-Tommy- 5033 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 robi sie kupa w obozie sony - tyle widac to juz po gamescom itp Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) Według linka oryginalnego wynika, że roczna subskrypcja pozostaje bez zmian. Wzrost dotyczy tylko suba kwartalnego. Można wrzucić w translator - http://www.vg247.it/2015/08/07/e-ufficiale-sony-aumenta-il-prezzo-del-playstation-plus-in-europa/ Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez mabrothrax Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 W takim układzie wychodzi na to, że cena jest zrównana z jedno-miesięczną, a zniżka jest dopiero przy rocznej. Dość niesmaczne napędzanie do kupna dłuższej subskrypcji, ale czy zmienia wiele? Ja tam konsoluję od tygodnia to nie wiem, ale jak ktoś używa PS+ to pewnie równie dobrze może machnąć sobie na rok, nie? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Jak ktoś mocno pyka w multi to tak. Bo indyki na PS4 co miesiąc w PS+ to bardziej śmieszek niż jakaś konkretna wartość. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2015 Sprzedawać konsole przez podwyżkę 20zl na opcjonalny dodatek/abonament? Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Chodzą ploty że i roczną mają podnieść, która i tak jest już droga Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Boli mnie tylko jedno, nie ma gier które baardzo chce mieć a są niedostępne na PC. Plus, nie od dziś wiadomo, że lubię FPS multi (generalnie) i ciężko mi idzie na padzie (choć bawię się dobrze) Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 8 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2015 Trzeba po prostu ograć te xxx godzin z padem i powinno być ok. Tak jak z mychą i klawiaturą. Albo pójść na łatwiznę i kupić jakiś interfejs do obsługi m+k na konsole. Cytuj Link to post Share on other sites
bialas55 0 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 odpalilem gierke, podlaczylem sluchawki do pada, zeby pograc w nocy i nikomu nie przeszkadzac i w sluchawkach nic idzie tylko dzwiek z tv, jak to zrobic zeby zadzialalo w sluchawkach?? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 1 Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2015 To wie chyba kazdy posiadacz ps4 Uzywam tego od roku jak gram w nocy by nie przeszkadzac domownikom Cytuj Link to post Share on other sites
bialas55 0 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 a jak ustawic juz bez sluchawek zeby dzwiek szedl tylko z tego glosniczka w padzie?? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Ukończyłem The Order. Gra dokładnie taka jak mówią. Technicznie, graficznie, wizualnie - świetnie wykonana robota, nawet jeśli to efekciarstwo a nie efekty, patrzy się na to fajnie, działa płynnie (a to 30fps jest o ile się nie mylę). Wady też oczywiste, replay value prawie żaden, wpływ gracza na rozgrywkę też niewielki, mechanicznie jest to tylko strzelanie i QTE (no i odrobina skradania i bardzo prostych łamigłówek), no i oczywiście czas gry - 5-8h jak ktoś się spieszy, 8-10h jeśli sobie casualuje na spokojnie. Połowa gry to i tak wstawki filmowe, ale... ja sobie grę jako całokształt chwalę. Dialogi i voice acting super, klimat wylewa się z telewizora, historia też mnie zaintrygowała. Podsumowując jednym zdaniem, ta gra to doświadczenie. Doświadczenie z pogranicza kina i gier wideo. Interaktywny film który zapewnił mi świetną rozrywkę, kiedy potrzebowałem wieczorem odrobiny leniwej rozrywki, która nie wymagała od zmęczonego sida ani myślenia, ani działania. Chwalę sobie to co dostałem tak bardzo, że rozważam nie odsprzedawanie mojej kopii. I pytanie do was, zupełnie z innej beczki - Project Cars czy Driveclub? Czym one się głównie różnią? Kuszą mnie jakieś wyścigi, mogą być bardziej arcade niż symulator, byle AI nie było tak beznadziejne jak w TheCrew (przeciwnicy odjeżdżają z turbodoładowaniem, bo muszą być dalej niż ja, nawet jeśli jadę lepiej, wrr). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Akurat w Project Cars nie grałem na PS4, ale Driveclub ogarnąłem. I jeśli chodzi o arcade, to chyba bardziej przypasuje Ci Driveclub. Co do The Order, według mnie gra całkiem niezła. Chociażby patrząc na klimat, ciekawy świat i intrygę wokół fabuły. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Cars to gra typowo symulacyjna. Z cyklu szlifowania umiejętności. Natomiast DC to bardziej wymagający NFS z bajerancką grafiką. Takie pogram se w fajne auta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 27 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 To wie chyba kazdy posiadacz ps4 Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Pytanko w imieniu sąsiada. Nagle z d*** od poniedziałku (po miesiącu nie grania) PS4 nie loguje się do konta (opcja Wpisz się). Abo opłacone, ostatnie co ściągał to patch do Battlefielda (ok 3GB), internet w konsoli działa (Facebook etc.), lecz grać nie można, o dziwo z innej konsoli (kolega sąsiada) logowanie do PSN na jego passy przebiega bez problemu. Support wysmarował maila z blisko 20 "bzdurnymi" pytaniami łącznie z tym by przekierować kilkanaście portów. Próba przekierowania portów w TP-Linku doprowadziła do kompletnego brak połączenia z netem w konsoli. Dodam na koniec, że dostawcą netu jest Netia (zmienne IP), której modem połączono z TP-Linkiem (stałe IP konsoli przez DHCP), a wszystkie urządzenia w domu (telewizory, Ipady, Iphony, laptopy, PC) korzystają z netu przez WiFi i wszystko działa poprawnie. Czy może być przyczyną? (support podobno coś nadmienił o IP na czarnej liście), proszą o sugestie. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A z innego źródła ps4 się zaloguje? Np. z telefonu? Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) A z innego źródła ps4 się zaloguje? Np. z telefonu? Można się zalogować do konta z kompa Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Chodziło mi o to aby logować się z tego pleja tylko przez internet z innego źródła Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Sid - DriveClub Bardziej przyjemna oraz bardziej efektowna ProjectCars wymaga od gracza bardzo bardzo wiele Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 (edytowane) Konsola podłączona u mnie (też Netia) się nie loguje, natomiast postawiony hot-spot z telefonu (Plus) działa normalnie. Czyli opcje są dwie: PSN zbanowało adres IP z puli 192.168.1.??? (router), lub Netia coś pochrzaniła? Edytowane 28 Sierpnia 2015 przez chrisplbw Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 A co do The Order - ja kiedyś do tej gry wrócę Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Właśnie doczytałem, że Project CARS jest bardziej symulatorem. Z tym poczekam do GT7 lub alternatyw (w GT3 łoiłem namiętnie, ale teraz nie mam czasu na poświęcenie dla symulatora). Ja ten Order przechodziłem na kiepsko skalibrowanym TV (ziarno mi wysypało, a ja myślałem, że to taki urok) i poprzestawianych kanałach stereo (lewy w prawym, etc) więc jak na grę opartą na wrażeniach audiowizualnych, to zrobiłem sobie strzał w stopę - ale i tak było fajnie! Po przejściu Killzone pewnie upoluję Bloodborne, TLOU albo właśnie "fajne auta do pojeżdżenia"-Driveclub. Cytuj Link to post Share on other sites
Dakero 8 Napisano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2015 Chris ustaw host dnz na adres ps4 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts