Cepheus119 553 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Mi się zdaje, że po prostu dogadali się, że wydają konsole w podobnym terminie - te mocniejsze, rzecz jasna. No w sumie to też jest jakaś opcja. Zanim te konsole wyjdą, to pascale będą już w takich cenach, że znowu się powtórzy dylemat części ludzi obecnie. 6 TFlopów jakimś mistrzostwem świata nie jest, jeśli da się złożyć PCta za 3 - 3,5 k PLN z taką mocą to średnio konkurencyjne rozwiązanie takie konsole. PCta jakiegoś w końcu ma prawie każdy. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Tak, ale nie zapominaj, że developerzy pisząc na konsolach mają ułatwioną pracę - piszą tylko na jedną platformę z wiadomą konfiguracją, czyli mogą alokować procesy tam gdzie im się podoba i wiedzą jak to będzie działać u każdego. Z PC nie ma takiego ułatwienia. Spójrz na niektóre tytuły na konsolach obecnych, graty sprzed 3 lat które już na premierę były przestarzałe, a co potrafią z nimi zrobić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Premiera GT Sport opóźniona do 2017, konkretnej daty brak.. 3 lata od premiery konsoli, a jedyne wyścigi (exclusive) to nadal DriveClub, gdzie na X'a są już 3 Forzy, a kolejna wyjdzie pod koniec roku. Dobrze że w Horizon 3 będzie można grać na PC, bo tak bym chyba przemyślał kupno xo dla samej Forzy. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Gr4ndy Cytuj Link to post Share on other sites
SonAndros 2 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Pomęczyłem dzisiaj trochę far cry 4. Ogólnie na padzie gra się dobrze, fajnie ta dotykowa płytka działała, duży plus. Z tym, że zaobserwowałem jakieś dziwne zjawisko rozmazywania obrazu przy szybszych ruchach. Może to wina telewizora bo to chyba jakaś stara plazma samsunga z grubymi ramkami. Przy powolnych ruchach ładnie i płynnie jest. Jest też opcja, że za blisko siedziałem. Pad był rozładowany i trzeba było grać po kablu, więc odległość 1-1,5m?. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Włącz tryb gry w TV. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Co sądzicie o spekulacji, że Sony testuje 2 wersje Neo - 4,2 TFlops za 399 USD z podkręconym Jaguarem i 2 razy mocniejsza grafą (jak według wszystkich poprzednich przecieków) i wersję z 5,5 TFlops, lepszym CPU i zewnętrznym zasilaczem za 499 USD? Na yt było sporo materiałów wyjaśniających dlaczego nie jest racjonalne ani ekonomiczne, żeby Sony na szybko poprawiało teraz Neo, aby mogło rywalizować ze Scorpio, według tych przecieków natomaist Sony od początku testuje te 2 wersje. Tak czy inaczej Xbone według mnie leży - ogromna baza użytkowników PS, Neo albo będzie wyraźnie tańsze od Scorpio (4,2 TFlops), albo będzie prawie tak samo mocne, tylko wyjdzie prawie rok wcześniej (5,5 TFlops). Ehhh ta ekscytacja. Źródło moich przemyśleń: Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Jak wyjdzie to będziemy się zastanawiać. Ja się jaram bo pierwszy raz w życiu nie dali gówna w PS+. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Dwa warianty Neo to już by była przesada według mnie. Nie dość, że sprzedawali by fata, slimke to jeszcze dwie wersje "mocniejszej" konsoli, bez sensu jak dla mnie. Poza tym, nadal jestem zdania, że scorpio i neo wyjdą w podobnym czasie - obstawiam końcówkę 2017. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 (edytowane) Dwa warianty Neo to już by była przesada według mnie. Nie dość, że sprzedawali by fata, slimke to jeszcze dwie wersje "mocniejszej" konsoli, bez sensu jak dla mnie. Poza tym, nadal jestem zdania, że scorpio i neo wyjdą w podobnym czasie - obstawiam końcówkę 2017. Nie, nikt nie bierze pod uwagę dwóch wersji na raz. Sony rzekomo zastanawia się nad jedną LUB drugą wersją. Edytowane 1 Września 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 2 Września 2016 Udostępnij Napisano 2 Września 2016 Wiecie, że Remote Play działa na duże odległości? Można grać na kompie strumieniując z PS4 kilkadziesiąt kilometrów dalej!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 (edytowane) Kiedys probowalem z 65 km. Lacze 100/100 mbit a drugie chyba 30/10 - nie szlo sie polaczyc. PS PS4 Pro a dla całej reszty PS4 Amateur Edytowane 7 Września 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Kto pierwszy buty wcina? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 7 Września 2016 Udostępnij Napisano 7 Września 2016 Zamieszanie! Tak naprawdę są teraz 3 wersje PS4. Zwykła, Pro i Pro z telewizorem FHD. Gdzie z Pro i 1080p twórcy mają wolną rękę co do nadwyżki mocy. Np. Dodatkowe efekty. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Dobrze, że się wstrzymałem. Wezmę na premierę. Trzeba w końcu U4 ograć Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Ja czekam z Wieśkiem 3 na dokończenie (+ DLC) jeśli dadzą jakiegoś patcha ... grafika już teraz spoko ale trochę mnie spadki animacji męczyły, fajnie by było jakby zrobili wersję Pro PS Ehe zaczęło się: (Rise of The Tomb Raider na PS4 Pro) Tryb 4K w którym efekty graficzne zostaną stonowane, a obraz będzie wyświetlany w 4K. Niektóre efekty będą nieobecne, inne - ograniczone. Tryb 1080p/60 w którym gra zadziała w 1080p i celować będzie w 60 klatek na sekundę (nie będzie to jednak stałe 60 FPS). Efekty będą lepsze niż w wersji 4K. Tryb 1080p/30 w którym płynność zostanie co prawda zablokowana sztywno na 30 FPS, ale włączone będą wszystkie efekty graficzne i podkręcone na maksa. Czyli - konsola znów jest za tania i za słaba na 1080p/60 fps, żeby pociągnąć grę ze wszystkimi efektami No nic przynajmniej mamy wybór także jest progress. Edytowane 8 Września 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ja zobaczę jaka będzie realnie różnica po premierze, jak będzie odczuwalna to może zamienię Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Ciekawe kiedy M$ zapowie konkretnie scorpio. Bo coś czuję, że znowu prześpią. Okres świąteczny, czyli najbardziej dochodowy będzie znowu należeć do Sony jeśli scorpio się nie pojawi w tym roku Edytowane 8 Września 2016 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ta PS4 to ona tak przy każdej grze niemiłosiernie wyje/szumi? Odpaliłem dzisiaj U4 na TV to w głośnikach ledwo słyszałem co w dialogach mówili bo tak wentylator zasuwał xD To już PS3 przy wszystkich częściach Uncharted była o wiele wiele cichsza i się tak bardzo nie grzała Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Taki urok tego sprzętu, dla porównania grubas od M$ jest praktycznie bezgłośny. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 tak przy każdej grze niemiłosiernie wyje/szumi Wejście słuchawkowe w padzie to nie przypadek. http://www.psxextreme.info/public/style_emoticons/default/kaz.png Sam miałem się brać za wymianę pasty. Ale jak widzę, że nowe konsole tak mają. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ciekawe jakim odrzutowcem będzie pro. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 (edytowane) Ciekawe jakim odrzutowcem będzie pro. Spoko Sony wydaje nowe słuchawki bezprzewodowe Platinum Headset. Na pewno mają super turbo wygłuszenie specjalnie pod Pro konsole bo Prosi grają właśnie w słuchawkach #heheszkizsony Edytowane 8 Września 2016 przez Cepheus119 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Ale bez jaj przecież to jest jakaś turbina samolotowa O ile po odpaleniu konsoli nie słychać, jakby nie była włączona o tyle po włączeniu takiego U4, hałas jest koszmarny tylko ją zamknąć w jakiejś szafie pancernej Przecież to zagłusza cały dźwięk jaki leci z gry, jakby nie napisy to nic bym nie rozumiał co gadają... Ja bym ten szum porównał do odkurzacza na wysokich obrotach... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 rafal12322 - kupiłeś nówkę ps4? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Września 2016 Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Tak, nowa z Agito. Dokładnie to ta http://www.agito.pl/konsola-sony-playstation-4-1tb-uncharted-4-a-thiefs-end-cuh-1216b-711719802150/pd/DJX7T2BBM/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts