Skocz do zawartości

Moje H2O

Recommended Posts

No szkoda,ale sam powiedz ile bym zyskał przy mojej obecnej rozdzielczości? Praktycznie zysk żaden w 1080p. Czekam na kartę i ogarnę układ, trochę węża ubędzie, wróci moja vpp,ale najpierw muszę dostać kartę.

Rozkręciłem stockowe wentyle FT02 na 90% (poprzednio ustawione na 60% było 48-49 stopni na modowanym gpu) i temp. spadła o 4-5 stopni. Trochę to jednak hałasuje,ale jest nadzieja na w miarę sensowne temp. w SLI przy obecnym setupie

Pytanie techniczne. Czy jeśli moje 3 wentyle od budy są już przytwierdzone do kontrolera obrotów to drugi kontroler będzie je bez problemu obsługiwał. Chyba jednak zdecyduję się na takie rozwiązanie bo sterowanie wentylami z poziomu biosu jest lekko uciążliwe

Jednak trochę pogrzebałem i pozbyłem się dwóch wentyli (ani stopnia nie zbijały więc na co mi one?). Inlet do karty aż się prosi o adapter kątowy

http://img839.imageshack.us/img839/2859/sdc12030v.jpg

Edytowane przez natsu

Ja bym już bardziej nie kombinował, a jedyna modernizacja jaką bym zrobił, gdy przyjdzie grafika, to zakup odpowiednich bloków, które mają możliwość przykręcenia złączek z dwóch stron.

Takich bloków nie ma na dc2 a w obecnej konfiguracji wystarczy mi ek link. Tylko muszę znaleźć odpowiedni oring bo ek nie dało. Nie raczą też na mail odpisać. Customer service pierwsza klasa...

Miałem wszystko,nawet tabele w excelu,ale mój cudowny windows zmusił mnie do formatu (zwisy na ekranie logowania) i wszystko poszło się pier... Jednak pojedynek na wygrał 60mm coolgate (co mnie specjalnie nie dziwi) i to czasami z przewagą 8 stopni (zależy od gry). Średnio około 4-5 stopni lepiej w porównaniu do 300mm alphacoola. 

1241 mam ustawione na sztywno w trybie boost. 1254 jest niestabilne. Da się grać,ale w pewnym momencie wskakuje black screen i tyle. 13mhz mniej załatwia sprawę

Szkoda,że ten cholerny asus nie ma normalnej PCB. Tyle pięknych bloków nie będzie pasować do tego co już mam

Ostatnie zakupy za mną (czyli blok gpu nr 2), dwie złączki kątowe i oringi do ek link. Może się uda za półtora tygodnia skończyć build. Ciekawe jak szybko darmacz się uwinie z wysyłką bloku. Był na stanie więc nie powinno być tak źle

ku**a właśnie przeczytałem jakie akcje są z darmaczem i aż mi się słabo zrobiło... Mam nadzieję,że to co ma na stanie faktycznie jest na stanie

Edytowane przez natsu

Jeszcze nie panikuje,ale człowiek różnie myśli jak tu takie akcje dziwne są. Panika się zacznie jeśli po dwóch tygodniach od złożenia zamówienia nie będzie towaru ;) Za jakieś 2tyg dotrze moja druga 670 więc trochę czasu mam

Nareszcie mam oringi do ek link. Trochę lepiej to wygląda,ale do pełni szczęścia (czyli żeby się forumowi esteci nie burzyli) nadal brakuje jednego adaptera. 

Darmacz ma dzisiaj wysłać blok. Ciekawe czy to początek słynnego "jutro zostanie wysłany" czy faktycznie nada ten blok

Dostałem mail od GLS (już mi kurier rękę podaje tak często mnie odwiedza :D ), że darmacz nadał paczkę. Teraz tylko karta i czekać na zamówiony rez zatokowy (wraca moja vpp) i płyn mayhemsa. 

Ostatnie fotki na "upośledzonym" zestawie

http://img41.imageshack.us/img41/8600/sdc12100p.jpg

http://img202.imageshack.us/img202/2271/sdc12099xy.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/3043/sdc12098u.jpg

Edytowane przez natsu