Skocz do zawartości

Moje H2O

Recommended Posts

Bo takie mi się podobało już od dawna. Odwrócone mobo wygląda kozacko a w tej cenie nie dostane lepszej jakościowo budy. Prawie 0 plastiku a można w tym zrobić cudnie wyglądający LC jak pokazuje chociażby poniższy obrazek. 

Tak w ogóle to chciałem zamówić adaptery do LC i niestety dostępne dopiero w połowie kwietnia:/ Kocham ten kraj...

http://www2.picturepush.com/photo/a/6858100/1024/Anonymous/IMG-2857.jpg

Edytowane przez natsu

Adapter 90 stopni (taki jaki chciałem) był tylko jeden. Inne albo kolorystycznie nie pasowały albo wymiarowo + cena z kosmosou za to,że mają inny kolorek i firmę inną niż noname. Może kiedyś sobie wytłumaczę,że do życia jest mi potrzebna złączka prosta za 50zł od bitspower,ale na chwilę obecną mogą mnie pocałować w czoło. Obejdę się jakoś bez tych adapterów kątowych i przy tej budzie może nawet nie będę ich w ogóle potrzebował

Parę dni temu złączki ktoś wystawił BP silver :proste;45st i 90st w cenie 20zł,25zł i 20zł jak dobrze pamiętam. Teraz są czarne w zestawie po chyba 10 szt. Także na allegro warto czasem zajrzeć,a w coolingu jak mają na stanie to 3 dni i masz je w domu. Czego nie mają w asortymencie w miarę możliwości mogą zamówić. Btw Gdybym dostał wypłatę na czas to złączki kupiłbym ja ,bo były w cenie Ek ale Bp to większy "prestiż :rotfl: ". A czy w Uk miałeś sklep z częściami Lc ,że towar miałeś od ręki?!  :->  I dont think so  ;) .

Up Do Polski zamawiając (mają mega asortyment  :) ) też chyba nie ma krzywdy z ceną przesyłki?!

. A czy w Uk miałeś sklep z częściami Lc ,że towar miałeś od ręki?!  :->  I dont think so  ;) .

Up Do Polski zamawiając (mają mega asortyment  :) ) też chyba nie ma krzywdy z ceną przesyłki?!

I do think so. Nie było problemów z niczym a tutaj dosłownie wszystko co zamawiam muszą sprowadzać zza granicy. W anglii 3 dni i towar był u mnie, tutaj czasami 3tyg muszę czekać. Cooling to w ogóle straszna bida z nędzą jeśli chodzi o asortyment w porównaniu do angeli. 

30zł za przesyłkę DHL z niemiec jeśli dobrze pamiętam

Edytowane przez natsu

Już mam zamówiony wąż i i wentyl corsaira. Jeszcze jakieś adaptery kątowe albo złączki kątowe. Zależy od tego jak ten Silverstone dokładnie wygląda w środku,ale może się też okazać,że nie potrzebuje niczego i na tym się skończy. Po tym zostanie tylko oczekiwanie na info co moim drugim gpu

Już jednak wiem,że w FT02 będzie dokładnie tak

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/35630769.jpg

Ktoś mi powie czy rez może być za pompą? Nie nad, nie pod i nie przed tylko totalnie za du**ą pompy? 

Edytowane przez natsu

Reza może nawet nie być ale tylko jeśli jesteś pewny że będziesz umiał to napełnić i nie zatrzesz pompy. Każda chwilka którą pompa działa bez płynu daje o sobie znać później jako zatarcie i gorsza kultura pracy ;) A nad sposobem ukrycia kabli od zasiłki w nowej obudowie faktycznie pomyśl. Może termokurcze na wtyczki?

To,że może go nie być wiem,ale nauczono mnie,że "res always higher than a pump" więc teraz się zastanawiam czy mogę go dać za pompę. Bardzo by mi to ułatwiło sprawę. Co do zasilacza to nie tylko na wtyczki termokurcz,ale na całe kable chyba :D One są gołe, obdarte z tej ohydnej gumy jaką mi zaserwował OCZ

No bo tak powinno być. Rez przed pompą, najlepiej bezpośrednio ale cel jest taki żeby pompa nie chodziła na sucho. Jak się nie boisz jej zatrzeć albo będziesz napełniał jakoś ultra dobrze to możesz go zamontować gdzie chcesz. A na kable może wymodzisz z blachy jakąś osłonkę? Tutaj wejdzie Ci ona na chłodnicę.

Być może kupię jakiś res thermaltake z allegro, jednozatokowy. Tylko czekam na dokładne foty. 

Pompa w zatoki razem z rezem, rez bezpośrednio nad pompą. O wiele lepsze rozmieszczenie węża

Buda już nadana. Może jakoś w środę do mnie dotrze i obadam mityczną jakość wykonania obudów od Silverstone

No więc tak. Na wstępie chciałbym napisać,że jestem wkurwiony na sędziego i wybaczę czerwonej

Co do samej obudowy od SS to jest genialna. O wiele mniejsza od X'a,ale to zrozumiałe. Miejsca za tacką też jest bardzo niewiele co domykania obudowy czyni zawody strongmanów. Jakość wykonania na najwyższym poziomie (pomijając ten plastik cholerny) i buda coolermastera nie ma startu do mniejszego kolegi ze stajni Silverstone. 

Jest też "drobna" niedogodność. Musiałem użyć zastępczego bayresu XSPC bo... rez + pompa nie mieszczą się do budy. Muszę zmienić rez na zatokowy,ale tymczasowo jestem na bayresie. Jutro jakieś zdj wrzucę bo już dzisiaj nie mam siły po meczu i składaniu

Edytowane przez natsu

Na razie to wygląda jak syf. Wąż od angeli jeszcze nie dojechał i jutro anuluje zamówienie bo już nie potrzebuje tego co zamawiałem. Może jeszcze dziś coś wrzucę,ale nie obiecuje. Pozytyw jest taki,że nie potrzebuje przedłużki 24pin i praaawie nie widać kabli zasilacza więc problem z głowy.

Jak się uspokoję po meczu United to coś ogarnę

Potrzebuję przedłużki:/ Kabel od zasilacza jest zbyt sztywny i chłodnica nie chce wejść 

Tak wygląda loop po złożeniu. Do konkursu piękności nie stanę. Dość już kasy wydanej na puszkę

http://img5.imageshack.us/img5/8946/sdc12008.jpg

Chłodnica weszła dosłownie na styk :D http://img69.imageshack.us/img69/5623/sdc11999o.jpg

Buda już całkowicie skręcona, wszystko w środku jest. Jedyny minus to, tak jak wspomniałem, brak możliwości użycia vpp655 i balancer'a od phobya. Niestety za duży rez do tej małej, pięknej budy i musiałem wsadzić bayres XSPC. 

Boki obudowy i tył fajnie wygłuszone (niestety miejsca za tacka bardzo mało jak na moją kosmiczną ilość kabli. teraz już nawet nie otwieram tyłu bo się boję), 180mm wentyle to po ustawieniu ich na low rpm (są podłączone do kontrolera obrotów na topie obudowy) są całkiem ciche i wydajne) idealnie współgrają z moją chłodnicą. 

Cudów pod względem wizualnym nie ma bo i nie mam już ochoty kupować nowych adapterów a jeszcze nie wiem co z moją drugą 670. Wszystko działa jak powinno i jak do tej pory ten okropny bayres nie cieknie, pompa nie jest aż tak głośna jak była w poprzednim zatokowcu od XSPC i ogólnie jestem zadowolony z całości o wiele bardziej niż myślałem,że będę. Pozostało mi wolna 360 slim na wydanie, kilka wentyli no i HAF X (już złożony i wygląda tak jak trzeba :D )

Na chwilę obecną to chyba tyle, czekam na wynik rma mojej karty i wtedy zacznę się zastanawiać czy wart ją wodować

Edytowane przez natsu
  • Popieram 1

GPU 1241 na rdzeniu i 3694 na memkach przy 1.21v ma 47 stopni a proc na 4,6 ma 55. Obie wartości podczas grania w FC3 więc to są max temp. jakie będą. Pewnie gdybym odsunął kompa od grzejnika to by było lepiej,ale nie mam możliwośći :)

A co do rma mojego asusa to w jego miejsce wraca evga superclocked 4gb. Uwielbiam angielskie sklepy :D

Ten coolgate ma 60mm grubości. Moja druga chłodnica alphacool ma 30mm grubości (i żałuję,że zapłaciłem za nią 30 funtów). Moja druga 670 wróci z do budy i będę mógł dokończyć ucinanie węży i wodowanie całości. Na 90% drugą kartę puszczę pod wodę

Edytowane przez natsu