Shakal47 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam Panowie Mój Pierwszy Post. Mam nadzieję że zainteresuję Dobrze znających tematChciałbym Poradę albowiem szukam dobrej karty graficznej zakupy będę robił w przyszłym tygodniu, myślę nad http://www.pixmania.pl/pl/pl/11975273/art/his/radeon-hd-7870-iceq-x-2-g.html?srcid=7128&CodePromo=oui#pix-review http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7870-111199-16-20g-2gb-ddr5-pci-e-box-84-666448.html?utm_medium=Feed&utm_source=nokaut.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=666448#nclid=98461a785233aa547b743a4fcc96e75b Ważne dla mnie :Cena do 880 z wysyłką (10 zł można przegiąć) 2GB pamięci ramby nie zbudził ukochanej jak zaśnie gdy ja odpłynę grając (dość wrażliwa jest)i by kładł na kolana mojego Powercolor Radeon HD 4890 PCS+ 950/1050 1024MB DDR5 Zeroterm ach oczywiście Wyniki w Grach najbardziej się liczą (Crysis, Far Cry, GTA to Moje Ulubione) Proszę o Pomoc czy dobre typy wybieram , który byście poradzili i czy macie inną sensowną Dobrą propozycję. Kupuję grafikę NOWĄ i może będę ją sprzedawał za dwa lata i chciałbym by coś była jeszcze warta.Nie musi być energooszczędna gdyż SLI/CrosFire nie planuję a na prąd kasę mam za to im dłuższa gwarancja Tym lepiej Specyfikacja w domu następująca :AMD Phenom II X4 Black Edition 955, 3224 MHz (16 x 202) Możliwy niedługo x6 1100T Scythe Mugen 2 Rev.B z dwoma fanami i daje radę znakomicieGigabyte GA-MA790FXT-UD5P Ram DDR3 Możecie podać bo muszę kupić (4x4)16 GB z w niskiej cenie min 1866MHz CL9 musi być nówka i żeby się dało w przyszłości sprzedać korzystnie (więc HyperX albo Partiot Viper chyba żę coś innego myślicie ) (aktualnie 4GB (2x2) 1333MHz) Zasilacz OCZ Fatality 750 W Temat do zgaszenia w Poniedziałek Wieczorem Za pomoc Serdecznie Dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Co do karty: do Twojego CPU najlepszym wyborem będzie hd7870, niekoniecznie 7870xt, skoro zależy Ci na ciszy. Co jeszcze robisz na kompie, że chcesz zmieniać procka i kupować szybszy RAM? Bo do grania nie ma sensu, lepiej zrobić OC obecnego phenoma Cytuj Link to post Share on other sites
rap_r 650 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Podkręć tego proca. Na Twojej płycie aż żal tego nie robić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Radeon 7870 będzie bardzo dobrym wyborem i skłaniał bym sie na tą msi-powinna być cichcza dzięki 2 wentylatorom.Tak jak koledzy wyżej pisali podkręć chociaż troche procesor na powiedzmy 3.6 a najlepiej 3.8GHz bo karta sie będzie nudzić.Proponuje też dokupić 2x2gb do tego zestawu i będziesz miał już 8Gb, które w zupełności wystarczy do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Doskonale Dziękuje za Odpowiedzi Ramu myślę chwilę że chciałbym do przesady na przyszłość dlatego szybki i dlatego dużo teraz wystarczające jest 8 GB ale za 2 lata ?dzięki a zna Ktoś jeszcze jakiś Link do Msi z dwoma Wentylami w dobrej cenie ?i czy wydajnościowo sięga możliwie wysoko ?Oc to na Phenomie bajka i wiem to ale zacznę się mocno bawić gdy będzie gotowe WC wtedy założę na kartę i na połowę płyty z Prockiem i wydajność wraz z chwilowym ogrzewaniem wzrośnie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 http://www.proline.pl/?p=VGAMISATI0112 Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Na nieszczęście Brak towaru więc nadal się rozglądam http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7870-oc-2gb-ddr5-pci-e-box-84-556221.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=556221 lub http://www.ontech.pl/product-pol-190957-Radeon-HD7870-GHZ-2GB-DDR5-256BIT-HDMI-2DVI-DP-FULL-111199-16-20G-.html tylko pewnie gwarancja na 24 miesiące wiec moje minimum ale dwa DVI rekompensują to samo tu http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-111199-16-20g-534193/# ciężko z dobrą gwarancją His z wersją Turbo znalazłem tylko za Granicą (chłodzenie Black Hole) ale wysyłka w Euro i już opłacalność spada Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Bierz najtańszą, różnice są na tyle małe, że i tak nie zauważysz, a podkręcają się podobnie Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 ale jak z wydajnością chłodzenia ? (może i racja jak będę ją kręcić ostro to już na WC)to teraz jakąś wersję tanią z 36 miesięcy gwarancji ? dwa DVI były by idealne ale nie koniecznie Cytuj Link to post Share on other sites
Taellih 71 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Jak chcesz kręcić to bezpieczniej brać Sapphire, ma chłodzoną sekcję zasilania z tego co pamiętam. I chyba ma dwa DVI z tego co widzę Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) ja ci polecę kartę którą sam posiadam, czyli teraz najtańszą 7870 na rynku: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7870-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34448.html Największa temp jaką odnotowałem to 62 stopnie(wiedzmin 2, na ultra bez umberpróbkowania, czy jak to się tam nazywa), a wiatraki to 41%, czyli niesłyszalna, ale ja mam dość dobrze wentylowaną obudowę więc nie wiem czy to miarodajne jest... po za tym dobre oc, 3 lata gwarancji i jakość wykonania też ok. Trochę Ci będzie procek tę kartę ograniczał, ten 1100t pewnie też, ale skoro masz kaskę to czemu nie... ps. W Szafirze mogą słabo kręcić się pamięci, nie zawsze są tam Hynixy, nie wiem w których modelach są Elpidy ale podobno się zdarzają... zresztą tego Dual ktoś miał i narzekał, że dość słabo mu się kręci jak na 7870. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Barsa Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 patrze i szukam jeszcze z Prockiem to tak zę jak na przyszłość pójdę trochę wyżej to żebym nie był związany grafiką OC w przyszłości będzie ale na WC by się nic nie grzałoszukam nadal mozę się uda znaleźć fabryczne 1100GPu i gwarancję 36 miesięcy i szczerze myślałęm zę jeszce coś innego w cenie ktoś poradzi np GFale sam jestem za AMDszukam jeszcze Hisa czy można u nas kupić Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) ale po co Ci fabryczne 1100mhz?? Moja na stocku robi 1200mhz, wątpię, że trafi Ci się karta, która nie zrobi 1100...... Nvidia nie ma nic ciekawego w tej cenie, tak samo HIS nie było jakoś super chwalone za serie 7xxx, więc nie wiem po co Ci ten producent...... Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Barsa Cytuj Link to post Share on other sites
irek83 82 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 ja ci polecę kartę którą sam posiadam, czyli teraz najtańszą 7870 na rynku: http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7870-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34448.html Największa temp jaką odnotowałem to 62 stopnie(wiedzmin 2, na ultra bez umberpróbkowania, czy jak to się tam nazywa), a wiatraki to 41%, czyli niesłyszalna, ale ja mam dość dobrze wentylowaną obudowę więc nie wiem czy to miarodajne jest... po za tym dobre oc, 3 lata gwarancji i jakość wykonania też ok. Trochę Ci będzie procek tę kartę ograniczał, ten 1100t pewnie też, ale skoro masz kaskę to czemu nie... ps. W Szafirze mogą słabo kręcić się pamięci, nie zawsze są tam Hynixy, nie wiem w których modelach są Elpidy ale podobno się zdarzają... zresztą tego Dual ktoś miał i narzekał, że dość słabo mu się kręci jak na 7870. Zrób tak jak proponuje Barsa. Ten MSI jest super i w tej cenie nie ma lepszego 7870. Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Dobrze Temat do Zamknięcia Dziękuję Bardzo za Liczne Podpowiedzi szczególnie za wyprowadzenie mnie z Uroku HISa Pozdrawiam szczególnie Barsa i Rezerwuara za kilka wpisów w tym temacie.Postaram się odpisać jak wrażenia gdy dostanę i przetestuję Karta Doszła Przesyłka kurierem trwała od Poniedziałku o godzinie 14 miałem już potwierdzenie że kasa jest u nich na Koncie http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7870-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34448.htmlhttp://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/msi-ati-radeon-hd7870-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express-ver-oc,34448.html kartę wysłano kurierem i dostałem ją dziś o 18 (kurierzy uwinęli się jak trzeba) czyli realizacja 2 dni i dostawa kurierem 1 dzień Pobawię się zabawką i dam znać ... a ktoś potrzebuje żebym się dzielił szczegółami ? Cytuj Link to post Share on other sites
MESSER 222 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) Ale pochwalić się zawsze możesz Będzie to jakaś baza do porównania dla innych. Edytowane 9 Stycznia 2013 przez MESSER Cytuj Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 jak szukasz jeszcze pamięci to te wyglądają fajnie :-) i chyba cena przystępna. http://www.pixmania.pl/pl/pl/12140105/art/geil/modul-pamieci-pc-evo-cors.html Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dobra to szykuje jakieś testy Ram Dobry w tej cenię lecz kości 8 GB moja płyta nie obsłuży GPU-z i kilka testów na programach jakie znajdę wykonam i wrzucę ,ale czy ktoś poleca czym przetestować by wszystkim się wyniki przydały ? (próbowałem połączyć w CF z innym radeonem ale zapomniałem że musi być ten sam procesor Graficzny żęby CF zadziałało więc daje sobie spokój [4890 do dyspozycji chwilowo niebawem 7770]) Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 mam 3 tygodniowego MSI 7870 HAWK (najlepsza wersja do OC z chyba najlepszym wykonaniem) na gwarancji z proline za tyle moge Ci oddac a chodza ponad 1000zł Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 mam 3 tygodniowego MSI 7870 HAWK (najlepsza wersja do OC z chyba najlepszym wykonaniem) na gwarancji z proline za tyle moge Ci oddac a chodza ponad 1000zł Nie do końca Rozumiem bo już swojego 7870 Kupiłem Dzięki Poradom Kolegów wyżej więc o co ci chodzi zę mi go oddasz za Tyle ?. Teraz tylko chcę przekazać wyniki testów z dobrym opisem tego co u mnie w Budzie siedziBy innym się to jakoś przydało. Podajcie proszę przez jakie programy zrobić testy Moje Programy to -GPU-z -3D Mark 11 -3D Mark Vintage -PC Mark Przetestować Czymś jeszcze i wrzucić screeny ? (procka specjalnie podciągne jeśli ktos da mi bezpieczne ustawienia Vcore mnożnik i podstawy MHz, Mugen 2 z dwoma wentylami działa i strzeże by się nie grzało zbytnio) Płyta to -Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P Procesor -AMD Phenom II X4 Black Edition 955 DENEB Cytuj Link to post Share on other sites
Hirux 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Witam , chciałbym podpiąć się pod ten temat . Mam budżet 800 złoty . Jaką kartę byście mi do tego polecili ? Mój sprzęt to : AMD Phenom ii x4 960t BE - Nie podkręcany Płyta główna Msi 760GM-P33 - dość słaba Zasilacz OCZ-CXS500W Cytuj Link to post Share on other sites
Shakal47 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja polecam tego 7870 Zrobiłem kilka testów, ale nie wiem czy rzetelne (dlatego jeszcze nie wrzucam) i względem 4890 którego używałem(a ten był dobry w np: GTA 4 ( zasięgiem i detalami 996mb z karty brał) działał płynnie) testy wykazują prawie dwukrotny wzrost wydajności Dołożyć musiałbyś 45 zł chyba że szukasz używki To masz jeszcze lepsze pole do popisu i myślę ze bez problemu znajdziesz coś jeszcze lepszego , Ale to juz znawcy tematu powinni bardziej pomagać niż ja... ja Nadal proszę o podanie programów w których robić testy oraz konfiguracji do OC (by testy były rozbudowane) Cytuj Link to post Share on other sites
Hirux 0 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Tylko zastanawiam się czy mój procesor nie będzie za słaby na kartę graficzną , ludzie na forach pisali ze karta może nie być używana w 100% . Cytuj Link to post Share on other sites
decrypterie 257 Napisano 12 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Procek nie taki zły jeszcze,zrobić oc i będzie,większość odradza kupno karty zbyt dobrej a moje zdanie jest takie że warto bo przy następnych upgrade nie będziesz się wkurzał że karte wymienić CZY procka i mobo,będziesz mieć jak czarne na białym co. Cytuj Link to post Share on other sites
Hirux 0 Napisano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 No niby tak tylko że ja mam chłodzenie standardowe , nic nie zmieniałem i nie wiem jak dużo mogę podkręcić procka . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts