Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Panowie jest sens jeszcze kupować PS4?

konsola ma raptem 2 lata od premiery :D

minimalny żywot konsoli to 2 lata do premiery nastepnej + około 3 lata wsparcia

ostatnia generacja ma na karku 10 lat  a do premiery ps4 "żyła" lat 8...

Wiec sens jest jak najbardziej gdyż ta konsola się dopiero rozkręca

Wersje 1Tb są mają odświeżone chłodzenie i nie chodzą jak odkurzacze.
 Z tym się zgodzę w 100%. Od niedawna odkrywam uroki tejże konsoli i jej praca jest bardzo kulturalna. Nie miałem do czynienia z innymi rewizjami PS4 ale mogę sie domyślać jak głośne mogą być. 

Jak to jak, dobrze. Można wyrwać gry za pół ceny, 60 za stare tytuły (czy też mniej lubiane), okolice stówki to uśredniona cena, 150-170 za jakieś blockbustery krótko po wydaniu. Cyrkulacja spora, wiele osób po przejściu odsprzedaje - bo wolno i się opłaca.
Ja sam chomikuję moje gierki z PS4, bo lubię, bo ładnie wyglądają, ale skupuję wsio z Allegro (i są to nówki).

Grałem chwilę na PS4 w Battlefronta, ale większość czasu grając spędziłem przy wersji na PC (~30h). Ogólnie wizualnie i dźwiękowo gra jest super, nawet więcej niż super ale contentu na tę chwilę jest niewiele i jest parę problemów z balansem w grze. Za 140 z groszami myślę, że warto.

Zauważyłem, że używane gry często są droższe niż nowe. :roll: Ludzie jakoś dziwnie do tego podchodząc wystawiając używki drożej niż nowe z myślą, że sprzedadzą.

Znalazłem dziś promocję z x-kom na Mortal Kombat X za 149zł i nie wiem czy się nie skuszę. :P

Mam takie pytanie po PS4 jednak ma trochę lepsze bebechy niż xone i raczej zawsze lekko lepsza wydajność na niej będzie, prawda? Bo chcę kupić konsole i xone bym tylko do horizon 2 i kiedyś w przyszłości 3 jak wyjdzie i multiplatform, więc chyba lepsza tu będzie rezygnacja z forzy i PS4 prawda?

Napewno The Following do dying light będę ogrywał :P i w GTA Online bym coś popykał.

.http://olx.pl/oferta/ps4-sony-playstation-4-1-tb-fifa16-CID99-IDdesgB.html#497670bbfcta wersja też jest już tą wyciszoną i odchudzoną i co niby ma mniej prądu brać? Bo gdzieś wyczytałem że tyko model 1216a z 500GB chyba taki jest :P

Edytowane przez Zivolt

Na PS4 multiplatformy działają trochę lepiej (w większej mierze zależy od gry) i w lepszej rozdzielczości. Wersja 1TB z matowym wykończeniem całym na pewno ma poprawione chłodzenie, z prądem to nie wiem. Jak masz wątpliwość co to za wersja konsoli poproś sprzedającego o zdjęcie paska z wersją który znajduje się na spodzie konsoli jeśli dobrze pamiętam.

1216A i B różnią się tylko dyskiem 500GB vs 1 TB. Ja dzisiaj swoją 1216A sprzedałem :)

BTW zostały mi jeszcze słuchawki Sony Wireless Headset 2.0 tygodniowe z paragonem itp .. jak b ędę miał chwilę wrzucę na allegro a jakby ktoś chciał to pisać. za 250 zł puszczę (może 3 razy ładowane były).

Edytowane przez Cepheus119

Również testowałem 3 egzemplarze i nigdy najmniejszego problemu nie było. Nie słyszałem również żeby ktokolwiek miał z tym problem .. nie czytałem też nic o takich problemach .. przy 35 mln konsol powinna być niezła afera gdyby coś się przegrzewało. Myślę, że mówisz może o testach które wykazały, że 12xx są trochę cieplejsze od 10 i 11XX. Trochę cieplejsze nie oznacza, że się przegrzewają :)

jakie przegrzewanie...

inaczej odprowadza ciepło po prostu

1004 i 1116 sa ciepłe od góry i od dołu potrafią nieźle grzać (mi przy nich blat od drugiej strony się nagrzewał !)

2106 jest 2 stopnie cieplejsza od góry za to chłodna od spodu (chłodna!)

miałem juz 1004 i 1116 i teraz mam 1216

niebo a ziemia w kulturze pracy

nie ma to jak sanie fermentu za złe przeczytanie informacji o 2 stopniach cieplejszej góry (za to reszta ewidentnie chłodniejsza)

Również posiadam PS4 1216b, wcześniej miałem XO. Poziom głośności jest równy tej nie słychać i XO również podczas gry . Nawet podczas dłuższej sesji np 4 godziny. ogólnie jestem zadowolony z zakupu :). Jak się wyciszy TV to słychać jakiś tam szum to jest normalne, ale jak się gra to jest to niemożliwe żeby ją było słychać.