Skocz do zawartości

Moje H2O

Recommended Posts

Podobno jakością też nie grzeszy bo taki switch jest podobno lepszy,ale tam bez moda dwóch 360 nie wsadze bez poswiecenia koszyka na dyski lub napędu. Ta obudowa jest monstrualna i to jej najwieksza zaleta

Gość effendi360

Śledzę ten worklog bo mam taką samą budę i niestety muszę stwierdzić że jak dla mnie z zadania się nie wywiązałeś. Przede wszystkim moc układu jest zdecydowanie przesadzona ! Po co Ci 2x 360 ? Będziesz 4 grafiki wodował ? HAFx ma u góry miejsce na chłodnicę gdzie idealnie by Ci weszła blackwater 123, wystarczyłoby dać dodatkową 121 na tylną ściankę i obeszło by się bez rozbierania koszyków i 5,25. Kolorystycznie też z du*y. Całość wygląda bardzo nieestetycznie. Tak jakbyś losowe części z 2 ręki pokupował i powkładał na jana.

Sorry, gregory ale dla mnie lipa. Kasa w błoto. Pozbądź się tej jednej chłodnicy i zrób to porządnie, żeby jakoś to wyglądało.

"Moc układu zdecydowanie przesadzona"... Jeśli ma takie chłodnice i ma gdzie je tam wkleić to nie rozumiem problemu. Jeszcze większa objętość układu, więc można wrzucić wentyle tak aby ledwo się kręciły a na upartego nawet pracować w pasywie. W czym więc problem? Pompa sobie radzi więc nie ma moim zdaniem problemu z większym układem. 360tka to rozwiązanie "w sam raz" dla procka i jednej grafy. Ale tutaj grafy są dwie (z czego jedna w serwisie)... Wiele trzeba tu jeszcze poprawić (krzywa chłodnica, węże które się będą załamywać, pustka w miejscu zatok 5.25, dysk stojący lekko bez celu) ale takie gadanie o przesadzonej mocy układu to bzdura. Do tych bloków nie ma jakiegoś dobrego linkera żeby można poprowadzić wąż od góry? 

Gość effendi360

Jeśli ma takie chłodnice i ma gdzie je tam wkleić to nie rozumiem problemu.

Skoro chce zmieniać budę i wygląda to jak wygląda, to chyba jednak nie ma ich gdzie wkleić. Wcześniej budę chciał ciąć.

Dla mnie to byłby problem, za miesiąc składam u siebie zestaw i zupełnie inaczej sobie to wyobrażam.

Ta buda jest stworzona do LC bez żadnych modyfikacji, tylko trzeba dobrać odpowiednie części. Kolega na przykład nie pomierzył ile ma miejsca na chłodnicę pod sufitem i wstawił takiego babola, który zasłania 1/3 płyty gł. Na dodatek, moim zdaniem wentyle wieją tam w złą stronę, to nie dziwota, że mu druga 360 potrzebna do uzyskania dobrych temperatur.

Może źle widzę ale wydaje mi się że wentylatory na topie są w konfiguracji push. Pchają powietrze przez chłodnicę na zewnątrz. Moim zdaniem prawidłowo. Ja bym się nigdy nie zdecydował na wyciąganie zatok 5.25 z kompa ale jeśli jemu to nie przeszkadza i do niczego mu nie są potrzebne to ma gdzie wsadzić takie chłodnice. Poskładasz zestaw to sam zobaczysz że kolejna chłodnica zawsze kusi. 

W każdym razie jałowa ta dyskusja. Będzie przeprowadzka do nowej obudowy to będziemy mieli co chwalić. 

Pewnie że wystarczy. Ale na 2x360 i tak będzie miał chłodniej :P Nie jestem fanem pojedynczych chłodnic ale każdy dobiera graty po swojemu. Zobaczymy jak będzie wyglądał Twój układ- będziemy rybić ;) Ja mam 280 + grubą 240 i raczej nie dorzuciłbym tam drugiej karty bez przesiadki do większej budy. Inaczej musiałbym ruszyć wentyle a najfajniejsze w tym wszystkim jest to że kompa nie słychać.

Gość effendi360

U Ciebie wygląda to kozacko i nawet ten beznadziejny sabertooth tam pasuje wyglądem. Ja nie będę w stanie tak tego zrobić. Koncepcja jaką mam, to musiałbym wszystko co mam teraz sprzedać ale to w przyszłości :D

Teraz, lecę po budżecie bo chcę generalnie zobaczyć jak to lata a jak nabiorę doświadczenia to wtedy pójdzie na wypasa wszystko. Tymczasem koszyk prezentuje się tak.

Skoro chce zmieniać budę i wygląda to jak wygląda, to chyba jednak nie ma ich gdzie wkleić. Wcześniej budę chciał ciąć.

Dla mnie to byłby problem, za miesiąc składam u siebie zestaw i zupełnie inaczej sobie to wyobrażam.

Ta buda jest stworzona do LC bez żadnych modyfikacji, tylko trzeba dobrać odpowiednie części. Kolega na przykład nie pomierzył ile ma miejsca na chłodnicę pod sufitem i wstawił takiego babola, który zasłania 1/3 płyty gł. Na dodatek, moim zdaniem wentyle wieją tam w złą stronę, to nie dziwota, że mu druga 360 potrzebna do uzyskania dobrych temperatur.

O LOL. Ta buda nie jest stworzona do większego LC bez modyfikacji (chociażby wywiercenia nitów od klatki dysków bo niby gdzie 240 wsadzisz jak będą 2 grafy wodowane i proc?). Gdybym chciał się chwalić super wyglądem to bym niczego już nie wstawiał,ale chciałem wypróbować różne setupy i jest jak jest. Podoba mi się moc dwóch chłodnic a do SLI i proca będzie jak znalazł. Dla mnie ta buda już jest za mała bo chce zachować dwie chłodnice i zdania już nie zmieniam. 

Miałem trzymać chłodnicę slim,która mi chłodziła nie lepiej niż noctua tylko dlatego,że nie zasłaniała 2-3cm mobo? Wentyle w push/pull ustawione i jest idealnie. Akurat ja mam porównanie jak to działa na obu chłodnicach bo testowałem na dwóch wentylach, trzech i pięciu (szkoda,że format mi całą tabele w excelu zabrał). Nie masz pojęcia co trzeba w tej budzie zrobić żeby zmieścić drugą chłodnicę a jeśli chcesz chłodzić 2 kart i procka na jednej 360 i do tego slim, bo gruba "zasłania 1/3 mobo", to ja nie mam pytań
Edytowane przez natsu

Ja bym szedł bardziej tokiem myślenia effendiego. Sam mam HAF'a X i mam przestudiowaną jego budowę. Nie ma sensu rozbierać zatok 5.25. Koszyki można zrozumieć, ale zatoki? Gdzie ty dyski będziesz trzymał? 3-4*C kosztem zatok - dla mnie bardzo nieopłacalne.

Oczywiście twoja buda to rób z nią co chcesz. Ewentualnie możesz zrobić tak %-)

http://i139.photobucket.com/albums/q315/managerman/IMG_4845Large.jpg

Wyraźnie napisałem, że budę zmieniam więc hafa już nie ma. Poza tym te dwie chlodnice były pokazane dla zwały a nie muzeum sztuki. chętnie je w nową budę wrzuce jeśli będzie szansa a jesli nie to trudno. Jedną sprzedam albo zostawię na inny projekt

Edytowane przez natsu

Bosh... Zmiana budy już od 4tyg była w planach, obie klatki mogę spokojnie wnitować więc gdzie wy ludzie problem widzicie? Żadna decyzja nie była nieprzemyślana,ale skoro wiecie lepiej to niech tak zostanie. Na tym koniec logów z X'a. Nowego już nie będzie

Jest dość tania.

ale...

http://photos01.istore.pl/23580/photos/big/16473340.jpg

Jest śliczna  

A tak przy okazji to jest Silverstone TJ07 a ona kosztuje 1300zł ;)

Edytowane przez natsu

Na tym koniec logów z X'a. Nowego już nie będzie

Przejmujesz się?

http://2.bp.blogspot.com/-w7WBItj9rgA/UCv2vNYVuhI/AAAAAAAAAW0/U1yNrdmndV8/s1600/haters_gonna_hate3.jpg 

Moim zdaniem HAF wyglądał spoko. Trzeba było nad nim jeszcze popracować, zamontować wszystko na sztywno a nie na taśmę klejącą- tak aby było prosto. Troszkę się do tego przyłożyć. Może zmienić układ węży i wymienić kilka złączek żeby przebieg węży był optymalny i aby się one nie załamywały. Było w tym projekcie bardzo dużo potencjału. Zakładaj nowy temat, nie rób scen i do roboty! ;) A krytykanci powinni się zapoznać z TYM hasłem zanim zaczną udzielać się w tematach o moddingu i worklogach. 

• Popieram 2

Przenoszę się do FT02 i tam wejdzie jedna 360. Ten slim 360 to jedna wielka porażka i nikomu nie polecam chłodnic typu slim (no chyba,że chce się pochwalić wodą a temp mieć takie jak na powietrzu). Do hafa wnituje wszystkie klatki i idzie do kumpla albo na allegro. Z FT02 już kombinacji nie będzie. 

na scan.co.uk byla ostatnio promocja (z tego co pamiętam mieszkasz w UK?)

Wróciłem do PL na jakiś czas,ale nie wiem na jak długo. 

Jedynie koszyk na dyski wyjmę. Nic więcej. To piękna buda i nie będę jej niszczył .

Na jednej 360 mam 46 stopni na gpu i 55 na cpu(far cry 3, karta po flashu biosu na maks oc). Jeśli wymienią mi kartę to może nawet jedna 360 jakoś podoła zadaniu, chociaż wątpię

Edytowane przez natsu

Nie będzie takowego :D Może się nawet okazać,że nie będzie potrzeby wyrzucania koszyków na dyski więc mogę się ograniczyć do samej fotki budy jakiegoś opisu. Problem będzie z ukryciem tragicznych kabli od zasilacza (nie będzie już takiego cudownego pudełeczka jak w hafie) i nie wiem jakim domowym sposobem je zamaskować. 

BTW wie ktoś jaki oring jest stosowany w ek link? EK zapomniało je dodać i muszę dokupić osobno a nie wiem jaki rozmiar

Edytowane przez natsu

Jak chcesz ale ciekawie było by zobaczyć zwodowaną taką budę. Greg powinien wiedzieć,t.łuk no i support EKWB. Jest piwniczka Tj07 i półeczka tylko na stałe,ta plastykowa półeczka z hafa to taki pół środek  :)

Edytowane przez KepasOM