Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Według linka oryginalnego wynika, że roczna subskrypcja pozostaje bez zmian. Wzrost dotyczy tylko suba kwartalnego.

Można wrzucić w translator - http://www.vg247.it/2015/08/07/e-ufficiale-sony-aumenta-il-prezzo-del-playstation-plus-in-europa/

Edytowane przez mabrothrax

W takim układzie wychodzi na to, że cena jest zrównana z jedno-miesięczną, a zniżka jest dopiero przy rocznej. Dość niesmaczne napędzanie do kupna dłuższej subskrypcji, ale czy zmienia wiele? Ja tam konsoluję od tygodnia to nie wiem, ale jak ktoś używa PS+ to pewnie równie dobrze może machnąć sobie na rok, nie?

• 2 tygodnie później...

Ukończyłem The Order. Gra dokładnie taka jak mówią. Technicznie, graficznie, wizualnie - świetnie wykonana robota, nawet jeśli to efekciarstwo a nie efekty, patrzy się na to fajnie, działa płynnie (a to 30fps jest o ile się nie mylę). Wady też oczywiste, replay value prawie żaden, wpływ gracza na rozgrywkę też niewielki, mechanicznie jest to tylko strzelanie i QTE (no i odrobina skradania i bardzo prostych łamigłówek), no i oczywiście czas gry - 5-8h jak ktoś się spieszy, 8-10h jeśli sobie casualuje na spokojnie. Połowa gry to i tak wstawki filmowe, ale... ja sobie grę jako całokształt chwalę. Dialogi i voice acting super, klimat wylewa się z telewizora, historia też mnie zaintrygowała. 

Podsumowując jednym zdaniem, ta gra to doświadczenie. Doświadczenie z pogranicza kina i gier wideo. Interaktywny film który zapewnił mi świetną rozrywkę, kiedy potrzebowałem wieczorem odrobiny leniwej rozrywki, która nie wymagała od zmęczonego sida ani myślenia, ani działania. Chwalę sobie to co dostałem tak bardzo, że rozważam nie odsprzedawanie mojej kopii.

I pytanie do was, zupełnie z innej beczki - Project Cars czy Driveclub? Czym one się głównie różnią? Kuszą mnie jakieś wyścigi, mogą być bardziej arcade niż symulator, byle AI nie było tak beznadziejne jak w TheCrew (przeciwnicy odjeżdżają z turbodoładowaniem, bo muszą być dalej niż ja, nawet jeśli jadę lepiej, wrr). 

• Popieram 1

Akurat w Project Cars nie grałem na PS4, ale Driveclub ogarnąłem. I jeśli chodzi o arcade, to chyba bardziej przypasuje Ci Driveclub.

Co do The Order, według mnie gra całkiem niezła. Chociażby patrząc na klimat, ciekawy świat i intrygę wokół fabuły.

• Popieram 1

Pytanko w imieniu sąsiada. Nagle z d*** od poniedziałku (po miesiącu nie grania) PS4 nie loguje się do konta (opcja Wpisz się).

Abo opłacone, ostatnie co ściągał to patch do Battlefielda (ok 3GB), internet w konsoli działa (Facebook etc.), lecz grać nie można, o dziwo z innej konsoli (kolega sąsiada) logowanie do PSN  na jego passy przebiega bez problemu.

Support wysmarował maila z blisko 20 "bzdurnymi" pytaniami :) łącznie z tym by przekierować kilkanaście portów.

Próba przekierowania portów w TP-Linku doprowadziła do kompletnego brak połączenia z netem w konsoli.

Dodam na koniec, że dostawcą netu jest Netia (zmienne IP), której modem połączono z TP-Linkiem (stałe IP konsoli przez DHCP), a wszystkie urządzenia w domu (telewizory, Ipady, Iphony, laptopy, PC) korzystają z netu przez WiFi i wszystko działa poprawnie.

Czy może być przyczyną? (support podobno coś nadmienił o IP na czarnej liście), proszą o sugestie.

Konsola podłączona u mnie (też Netia) się nie loguje, natomiast postawiony hot-spot z telefonu (Plus) działa normalnie.

Czyli opcje są dwie: PSN zbanowało adres IP z puli 192.168.1.???  (router), lub Netia coś pochrzaniła?

Edytowane przez chrisplbw

Właśnie doczytałem, że Project CARS jest bardziej symulatorem. Z tym poczekam do GT7 lub alternatyw (w GT3 łoiłem namiętnie, ale teraz nie mam czasu na poświęcenie dla symulatora). Ja ten Order przechodziłem na kiepsko skalibrowanym TV (ziarno mi wysypało, a ja myślałem, że to taki urok) i poprzestawianych kanałach stereo (lewy w prawym, etc) więc jak na grę opartą na wrażeniach audiowizualnych, to zrobiłem sobie strzał w stopę - ale i tak było fajnie!

Po przejściu Killzone pewnie upoluję Bloodborne, TLOU albo właśnie "fajne auta do pojeżdżenia"-Driveclub.