Nowaj 61941 Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Nie wiem, czym się kierują Uruki. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Stosunkiem cena / jakość. Ja swojego procka dostałem za 0zł więc sam rozumiesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 4 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Wolałbym go opchnąć i kupić Intel'a. 12 Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Nie wiem, czym się kierują Uruki. Stosunkiem cena / jakość. Ja swojego procka dostałem za 0zł więc sam rozumiesz. Więc wolałbyś 600t za 600pln, który owszem, wygląda świetnie, ale nikt nie powie, że jego wykonanie stoi na poziomie Fractala za 350pln.. Cena / jakość jak to mówisz pełną gębą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Cena / jakość No tak, czeste kryteria w Polszy....cena. Ja kupilem 600T w euro i mimo, iz byla ciut drozsza od konkurencji, to jakos szczegolnie nie uszczuplila budzetu na pc. Byc moze sam mialbym R4, jednak jej premiera pokrywala sie z kupnem pc. Mimo, to bralbym ja ze wzgledu na design a nie cene. Co do jakosci, moglbys mi z czystej ciakawosci wyszczegolnic w czym R4 jest lepsza od 600T, procz tego, ze jest z metalu- ja np nie siadam na budzie, to roznicy nie widze Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 (edytowane) BON, nie bardzo zrozumiałeś poprzednie posty. Zostało przedstawione porównanie cena / jakość FD R4 i Corsaira 600T. Za cenę 600 pln mamy obudowę słynącą praktycznie tylko ze swojego unikalnego wyglądu. Obudowa jest plastikowa, wiele użytkowników skarży się na słabą jakość materiałów. Za cenę 350pln mamy obudowę o wyglądzie minimalistycznym, który jednym się podoba drugim nie, lecz w tej obudowie idzie o poziom wykonania i jakości użytych materiałów, który jest niezaprzeczalnie wyższy od poprzedniej obudowy. Obudowa tańsza jest lepiej wykonana, więc porównanie cena / jakość wygrywa Fractal. Autor porównania twierdzi, że kieruje się taką zasadą przy zakupach sprzętu. Co dziwne, neguje Fractala na korzyść Corsaira. A jeżeli pytasz osobiście o moje zdanie, sądzę, że jest to kwestia gustu, mi się podoba zarówno minimalistyka Fractala jak i unikatowość Corsair'a. Obie budy są bardzo eleganckie, niczym wyrafinowane meble. Wybrałem Fractala ze względu na wyciszenie i wyższą jakość wykonania, chodź byłem blisko złożenia zamówienia na 600t gun metal. Edytowane 5 Grudnia 2013 przez Silver Fox 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 mi się podoba zarówno minimalistyka Fractala jak i unikatowość Corsair'a. Obie budy są bardzo eleganckie, niczym wyrafinowane meble. To prawda, ja rowniez uwazam, ze mimo, iz sa totalnie inne, kazda ma swoj urok. Wybrałem Fractala ze względu na wyciszenie Kilak dni temu jeden z uzytkownikow forum jak i R4 powiedzial mi, ze az tak wyciszona to nie jest, jak sie spodziewal. Wiesz, rynek powoli przyzwyczaja mnie (niestety) do tego, ze produkty sa robione cos kosztem czegos. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Kilak dni temu jeden z uzytkownikow forum jak i R4 powiedzial mi, ze az tak wyciszona to nie jest, jak sie spodziewal. Ten sam użytkownik twierdził, że dyski WD Green psują się poprzez przebywanie w kompie i należy je po każdorazowym użyciu wyciągać z obudowy. Jak ktoś zainstaluje sobie wewnątrz odkurzacz to nawet Fractal nie pomoże, ale z pewnością można w nim zbudować bezgłośnego kompa, o ile robi się to z głową. 7 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Wiesz, rynek powoli przyzwyczaja mnie (niestety) do tego, ze produkty sa robione cos kosztem czegos. Bo na coś, co nie jest robione kosztem czegoś, większości z nas nie stać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
SzyjaZ 16 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=qiOWEOqAjN0 H4L 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Coś Ty z tym ramem zrobił, że go musisz chłodzić? Cytuj Link to post Share on other sites
SzyjaZ 16 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Kiedys jak bawilem sie w oc pomyslalem ze z racji bloku wodnego w tym regionie plyty glownej niema za duzego przewiewu powietrza wiec to zalozylem teraz jest tylko po to by ladnie wygladalo:D i chyba wyglada co ? Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 teraz jest tylko po to by ladnie wygladalo:D i chyba wyglada co ? Nie 4 Cytuj Link to post Share on other sites
SzyjaZ 16 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Nie na szczescie kwestia gustu nie podlega dyskusji i ta ja sie na to patrze a nie ty ;p A teraz powaznie mam pytanie co do twoich wezy Tygon jak jest tak naprawde z ich "trzymaniem przezroczystosci"? nie robia sie "mgliste/mentne" po pewnym czasie. Pytam bo slyszalem rozne opinie, sam uzywam wezy od xspc i po pol roku zrobily sie matowe po swietach bede czyscil system, zmienial plyn i wymienial wentylatory. Mysalem tez o wymianie wezy na cos leprzego. Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 SzyjaZ mi się konfig bardzo podoba, lecz chyba sam sobie bardzo dobrze zdajesz sprawę z tego, iż cały efekt gwałci ten MPower? Aż się prosi o jakiegoś Maximusa Cytuj Link to post Share on other sites
SzyjaZ 16 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) iż cały efekt gwałci ten MPower Tutaj masz troche racji. Plyta sam w sobie jest ok ale te cholerne zolte wstawki na radiatorach to porazka ktora kluje w oczy, myslalem zeby cos z tym zrobic jakies pomysly? Btw. wymiana plyty nie jest przewidziana w tegorocznym budzecie. Edytowane 6 Grudnia 2013 przez SzyjaZ Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 http://cdn.overclock.net/3/35/35be6a01_42.jpeg Ewentualnie, dobrze docięte samoprzylepne, czerwone elementy do zastąpienia żółtych. poraszka 4 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18788 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 i chyba wyglada co ? Wygląda na to, że Ci zabrakło pomysłu na zwodowanie tych pamięci... A na kłujące w oczy naklejki można dociąć i nakleić czerwone, tak jak pisał Biafra. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Wodować GTXa 670 , kasa wyrzucona w błoto, woduje się tylko topowe karty, by z nich wyciągnąć jak najwięcej wtedy jest ten "prestiż" Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Biafra 16739 Napisano 6 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Czasem nie mam słów do takich bredni. 22 Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) SzyjaZ, nie mam pojęcia jak bo od kilku miesięcy stacjonarka jest nieużywana. Od stycznia będę ją miał u siebie, ale na nowych wężach Edytowane 6 Grudnia 2013 przez natsu Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Silver Fox 1687 Napisano 6 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Wodować GTXa 670 , kasa wyrzucona w błoto, woduje się tylko topowe karty, by z nich wyciągnąć jak najwięcej wtedy jest ten "prestiż" http://i.imgur.com/Af6sFcb.jpg 15 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty okar19 8223 Napisano 6 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Wodować GTXa 670 , kasa wyrzucona w błoto, woduje się tylko topowe karty, by z nich wyciągnąć jak najwięcej wtedy jest ten "prestiż" http://2.bp.blogspot.com/-scPTFuC7faE/UXmgHW48Y-I/AAAAAAAALMg/WJiqN83C-UY/s320/1de8e7e2_NicolasCageLaugh.gif 18 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 No ja np, pod blok nie włożyłbym taniej karty ... szkoda kasy i do tego się nie opłaca Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty Nowaj 61941 Napisano 6 Grudnia 2013 Popularne posty Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2013 Chłopie ! Ty miałeś pod wodą FX'a... 21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts