bar1004 102 Napisano 17 Września 2013 Udostępnij Napisano 17 Września 2013 Cóż, ja polecam książki jakie mi się podobają, większość z nich to raczej pozycje dla nastolatków, bo w takim też wieku większość z nich czytam/łem: 1. Sztampa, no ale podoba się - Seria Harry Potter, w sumie to już trochę dawno go czytałem i zastanawiam się, czy sobie go nie przypomnieć 2. Tunele - tutaj tylko pierwsza cześć, która bardzo mnie wciągnęła, przy drugiej już jakoś straciłem zapał, a trzeciej nawet nie zacząłem 3. Seria Felix, Net i Nika - niezłe pomysły SCI-FI, można się też pośmiać, dla mnie miodzio 4. Przygody mikołajka - książki z tej serii to szczególne poprawiacze humoru, lekkie, dosyć krótkie i pozwalające na powrót do czasu dzieciństwa 5. Świat dysku - czyli ponad 30 książek związanych ze sobą głównie świetnie zarysowanym światem z wieloma elementami fantastyki (a także SCI-FI, co nie jest takie oczywiste), jak na razie jestem na 20-tej którejś i dalej mi się nie znudziły. Cytuj Link to post Share on other sites
Shaux 3 Napisano 19 Września 2013 Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Mi bardzo przypadły do gusty: -Harry Potter JK.Rowling -Igrzyska śmierci ,W pierścieniu Ognia oraz Kosogłos S.Collins -Większość książek S.Kinga -Kryminały A.Christe -Diuna F.Herberta -Zwiadowcy J.Flanagan'a To chyba tyle, czytanie tych książek sprawiło mi wiele przyjemności i zawsze bardzo chętnie do nich wracam. Cytuj Link to post Share on other sites
keegenpl 4 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Czy ktoś może czytał jakieś książki H. Cobena ? Bardzo fajne kryminały, niekiedy troszkę humoru.A książek tego autora jest sporo, warto zarwać nie jedną wolną chwilę na przeczytanie jakiejkolwiek (Krótka Piłka - Najciekawsze wg mnie) Cytuj Link to post Share on other sites
Hector87p 9 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Cobena czytałem 1 książkę, tylko "bez skrupółów" ale była taka dziwna,Z polecanych to:-Inferno Dan Brown-Ołowiany Świat Michał Gołkowski-Nowy wspaniały świat Aldous Huxley-Prawdziwy Gangster Evan Wright Jon Roberts-Duch w Sieci Kevin Mitnick-Skarżyłem się grobowi Andrzej "Słowik"-Gomorra Robert Saviano-Feed Przegląd końca świata Mira Grant-Wiedźmin Seria-Futbol cholera jasna! (książka o Fergusonie nie pamiętam autora)-Cień Wiatru Zafonogólnie Książki Stephena Kinga(poza Joyland) Cytuj Link to post Share on other sites
pulkownik 192 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witaj w klubie hector. S. King to mój ulubiony pisarz, może dlatego że lubie właśnie ten typ książek. Właśnie przebrnąłem przez "Pod kopułą", z początku nie zainteresowała mnie i wylądowała na półce. Za drugim podejściem nie mogłem się od niej oderwać. Zaskakuje do samego końca. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I jest http://img209.imageshack.us/img209/426/iu9i.jpg http://img24.imageshack.us/img24/7461/wag4.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I jest Zrób screeny wszystkich stron - poczytam sobie Mam trochę zaległych książek, będę musiał nadrobić w okresie świątecznym (tak będę miał 2 dni wolnego) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 31 Października 2013 Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Jasne Cytuj Link to post Share on other sites
milena676 0 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A ja jestem wielką fanką kryminałów więc polecam. Zwłaszcza kryminały skandynawskie. Mroczne i bardzo ciekawe. Ostatnio zgłębiam serię Jo Nesbo. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Sezon burz skończony Sama książka świetna, tego mi od pewnego czasu brakowało. Z tego co jest w niej zawarte można ją uplasować jako pierwszą książkę, przed opowiadaniem "Wiedźmin". Ci Co jeszcze się wahają albo nie kupili to nie ma na co czekać, ruszać do sklepu Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Koniecznie sięgnijcie po ksiażki Etgara Kereta. Mam cały jego zbiór. Nawet jeden egzemplarz z osobistym autografem (jak był w Polsce). Absolutny i niekwestionowany mistrz krótkiej formy. Ogromny talent. Jego opowiadania potrafią rozśmieszyć dzioba do łez, albo wpędzić w melancholijnego doła na wiele, wiele godzin. Szkielet gorąco poleca ! Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 O proszę! Nie znam. Natychmiast przystępuję do poszukiwań. A z moich ulubionych pozycji polecam trylogię husycką. Chyba moje ulubione czytadło. Znam praktycznie na pamięć. Mam na kindla kilka pozycji. Od czego polecałbyś zacząć? Masz jakąś ulubioną jego książkę? Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 "Człowiek bez ojczyzny" K.Vonnegut'a. Świetny start dla każdego, kto nie zna jego twórczości. Ostatnio czytałem ją po raz trzeci i nadal co 5 minut na przemian wybuchałem śmiechem i zamartwiałem o losy świata. Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 8% z niczego i Rury najlepsze, zacznij od tego. Jak ci się nie spodobają to już dalej się nie wgłębiaj. Trzeba zaznaczyć, że Keret jest Żydem i sporo jego opowiadań nawiązuje do sytuacji panującej od lat w Izraelu. Ale z pewnością wiesz, co tam się wyprawia... Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Że ja tu wcześniej nie zawędrowałem! Zabieram się do czytania. Nic tak nie działa na lekko poszarpane nerwy Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 28 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Ktoś kto czekał na ebooka Sezonu Burz się doczekał https://cdp.pl/ksiazki/sezon-burz Ciekawa oferta, może się skuszę Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Obecnie czytam Dr House i filozofia - wszyscy kłamią, jak na razie 40 stron na WC wiec ciężko mi ja polecić z czystym sumieniem. Cytuj Link to post Share on other sites
Vego7 2 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Ja od siebie polecam polskich pisarzy fantastyki Jacek Piekara czy Maja Lidia Kossakowska. Saga o Mordimerze lub Siewca wiatru - bardzo fajne i dojrzałe książki w klimacie mrocznego fantasy Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Jo Nesbo - jeśli lubicie kryminały. Cytuj Link to post Share on other sites
katarzyna_kilar 0 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i Kara Lew Tołstoj - Anna Karenina Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata i wiele więcej z rosyjskiej literatury. Widzę, że ktoś podobni myśli Cytuj Link to post Share on other sites
raduczoid22 0 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Dostojewski - wiadomo, ale niekoniecznie oklepana "Zbrodnia i kara", napisał dużo więcej lepszych książek - mój numer jeden to "Bracia Karamazow". Cytuj Link to post Share on other sites
Lukkas 172 Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Owszem i jeszcze "Idiota". Moi faworyci to i tak "Anna Karenina" oraz "Wojna i Pokój". Obecnie w związku z nadmiarem czasu nadrabiam zaległości a konkretnie Matthew Pearl_Zagadka Dickensa. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 J. Clarkson "Wiem, że masz duszę" - miło się czytało, chociaż pozostał mały niedosyt. J. Clarkson "Nie zatrzymasz się" - ta bardziej mi przypadła do gustu. Polecam. D. Glukhovsky "Metro 2033" - wciąga jak ruchome piaski. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17837 Napisano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Ostatnio Ambrose Bierce „Jeździec na niebie" - dobra lektura. Cytuj Link to post Share on other sites
olaolszewska2013 0 Napisano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Siekierezada Edward Stachura oraz film z Danielem Olbryskim, przepięknie zrobiony! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts