mabrothrax 5730 Napisano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2015 Jeszcze? A co, zapowiedzieli następce? Chyba nie. 500 Gb niby spoko, ale potrafi się bardzo szybko skończyć miejsce mimo wszystko. Wersje 1Tb są mają odświeżone chłodzenie i nie chodzą jak odkurzacze. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2015 Panowie jest sens jeszcze kupować PS4? konsola ma raptem 2 lata od premiery minimalny żywot konsoli to 2 lata do premiery nastepnej + około 3 lata wsparcia ostatnia generacja ma na karku 10 lat a do premiery ps4 "żyła" lat 8... Wiec sens jest jak najbardziej gdyż ta konsola się dopiero rozkręca Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Wersje 1Tb są mają odświeżone chłodzenie i nie chodzą jak odkurzacze. Z tym się zgodzę w 100%. Od niedawna odkrywam uroki tejże konsoli i jej praca jest bardzo kulturalna. Nie miałem do czynienia z innymi rewizjami PS4 ale mogę sie domyślać jak głośne mogą być. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Jak wygląda rynek gier używanych? Zawsze lubiłem mieć sporo gier (mimo, że w wiele nie grałem ) a od dość długiego czasu rynek konsolowy jest na dalszym miejscu i nie kontroluję sytuacji. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Jak to jak, dobrze. Można wyrwać gry za pół ceny, 60 za stare tytuły (czy też mniej lubiane), okolice stówki to uśredniona cena, 150-170 za jakieś blockbustery krótko po wydaniu. Cyrkulacja spora, wiele osób po przejściu odsprzedaje - bo wolno i się opłaca.Ja sam chomikuję moje gierki z PS4, bo lubię, bo ładnie wyglądają, ale skupuję wsio z Allegro (i są to nówki). Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dokładnie, miesiąc po wydaniu nowe tytuły AAA chodzą po 150-170 zł a czasem i mniej. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Teraz są fajne promocje, np Battlefront od 14-paru złotych. Nie wiem czy się nie skuszę, mimo, że Beta IMO była średnia. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Grałem chwilę na PS4 w Battlefronta, ale większość czasu grając spędziłem przy wersji na PC (~30h). Ogólnie wizualnie i dźwiękowo gra jest super, nawet więcej niż super ale contentu na tę chwilę jest niewiele i jest parę problemów z balansem w grze. Za 140 z groszami myślę, że warto. Cytuj Link to post Share on other sites
silence 1162 Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Zauważyłem, że używane gry często są droższe niż nowe. Ludzie jakoś dziwnie do tego podchodząc wystawiając używki drożej niż nowe z myślą, że sprzedadzą. Znalazłem dziś promocję z x-kom na Mortal Kombat X za 149zł i nie wiem czy się nie skuszę. Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Mam takie pytanie po PS4 jednak ma trochę lepsze bebechy niż xone i raczej zawsze lekko lepsza wydajność na niej będzie, prawda? Bo chcę kupić konsole i xone bym tylko do horizon 2 i kiedyś w przyszłości 3 jak wyjdzie i multiplatform, więc chyba lepsza tu będzie rezygnacja z forzy i PS4 prawda? Napewno The Following do dying light będę ogrywał i w GTA Online bym coś popykał. .http://olx.pl/oferta/ps4-sony-playstation-4-1-tb-fifa16-CID99-IDdesgB.html#497670bbfcta wersja też jest już tą wyciszoną i odchudzoną i co niby ma mniej prądu brać? Bo gdzieś wyczytałem że tyko model 1216a z 500GB chyba taki jest Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Zivolt Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Na PS4 multiplatformy działają trochę lepiej (w większej mierze zależy od gry) i w lepszej rozdzielczości. Wersja 1TB z matowym wykończeniem całym na pewno ma poprawione chłodzenie, z prądem to nie wiem. Jak masz wątpliwość co to za wersja konsoli poproś sprzedającego o zdjęcie paska z wersją który znajduje się na spodzie konsoli jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 (edytowane) 1216A i B różnią się tylko dyskiem 500GB vs 1 TB. Ja dzisiaj swoją 1216A sprzedałem BTW zostały mi jeszcze słuchawki Sony Wireless Headset 2.0 tygodniowe z paragonem itp .. jak b ędę miał chwilę wrzucę na allegro a jakby ktoś chciał to pisać. za 250 zł puszczę (może 3 razy ładowane były). Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Poczytałem trochę o ps4 i coś mnie zniechęca to ze ponoć się przegrzewa nawet w wersji 1216 tyle ze ta jest cichsza od innych. Miał ktoś z was jakieś większe problemy z ps4 tego typu albo np blod'y?????? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Nic takiego nie zauważyłem a miałem już trzy sztuki, każda z innej rewizji. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Również testowałem 3 egzemplarze i nigdy najmniejszego problemu nie było. Nie słyszałem również żeby ktokolwiek miał z tym problem .. nie czytałem też nic o takich problemach .. przy 35 mln konsol powinna być niezła afera gdyby coś się przegrzewało. Myślę, że mówisz może o testach które wykazały, że 12xx są trochę cieplejsze od 10 i 11XX. Trochę cieplejsze nie oznacza, że się przegrzewają Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 jakie przegrzewanie... inaczej odprowadza ciepło po prostu 1004 i 1116 sa ciepłe od góry i od dołu potrafią nieźle grzać (mi przy nich blat od drugiej strony się nagrzewał !) 2106 jest 2 stopnie cieplejsza od góry za to chłodna od spodu (chłodna!) miałem juz 1004 i 1116 i teraz mam 1216 niebo a ziemia w kulturze pracy nie ma to jak sanie fermentu za złe przeczytanie informacji o 2 stopniach cieplejszej góry (za to reszta ewidentnie chłodniejsza) Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Co poradzisz, jeden nie doczyta, drugi, trzeci i tak tworzą się głupie mity. Ja z mojej 1216 jestem zadowolony od strony głośności i ciepła bo pamiętam co się działo z 1004 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Dobra to wezmę ps4 A ma ktoś z was 1216 i porównywał może ja do xone pod względem głośności?? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Według mnie XOne ostatnimi czasy zrobił się głośniejszy niż kiedyś, obecnie chyba obie konsole stoją na podobnym poziomie. Tommy zdaje się może przeprowadzić test z dwoma konsolami na raz - ja obecnie jestem bez XOne. Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Również posiadam PS4 1216b, wcześniej miałem XO. Poziom głośności jest równy tej nie słychać i XO również podczas gry . Nawet podczas dłuższej sesji np 4 godziny. ogólnie jestem zadowolony z zakupu . Jak się wyciszy TV to słychać jakiś tam szum to jest normalne, ale jak się gra to jest to niemożliwe żeby ją było słychać. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) @Blest .... czytam Twoją sygnaturę ... patrzę na miniaturkę ... znowu na sygnaturę ... i na miniaturkę .. WTF Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Cepheus119 3 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 mam ps4 1216 jak pisalem i xone podobne poziomy teraz stare psr to suszarki Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 A głównie do multiplatform co bardziej polecacie? Bo jak dla mnie to exy idą na drugi plan, fajnie by było w forze zagrać ale i infamous i uncharted bym z chęcią ograł Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 do multiplatform Na PS4 multiplatformy działają trochę lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
Zivolt 52 Napisano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Działają ale czy lepiej się gra w nie na padzie od ps4? a i jak pad od ps3 mi podszedł po dłuższym graniu i się przyzwyczaiłem to PS4 też podejdzie? nie miałem go nigdy w rękach nawet jeszcze Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts