Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Up.

Dokładnie, mowa jest o graniu a nie staniu i podziwianiu grafy^^ 

Jak sobie kupisz ciastko to też się na nie patrzysz zamiast zjeść ?

Jak masz wyjątkowo dobre ciastko(czy cokolwiek innego do jedzenia lub picia) to od razu je połykasz czy delektujesz się kawałek po kawałku? Czy wino też pijesz jednym łykiem z gwinta?

Dla mnie bardzo liczy się grafika. W the order czesto staje w miejscu i podziwiam kunszt grafików, jakość oswietlenia czy tekstur. Obecnie jest to graficzny numer jeden i wątpie nawet czy uncharted 4 przebije the order. Poza tym takiego AC: Unity kupiłem tylko dla grafiki, jako taka wirtualna wycieczka do XVIII-wiecznego Paryża, a samej gry nie ukończyłem.

Edytowane przez Wulfen

Wie ktoś czy da się ściszyć dźwięk w Destiny  chciałbym nagrać video z głosem ale gra jest głośna po nagraniu i głosu nie słychać nawet jak daje na max głośność mikrofonu ;/ i jak to jest z Voice tam w Destiny da się go  wyłączyć żeby nikt mnie nie słyszał ? bo  zawsze widzę taki głośniczek kiedy mowie do mikrofonu.

edit rozwiązanie na dzwięk .- nie ma go.

Haha mam dokładnie ten sam problem co ten gościu :

https://www.youtube.com/watch?v=5TK2k8xthqY

Data filmu a  do dzisiaj nie ma Volume Options no masakra :D a dokładnie głos podczas nagrywania mam jak on.

Edytowane przez rrwwjunior

Właśnie  The Order 1886. Tak na oko zajęło mi jakieś 11 godzin, choć spokojnie można i w 7-8 przejść. Gra jest dokładnie taka jaką oczekiwałem. Jeśli ktoś miał zamiar kupna, a po słabych recenzjach się waha, niech się  nie przejmuje recenzjami. Trailery i gameplaye, które się ukazały dość dobrze oddają charakter gry, dlatego nie ma zbytnio nawet sensu czytać recenzji. Lepiej  po prostu obejrzeć jakiś gameplay i samemu sobie odpowiedzieć czy tego typu gra  się spodoba.

Edytowane przez Wulfen

Order jest grą specyficzną, ale to nie znaczy, że złą. Mi się akurat podoba, chociaż brakuje mi multi na przykład. Jest też parę niedoróbek w polskim dubbingu i ogólnie nie stoi on na zbyt wysokim poziomie. Mam wrażenie, że akcja czasami jest trochę zbyt wolna. Jak na razie po 4 godzinach moja ocena to 7/10 jeśli miałbym w takim stylu dokonać oceny.

W grze, w której wielu redaktorów wymienia ultra mistrzowski voice acting jaką jedną z największych zalet, zrobić polski dubbing to trzeba rozumować chyba nie bardzo głową. Nie dość, że gra ma sporo mocnych wad to jeszcze wykastrowali zalety. Za jakiś czas kupię ale zdecydowanie wersję ENG.

Grałem przez ok. 1h , dane było mi zagrać w Chapter 1 i 2. Wynudziłem się strasznie, cutscenki trwały jakieś 30 min, a gameplay był bardzo drętwy - albo inspekcja przedmiotów, albo powolne przemieszczanie się z miejsca na miejsce. O strzelaniu nie wspominam, bo ten auto-aim i głupie A.I. psuje całą zabawę. Dalej nie miałem ochoty grać.

Oczywiście na plus zasługuje grafika, choć nie lubię czarnych pasów. 

Jak tak sobie czytam to przypominają mi się odwieczne dysputy o serię MGS i sławne wręcz przerywniki (trwające w dziesiątki minut).

Jedni to kochają, inni nie mogą strawić. Niemniej, to jest coś co nadało grze specyfiki i jeśli Order przyciąga klimatem, scenerią, to przerywniki mi odpowiadają - zwiększą immersję, dadzą odpocząć, kontrolować tempo akcji. Jak chcę być graczem mającym kontrolę non-stop to będę grać w platformówki albo ścigałki, od reszty gier wymagam bycia pewnego rodzaju doświadczeniem, coś co sprawi mi radochę, odpręży ale też da się zapamiętać.

• Popieram 4

Moja również używana ale płyta w stanie 100% ani 1 rysy chociaż podobno ps4 nie rysuje i do tego był kod nie wykorzystany na 30 dni :) tylko wszystko oryginalne nawet pudełko u mnie w mieście jest taki sklep co zajmują się używkami na ps4 i ps3 tylko.

Edytowane przez rrwwjunior

Jak tak sobie czytam to przypominają mi się odwieczne dysputy o serię MGS i sławne wręcz przerywniki (trwające w dziesiątki minut).

Jedni to kochają, inni nie mogą strawić. Niemniej, to jest coś co nadało grze specyfiki i jeśli Order przyciąga klimatem, scenerią, to przerywniki mi odpowiadają - zwiększą immersję, dadzą odpocząć, kontrolować tempo akcji. Jak chcę być graczem mającym kontrolę non-stop to będę grać w platformówki albo ścigałki, od reszty gier wymagam bycia pewnego rodzaju doświadczeniem, coś co sprawi mi radochę, odpręży ale też da się zapamiętać.

Święte słowa

MGS też miał taki styl prowadzenia rozgrywki, a jest w moim top 10 gier za to właśnie, że było to doświadczenie i to nie byle jakie

Tak samo Resident Evil 2 - gra którą robiło się jedna z 2 postaci na jedno zakończenie w 2h, a jest to klasyk gatunku ktoremu mało co podskoczylo od 17 lat

• Popieram 1

Powiezdzcie mi jak to jest, kupilem konsolke uzywana, na nim byla juz 1 profil z 2 grami, w ktore moge grac tylko z tego profilu. Widuje na allegro mozliwosc kupna gier cyfrowych, niby przypisane do danego profilu, bo sprzedawca daje log i pas, instaluje na dysk i moge wtedy grac z innych profilli, to prawda czy sciema? Jesli prawda, to czemu akurat te 2 gry co juz mam nie moge pograc z innych uzytkownikow?

Jak w przyszlosci lepiej kupowac gierki cyfrowo ? (wiadomo, ze to szybsza transakcja niz czekac na pudelko)

Prosze o wyjasnienie tej kwestii, pozdrawiam!

Prawda, kupujesz konto i możesz grac potem ze swojego.

Jesli prawda, to czemu akurat te 2 gry co juz mam nie moge pograc z innych uzytkownikow?

Nie wiem, a masz wszystkie konta jako gówne(czy jakto sie tam nazywało)?

Jak w przyszlosci lepiej kupowac gierki cyfrowo ?

Jak chcesz kupować na zasadzie konta do gierki to pamiętaj ze możesz wtedy sciagnać gierke tylko jeden raz. Jak ci się zapełni dysk i ktoras skasujesz tracisz ją bezpowrotnie. Tak więc moim zdaniem kilka można w ten sposob kupic, ale wiekszosc lepiej kupowac w pudełkach. A kupowanie cyfrowo z psn przemilcze...

Edytowane przez Wulfen

@ up

Rozumiem, jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, odnosnie kupowanie na allegro subskrybcji do PSN. Co sie oplaca, kupowanie za 195 zl 365 dni czy za 3 zl 14 dni. Wiem, ze po przeliczeniu odopowiedz jest jasna i klarowna, ale ta druga opcja, musze za kazdym razem zakldac jakiegos uzytkownika i przez niego sciagac gierki z PSN itp itd, rozumiem, ze w wersji za 195 zl tak nie robie? subskrybuje PSN poprostu z swojego profilu i juz? :>

Tutaj rowniez prosze i pomoc, co lepiej i wygodniej! Dzieki!

Porsze o pomoc w odpowiedzi