie wzór posta. Napisać taką modyfikację trudno nie jest, a nawet jestem pewien, że nic nie trzeba pisać tylko do szablonu odpowiedniego dopisać kilka linijek kodu odpowiedzialnego za wzór tego posta choć za dobrze na silniku IPB się nie znam. Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 24 Marca 2014 Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Byłbym za dodaniem nowej kategorii do wzoru z zestawów komputerowych. Mam na myśli coś w stylu "Czy planujesz Mutli-GPU (SLI/CF)?" .Bardzo często trzeba się dopytywać o takie sprawy, a to zajmuje niepotrzebnie czas i zaśmieca temat. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Specjalne wymagania: (cichy zestaw, mała obudowa, chłodzenie wodne, multi-gpu itp.) Gotowe. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 To już tam było, czy teraz to dodaliście? Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Jak chciałem zaproponować stworzenia poradnika,który pomógłby mi i reszcie wybrać zasilacz UPS w dziale "Obudowy i Zasilaczy" Wiem, że z tego coś rzadko się korzysta,ale miło by coś takiego mieć w dziale. Już stworzyłem temat http://forum.benchmark.pl/topic/123910-na-co-trzeba-zwracać-uwagę-przy-kupnie-zasilacza-ups/?p=1368404 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 To już tam było, czy teraz to dodaliście? Teraz dodałem, spokojnie, nie jesteś ślepy/szalony Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 spokojnie, nie jesteś ślepy/szalony Dokładnie o to mi chodziło Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja mam taką propozycję w ZK, bo najczęściej wkleja się wzór do uzupełnienia, ale uważam że brakuje tam dwóch rzeczy, mianowicie po drobnej modyfikacji: Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość monitora i model (zamierzasz zmieniać?): Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Zdarzało się nieraz po 20 postach okazywało się że ktoś ma FHD 120hz, a nawet nie wiedział... I wtedy wszystko zaczynało się na nowo, a omal nie kupił zwykłego zestawu po 60hz (Mobo, PSU, GPU). Tak samo nieraz trzeba pytać milion razy o np. co to za dysk? Segate. Ale model? 500GB. Model, numer seryjny,albo jakie ma złącze? xxxxx .Ułatwi to i przyspieszy dochodzenie się o cokolwiek Pozdrawiam! Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez Sir Kafarus 7 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Jeśli ma to wam ułatwić robotę, to proszę bardzo - gotowe 4 Cytuj Link to post Share on other sites
vertiver 1406 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Proponuję w dziale giełda dodać mój punkt do regulaminu tematu okazje cenowe. Zakaz wklejania ofert z portali lokalnych takich jak olx, gumtree itp. Takie oferty nic nie wnoszą, ktoś może być oszukany. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Jeśli chodzi o wzór z ZK, to byłbym za jedną małą modyfikacją. Czy udałoby się dorzucić tam wzmiankę o używanych częściach? Coś takiego: Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Których części potrzebuję : Czy używane części wchodzą w grę? Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość monitora i model (zamierzasz zmieniać?): Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Widzę, że pomysł wszedł w życie. Dzięki! 6 Cytuj Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2014 Popieram @UP Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 Nie licząc propozycji wyżej, to przychodzi mi coś jeszcze do głowy. Często musimy tłumaczyć, dlaczego nie pakuje się zestawu do budżetowej obudowy, ewentualnie piekarnika typu Logic. Czy udałoby się stworzyć jeden, przypięty temat, gdzie ta kwestia byłaby dokładnie wyjaśniona? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts