Skocz do zawartości

Temat o kartach Radeon serii 7xxx oraz Rx 2xx

Recommended Posts

Mam pytanie zamierzam kupić kartę graficzna miałem na oku 7950 vapor-x, jednak gdy usłyszałem o nowej generacji od amd zastanawiam się czy nie poczekać na 9950 i tu mam do was pytanie czy do tego października przemęczyć się na zintegrowanej grafie czy kupić coś pokroju 7770 ewentualnie coś do 400 zł może być używane, a może wiadomo już coś na temat nowej generacji może skok wydajnościowy będzie tak niski, że nie opłaca się czekać?

Mam pytanie zamierzam kupić kartę graficzna miałem na oku 7950 vapor-x, jednak gdy usłyszałem o nowej generacji od amd zastanawiam się czy nie poczekać na 9950 i tu mam do was pytanie czy do tego października przemęczyć się na zintegrowanej grafie czy kupić coś pokroju 7770 ewentualnie coś do 400 zł może być używane, a może wiadomo już coś na temat nowej generacji może skok wydajnościowy będzie tak niski, że nie opłaca się czekać?

Zobacz http://www.chip.pl/serwis/karty-graficzne/news/sprzet/karty-graficzne/2013/05/koniec-rzadzenia-nvidii-tuz-po-wakacjach

Nie mnie akurat zależy bo ja mam sprzęt z sygnaturki, ale koledze.

No jemu to właściwie nie zależy, nie gra na kompie, ale chce żeby mu poszło GTA IV bez problemów jakiś tam większych w FHD. Bo tańszej karty od HD7770 nie dostanie, która by GTA uciągnęła?

Na moim Radeonie 7950 WX3 po mniej wiecej pol godziny gry obraz sie zawiesza i pokazuje sie komunikat "strerownik ekranu przestal odpowiadac ale odzyskal sprawnosc". Karta nie podkrecona, standardowe taktowania to 1000/1250. Temperatury wahaja sie pomiedzy 70-72 stopnie pod obciazeniem. Sprawdzalem tez Furmarkiem i tam dzieje sie to samo tyle ze po 10-15 minutach. Sterowniki 13.4. 

Zasilacz Chieftec 650 W. 

Wie ktos czym moga byc spowodowane wyzej wymienione problemy?