mynameisBON 338 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 cieszę się z twojego powrotu, czekam na więcej zdjęć Miło. Foty będą ale nie chce obiecywać kiedy. I jak z głośnością i przepływem powietrza? Bo też przymierzam się do kupna tego samego wentyla. Co do głośności to napisałem powyżej co nie co.Jest cichy - po pierwszym odpaleniu kompa naprawdę myślałem, że wentyl nie działa i zdjąłem ściankę by zobaczyć co jest nie tak. Mam biurko z Ikei, które wpada w mały rezonans, co może dać mylne wrażenie, że wentyl jest głośny. Więcej nie mogę teraz powiedzieć bo mam go w kompie dopiero kilka godzin. Cytuj Link to post Share on other sites
shae6666 110 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Ładny projekt. Też myśle nad tym wentylatorem są w komplecie podkładki wyciszające/gumowe kołki bo chciałbym go dać na bok obudowy ? EDIT @ down u mnie będzie chodził na minimun żeby dać troche tlenu dla planowanego sli EDIT 2 dziękuje za pomoc zostaliście odpowiednio nagrodzeni. Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez shae6666 Cytuj Link to post Share on other sites
Tarrok 253 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 @up Też posiadam Spectre PRO ale wersję 230 Na full trochę głośny ale jeżeli by go porównał do oryginalnego przy takich samych obrotach to jest sporo cichszy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) są w komplecie podkładki wyciszające/gumowe kołki bo chciałbym go dać na bok obudowy ? Z opisu na opakowaniu wynika, że są - ja nie miałem. Jutro napiszę do sklepu co jest grane. Na full trochę głośny ale jeżeli by go porównał do oryginalnego przy takich samych obrotach to jest sporo cichszy. To prawda, na full słychać już dość wyraźnie ten szum powietrza ale nie warkot jak w stock'owym. Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez mynameisBON 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Szumu powietrza przy większych obrotach nie da się raczej wyeliminować Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty mynameisBON 338 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Szumu powietrza przy większych obrotach nie da się raczej wyeliminować W 90% uzytkowania go na full mam sluchawki na uszach, wiec tym bardziej nie widze problemu eliminacji szumu, co innego rezonans biurka Też myśle nad tym wentylatorem są w komplecie podkładki wyciszające/gumowe kołki bo chciałbym go dać na bok obudowy ? Dostałem rano odpowiedź ze sklepu. Bitfenix stwierdził, iż ich testy wykazały, że nie ma różnicy w poziomie wibracji między śrubkami a tymi kołkami anty-wibracyjnymi i od kilku miesięcy sprzedaje ten wentyle bez tych kołków. czekam na więcej zdjęć Proszę, dziś strzelone Tak na szybkiego co dodałem od ostatniej aktualizacji. - Tylny wentyl ma carbonem zaklejoną naklejkę, tak że od tyłu kompa jest cały czarny. - Dysk HDD zamontowany na metalowych adapterach - wtyki dvd i dysków na mobo obklejone carbonem - otowrty na węże z tyłu - z obu stron carbon - dysk hdd do okoła carbon - dvd góra, tył i dół - carbon - mały kwadratowy otwór nie daleko PSU zakryty i oklejony wiadomo czym - 3-cie foto od góry biały kabel pod HDD czeka na SDD, który zamontuje na bok koszyka zatok. - Pewnie coś pominąłem ale sporo jest detali, których nawet nie uchwyciłem na foto jak np. jedenwtyk sata jest biały drugi oklejony carbonem zgodnie z kolorystyką wtyk w mobo - reszta była chyba na bieżąco opisywana http://imageshack.us/a/img17/4311/csc06011111.jpg http://imageshack.us/a/img18/3567/dsc05971111111111111.jpg http://imageshack.us/a/img844/1039/csc0610.jpg http://imageshack.us/a/img713/8999/dsc06171111.jpg Jakieś pytania? To dobrze. 10 Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 wygląda świetnie jeżeli mam doradzić to daj 24pin w przepust niżej i trochę bardziej ukryj kable z dołu leci plus Cytuj Link to post Share on other sites
natsu 1871 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jeden z najlepiej wyglądających komputerów na tym forum Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Fakt. Mnie się bardzo podobał z tymi kablami biegnącymi zza tacki zamiast przez przepusty. Bardzo to fajnie wyglądało. Ale nadal czystość tego builda cieszy oko Cytuj Link to post Share on other sites
mst 6010 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Faktycznie, zestawy Bona i Biafry to najbardziej eleganckie i estetyczne zestawy na forum. Co ciekawe, obydwa opierają się na Sabertooth'ie Cytuj Link to post Share on other sites
Wooojciech1983 854 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Bo to najładniejsza płyta. Szkoda że temat z najładniejszym pct-em na forum umarł, tam każdy by mógł wyrazić swoje zdanie w postaci głosu i byłaby fajna zabawa. Wrzućcie tam swoje kompy, może coś się ruszy. Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Wooojciech1983 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jacekgothic 18790 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 mynameisBON, bardzo ładnie to wygląda Widzę, że już pora na wrzucenie kilku fotek mojego trupa, żeby ludziom odświeżyć nieco pamięć A co do konkursu, pomysł nie umarł Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 To mile, gdy ktos docenia Twoje wypocinmy - bo jak inaczej nazwac ukladanie kabli, gdy kot ciagnie przedluzke z drugiej strony tacki Co ciekawe, obydwa opierają się na Sabertooth'ie Mialabyc MSI Mpower Z77 jednak wyprzedali i pfffff tak powstal czokapik! Ale nadal czystość tego builda cieszy oko W temacie czystosci tej materialnej... pomyslec, ze 2 tygodnie zwlekalem z robieniem fot, bo nadal uwazam ze komp jest zakurzony - mam od dziecka zboczenie w czystosci sprzetu oraz porzadku z kablami jeżeli mam doradzić to daj 24pin w przepust niżej i trochę bardziej ukryj kable z dołu 24pin, czemu nie moze z czasem sprobuje, aczkolwiek nie chce powielac tych samych patentow-troszke odmeinonnosci nie zaszkodzi. Raczej ciezko bedzie ukryc te kabelki, bo sa dosc sztywne i teraz sa juz na granicy "fajnosci". Ps. Komp wyglada w pewnej czesci dzieki radom jakie tu dostalem/znalazlem na forum, podsumowujac - dzieki chlopaki Cytuj Link to post Share on other sites
shae6666 110 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Świetna robota jeden z najlepiej wyglądających zestawów na forum - mój nr 1 w kategorii bez LC Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Szkoda że temat z najładniejszym pct-em na forum umarł, tam każdy by mógł wyrazić swoje zdanie w postaci głosu i byłaby fajna zabawa. Temat wróci i to z przytupem Cierpliwości Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Temat wróci i to z przytupem Cierpliwości Czekam czekam, będę obserwował poczynania autora Cytuj Link to post Share on other sites
Greg3or 637 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 To wcale nie wygląda ładnie, tu jest o wiele lepiej niż tylko ładnie Pozytywnie zakręcona buda Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 BitFenix na przodzie nie jest hałaśliwy? u mnie musiałem go dać na plastikach korsarza bo jak go zamontowałem bezpośrednio do kratki obudowy to trochę hałasował i wydawał z siebie dziwny przydźwięk . Cytuj Link to post Share on other sites
okar19 8223 Napisano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Nie myślałeś nad zmianą chłodzenia na CPU? Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 BitFenix na przodzie nie jest hałaśliwy? Nie jest źle, na minimum jest elegancko. Jak wrócę z urlopu (Polska pogoda rządzi! ) wrzucę go na kołki antywibracyjne i zobaczymy różnicę. Nie myślałeś nad zmianą chłodzenia na CPU? Ostrzę sobie pazurki na Swiftech'a H220. Póki co, uznalem, że już czas zdecydować się na jakiegoś SSD'eka. Zakupiłem &*^@#$&*#$ i mam nadzieję, że będę z niego zadowolony Ps. Wracając do chłodzenia, kupiłem okazyjnie (inny kolorystycznie) wentylator na CPU. Czas pokaże na jak długo zagości w budzie. Po odczytaniu tego postu won od ekranu i miłego dnia! Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 Są już pierwsze foty z sesji mojego zestawu (z zamontowanym już ssd i nowym wentylatorem na CPU). Póki co, będę je wrzucał na mój profil http://www.facebook.com/hellomynameisbon te najpopularniejsze wrzucę potem tutaj jako set - taka sytuacja Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 Arghhh. Aż z bólem muszę przyznać że podoba mi się tak samo jak mój Piękna robota. Ogólnie super prace masz na tym profilu. Chylę czoła. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Ładnie . Zastanawiam się tylko co cię skłoniło do zaklejenia taśmą kabli zasilacza - wygląda to okropnie. Podobnie plastik, którego zadaniem jest trzymanie kieszeni na dyski, jak nie używasz owej kieszeni to można w łatwy sposób pozbyć się tego elementu a dzięki temu będzie znacznie lepiej prezentowało się wnętrze pod kątem wizualnym . Cytuj Link to post Share on other sites
Pirzu 4 Napisano 1 Maja 2013 Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Panie, Pan mi powie, jak te bitfenixy, ciszej cos ? Cytuj Link to post Share on other sites
mynameisBON 338 Napisano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Ogólnie super prace masz na tym profilu. Chylę czoła. A dzięki:) Zastanawiam się tylko co cię skłoniło do zaklejenia taśmą kabli zasilacza To, że białe oddałem na reklamacje. Chciałem zamienić na czarne ale odesłali kasę i póki co sobie odpuściłem. Ps. W normalnym użytkowaniu dół nie jest oświetlony wiec nie razi po oczach. jak nie używasz owej kieszeni to można w łatwy sposób pozbyć się tego elementu Wiem, obracałem już kiedyś budę by zerknąć na te śrubki. Po prostu czasami najtrudniej zabrać się do tych najłatwiejszych prac Panie, Pan mi powie, jak te bitfenixy, ciszej cos ? Ano powiem Panu, że zamontowałem go na kołkach antywibracyjnych i wydaje mi się, że rezonans budy się znacząco zmniejszył na minimalnych obrotach. Na wysokich chyba bez zmian, aczkolwiek brzmienie może nieco mniej "metaliczne" a bardziej buczące. Generalnie na + Edytowane 1 Maja 2013 przez mynameisBON Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts