error407 659 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 W Castoramie jest na pewno 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Freso 1116 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Coc, tez szukalem w tym samym celu, pewnie nawet projekt ten sam widzielismy - szukaj w Castoramie, tam beda Jak wroce do domu to podesle Ci nawet link do takiej gumy w Castoramie, podasz im tylko numer produktu i jak beda miec to Ci wydadza EDYTA: udalo mi sie na tel znalezc, wejdz na castorama.pl i wpisz w wyszukiwarke "guma drewimex" 1 Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Hej, jednak zdecydowałem się na malowanie fery (na czarny mat), ale nie wystarczy mi farby, więc postanowiłem pomalować tylko pierwszy fin i zaczepy do montowania wentylatorów, co myślicie? Jutro się za to zabiorę i pokaże wam wyniki. Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18776 Napisano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Spoko, ja swojego (byłego) Mugena 2 też tak malowałem, tylko pierwsze finy i był naprawdę git 1 Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Dzisiaj wreszcie oplotłem kabelki od front panelu, ale nie obyło się bez ofiar . Jestem zmuszony kupić nowy przycisk Power SW . Oto efekty moich prac, robiłem to pierwszy raz i chyba wyszło nie najgorzej.http://i.imgur.com/zRMPki9.jpg http://i.imgur.com/CYcpoRY.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18776 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Jestem zmuszony kupić nowy przycisk Power SW Coś mu zrobił? Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Kabelek utkwił w oplocie, więc go pociągnąłem i przewód wyrwałem z tego pinu . Niestety, nie udało mi się go naprawić. Zapomniałem, że podczas przeciągania przewodu przez oplot, najlepiej jest zabezpieczyć pin taśmą. Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez genisuken Cytuj Link to post Share on other sites
Clear 8 Napisano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Jaki polecilibyście sterownik LED + listwy RGB (sterowanie kolorem poprzez sterownik LED) do podłączenia do komputera? Czy do takich sterowników możliwe jest podpięcie kilku listw LED? Czy istnieją wielokanałowe sterowniki LED, czy trzeba kupić ich kilka, żeby sterować oddzielnie kilkoma kanałami (np oddzielnie oświetlenie na topie, oddzielnie oświetlenie nad piwnicą)? Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Nie wiedziałem gdzie zadać te pytania więc zadam je tutaj i mam nadzieje że dobrze trafiłem Pytania dotyczą malowania radiatorów na płycie główne. Otóż czym najlepiej je pomalować ? I czy wiążę się to z utratą gwarancji na nią (pewnie trochę głupie i oczywiste pytanie no ale zapytać nie zawadzi ). Ps da się je czymś takim pomalować żeby ich przewodnictwo cieplnie aż tak nie dostało po tyłku a zarazem dało się to w przyszłości jakoś usunąć nie za trudno ? Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 zawsze możesz je obkleić folią (np. 3M a'la aluminium szczotkowane, matowe/błyszczące kolory itd..) wtedy możesz zerwać folię bez utraty gwarancji. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Albo pomalować plastidipem, jeśli są to bardziej skomplikowane kształty. Tylko drogo trochę wychodzi i nie wiem, czy zawsze złazi w jednym kawałku, czy trzeba się brandzlować po kawałeczkach z odrywaniem tego... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ML MODS 982 Napisano 7 Września 2014 Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Ok dzięki Panowie Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Mam do was kilka drobnych pytań i nie chciałem zakładać osobnego tematu bo to bez sensu, ale do rzeczy. 1. Czy zerwanie/odklejenie naklejek z zasilacza skutkuje utratą gwarancji? 2. Do kogo na forum mogę podbić w sprawie wykonania naklejek na zasilacz i może na wentylatory? 3. Czy pomalowanie śledzia karty graficznej/mobo skutkuje utratą gwarancji? (gdzie kupić takie śledzie na podmianę?tak w razie W) Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 1. Raczej tak. Lepiej jest nakleić inną naklejkę na oryginalną i później zerwać lub zrobić piwnicę, żeby to zakryć. 2. Z takimi rzeczami to, do Elder-a. 3. Tak, ale można to obejść poprzez malowaniem plasti-dipem, którego można później zerwać. Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Pokopałem trochę w necie i PlastiDip jest idealnym rozwiązaniem na moje potrzeby:) Dzięki genisuken. Czy ktoś z forum próbował malować plastidipem np Mobo albo Gpu? Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 1. Lepiej jest nakleić inną naklejkę na oryginalną i później zerwać lub zrobić piwnicę, żeby to zakryć. Mogę prosić o objaśnienie tego punktu? odklejając inną naklejką uprzednio naklejoną na oryginalną można przecież zerwać je obydwie na raz lub tą oryginalną w częściach oderwać.. Cytuj Link to post Share on other sites
krzesuo 892 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Witaj, moim zdaniem malowanie płyty głównej nie ma sensu. Jest multum roboty z zabezpieczaniem, zaklejaniem itp. a płyta straci swoje "tocoś". Wiem, że na PCLolu użytkownik Jarux pomalował swojego starego Solteka i działał . Poszukaj tematu na Internecie, może gdzieś się zdjęcia zachowały... Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 krzesuo zgadzam się ze malowanie płyty nie ma sensu, znalazłem zdjęcie tak pomalowanej mobo na zagranicznym forum i w ogóle do mnie nie trafił ten mod, ale są gusta i guściki. Zdecydowanie postawię na plastdip ale w umiarkowanej ilości, myślałem o pomalowaniu mojego HDD, zasilacza albo samych naklejek na zasilaczu, może końcówek od USB3.0 i osłonie wentylatora na GPU. Efektami mam zamiar się pochwalić może w jakimś worklogu. W sumie to pc miał być tylko do neta i filmów;] a tu takie pomysły się rodzą. Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Mogę prosić o objaśnienie tego punktu? odklejając inną naklejką uprzednio naklejoną na oryginalną można przecież zerwać je obydwie na raz lub tą oryginalną w częściach oderwać..W większości zasilaczy naklejka z tabliczką znamionową i modelem jest zrobiona z plastiku, więc trudno byłoby oderwać jej część. Do zrobienia własnej naklejki możemy użyć papieru samoprzylepnego, którego usunięcie nie powinno być trudne, a ewentualne pozostałości kleju będzie łatwo usunąć. Na swój zasilacz naklejałem taki papier i niezostało po nim nic, gdy go oderwałem. @up: Pomalować te naklejki plastidem to też dobry pomysł, ale trzeba będzie wszystko dobrze zabiezpieczyć taśmą malarską (papierową). Edytowane 17 Września 2014 przez genisuken Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 @up bardziej mnie interesuje ta naklejka po boku (np. RM850) a nie ta gruba z tabliczną znamionową. Cytuj Link to post Share on other sites
genisuken 540 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Tą naklejkę z boku (model zasilacza), również miałem na myśli. U siebie w zasilaczu właśnie na bok, naklejałem ten papier. Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 17 Września 2014 Udostępnij Napisano 17 Września 2014 a czyli z HX850i nie mam co się martwić, że to się odklei.. w takim wypadku naklejki od eldera można brać bez stresu ...ale to poczeka na większe zamówienie gdy zechcę robić cover do mobaska.. Cytuj Link to post Share on other sites
ellniko 0 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Czy ktoś z was wie jak autor tematu umocował dysk w tym miejscu? Mam bliźniaczą budę i mam zamiar ten świetny pomysł wykorzystać u siebie http://abload.de/img/042xts45.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Podejrzewam, że przed montażem mobo wywiercił otwory i przykręcił dysk. Cytuj Link to post Share on other sites
Drzewo97 216 Napisano 22 Września 2014 Udostępnij Napisano 22 Września 2014 http://youtu.be/SPDaZ--1RgE?t=1h23m14s 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts