k0zik 123 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Jak dla mnie Wiesiek 3 jest znacznie lepszą gra niż TLoU, jeśli w ogóle można porównywać te gry do siebie. Gdyby któraś z tych gier miałaby się nigdy nie pojawić na rynku to wolałbym zrezygnować z TLoU, chociaż, rzecz jasna, byla by wieeelka szkoda. Mam nadzieje że U4 i TLoU2 będą ostatnimi grami w tej formie i Psiaki zaskoczą nas w końcu czymś nowym, świeżym i innowacyjnym. To, że robią genialne przygodówki TPP już wiemy. Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 I teraz można kupić grę. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 15 Października 2015 Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Jak dla mnie Wiesiek 3 jest znacznie lepszą gra niż TLoU, jeśli w ogóle można porównywać te gry do siebie. a) nie można porównać gdyż to całkiem inne gry b ) dla mnie wieśek przy TLOU to rzadka kupa Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 czy AIM AS372n działałby z ps4? czy może potrzebne są tam sterowniki i z ps4 nie zadziała? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 Zapytaj producenta. Serio piszę. Cytuj Link to post Share on other sites
Ryushey 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Witam was. Kupiłem dzisiaj PS4 ale niestety nawet nie pomyślałem, że mogę nie mieć HDMI w monitorze kupowanym rok temu... Dell U2412M. Mam do niego podpiętego PC - przez DVI-D bodajże. Da się coś wymyślić dosyć niskim kosztem, aby jedno i drugie było podpięte, a żeby nie tracić jakości na stosowaniu przejściówki ? Edytowane 25 Października 2015 przez Ryushey Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A dźwięk jak podepniesz? Cytuj Link to post Share on other sites
Ryushey 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Rozumiem, że przejściówka, na przykład HDMI -> DisplayPort, nie będzie grała ? Na przejściówce nie da rady od razu dźwięku załatwić? Edytowane 25 Października 2015 przez Ryushey Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 A masz w monitorze głośniki lub złącze jack? Cytuj Link to post Share on other sites
Ryushey 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Racja, nie mam. Widziałem, że słuchawki można podpiąć do pada. Jeżeli chciał bym podpiąć konsolę do głośników Genius SP-HF1255A jaki kabel muszę kupić ? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13223 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Tak jak do kompa. Albo kablem jack to jack gdy mają głosniki dodatkowe wejście audio. A co do obrazu to kup HDMI na DVI i powinno zadziałać. Za parę groszy. Tylko rozróżniaj końcówki męska i żeńska Cytuj Link to post Share on other sites
Ryushey 0 Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Niestety głośników chyba nie podłącze, nie mają wejścia optycznego. Co do monitora, jak to zrobić, żeby w tym samym momencie był podłączony PC i PS4? Nie chce zmieniać kabla za każdym razem. Przejściówki HDMI - DP widziałem w rozsądnej cenie, ale chyba nie interesuje mnie podłączenie w tą stronę (przejściówka pasywna?) a aktywne to wydatek około 100zł ? Dzięki za rady. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 549 Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Czy ktoś z was spotkał się z takim problemem iż nie idzie się połączyć na Imprezie ? Mam NAT typ 2 .. łącze się kablem .. kumpel też ma tak samo .. i za nic w świecie nie jesteśmy się w stanie połączyć ciągle wyskakuje że jest problem z NAT. Co ciekawe kiedyś mieliśmy problem tylko w jedną stronę a w drugą działało. Dziwne jest też to, że potrafimy wejść na czyjąś imprezę i słyszeć inne osoby ale siebie nawzajem nie słyszymy. Ostatnio miałem to samo z innymi kumplami ale zresetowałem konsolę i działało. Z tym kumplem choćbyśmy się próbowali po 20 razy połączyć to nie da rady. Jakieś sugestie ? Edytowane 30 Października 2015 przez Cepheus119 Cytuj Link to post Share on other sites
twistet 0 Napisano 9 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 (edytowane) Racja, nie mam. Widziałem, że słuchawki można podpiąć do pada. Jeżeli chciał bym podpiąć konsolę do głośników Genius SP-HF1255A jaki kabel muszę kupić ? Można podpiąć słuchawki pod pada, potem zmieniasz w ustawieniach, żeby cały dźwięk z gry leciał przez kontroler i masz problem z głowy Edytowane 9 Listopada 2015 przez twistet Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Pytanko, jakimi grami wydanymi tylko na PS4 warto się zainteresować? Dopiero co stałem się posiadaczem konsoli i nic oprócz DriveClub jeszcze nie kupiłem. Myślałem o Killzone Shadowfall, Destiny, LBP3. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 TLOU, Bloodborne, Uncharted 1-3 i GoW III (dla tych co nie grali), jak tanio złapiesz to i Order 1866 jest przyjemny. Z mniejszych bardzo chwalony jest Resogun i Shovel Knight.Interesuj się, poczytaj recenzje, pooglądaj lecgejmy i zobacz co Ci się podoba Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Dzięki za kilka propozycji. Akurat tlou, uncharted 2,3 ograłem na ps3, ale było to dość dawno temu, więc pewnie jeszcze raz się na nie skuszę. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 14 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 @Sid, Może nie zauważyłem ale czy pisałeś o swoich odczuciach odnośnie PS4? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Pisywałem tu i tam. Ostatnio mam mało czasu na granie, zawsze jest coś ważniejszego. PS4 trochę się kurzy (może to kwestia gier, bo mam już tylko Killzone). Zakup sobie chwalę (mimo że kupiłem starą wersję), sprzęt jest świetny. Nie korzystam co prawda ani ze Spotify (używam na PC/streamuje z iPada) ani BR, więc część funkcjonalności przemyka obok, ale do grania jest super. Prosty system, bardzo wygodny pad, szczerze, nie zauważyłem aby coś mi doskwierało - może kwestia płatnego dostępu do online (PS+), ale patrząc na to ile gram i w co, to średnio mnie to dotyczy. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 NIe przeszkadza Ci 30fps i mało detali? Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 16 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Na konsoli i TV to trochę inaczej wygląda, idzie się przyzwyczaić (bo i nie ma wyjścia), choć "najgorsze" są momenty jak włączam/gram w coś na PC/120fps*, wtedy momentalnie widać różnicę między TV i monitorem. Być może sytuacje ratuje fakt, że na PS4 grałem właściwie tylko w exclusivy pod konsolę stworzone więc działa to dość sensownie. Poza tym, jedna 670 już nie pozwala mi szaleć, więc cieszę się z czegokolwiek co płynnie wygląda (nie szarpie). *pogrywam sobie w Mordora na PC pod TV (60fps, nie narzekając!) i pewnego razu przełączyłem na mniejszy ekran (ok. 80fps na moich ustawieniach) i już było widać/czuć fajniejszą, płynniejszą i czystszą animację oraz ruch postaci. Edytowane 16 Listopada 2015 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
Blest 171 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Emulator gier z PS2 na PS4 zapowiedziany, podobno więcej info 5-6 grudnia. Poniżej wideo jak to wygląda. Wyższa rozdzielczość to na +. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 Nic nowego niż to co mamy na PC nie wymyślą, ale i tak rozbuduje to portfolio możliwości PS4 w miłym kierunku. Może i szarpną się na emulację PSX jeśli ten pomysł wypali. Ja z przyjemnością wróciłem do retro-gier z PS2 na PC, więc taka możliwość dla posiadaczy tylko konsoli może być interesująca. Cytuj Link to post Share on other sites
Shrapner44 2470 Napisano 20 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2015 PS4 ma jakieś większe/mniejsze wady, oprócz głośności? Zastanawiam się nad kupnem jakiejś używki po świętach, bo na XO nie miałem z kim grać, a tak to całkiem spora grupa znajomych ma ps4, a pożyczenie wieśka, czy uncharted byłoby miłe dla mnie i mojego portfela. Jeśli można spytać, ile średnio wytrzymuję pad po naładowaniu? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts