kwscore 0 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 masz jakieś aktualne foty swojej budy :oops: poprzednie zdechły kupujesz UV bo sam coś chcę kupić do swojego bo ciemno strasznie ale sam nie wiem czy dobre rozwiązanie choinki za bardzo nie chcę robić Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Taki miałem zamiar od początku bo Młody gmyra "jak ty możesz mieć wodę to ja też chcę" Ja pamiętam jak za młodu z bratem zbierałem miesiącami na 32 MB pamięci ram. Ech to były czasy... Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czekamy na więcej zdjęć. Szkoda, że moja buda nie wygląda chociaż troche tak fajnie Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 masz jakieś aktualne foty swojej budy :oops: poprzednie zdechłyTrzymałem fotki na SkyDrive ale mi zablokowali a teraz ładuję wszystko na ImageShack i jak tylko będzie okazja to zapodam nowe foty. Czekamy na więcej zdjęćJuż daje Cooler posadzony ale nie na IC Diamond bo jakoś się nie lubimy, w zamian dałem Noctua NT-H1 a dla mocniejszego docisku osiem podkładek (cztery backplate i tyle samo pod sprężyny od strony CPU) http://img510.imageshack.us/img510/1769/dscf2896z.jpg http://img682.imageshack.us/img682/2972/dscf2899w.jpg http://img402.imageshack.us/img402/6046/dscf2902.jpg http://img5.imageshack.us/img5/8422/dscf2903w.jpg http://img130.imageshack.us/img130/9783/dscf2904.jpg http://img338.imageshack.us/img338/9914/dscf2907.jpg Jak widać jest poważny problem, radiatory Kingstona mają inny odcień granatu... Teraz jeszcze tylko buda i zaczynam upychać. Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Wiatrak także wydaje się być ciemniejszy od reszty Wygląda super. Także chętnie bym kupował wszystko pod kolor, jednak to wymaga większego nakładu finansowego Trochę głupio wygląda u mnie żółty wiatrak CPU i czerwone PCB od GPU ale... Dobra pasta Cytuj Link to post Share on other sites
bucyfer 0 Napisano 13 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Twój TR wydaje się ciemniejszy niż mój Ale to może tylko foto. Miałeś styczność z tymi plastikowymi fanholderami do TRów? Mi się nie chce trzymać kupy, a na "drucikach" już tak. Gelidy na 1500rpm? Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Miałeś styczność z tymi plastikowymi fanholderami do TRów? Mi się nie chce trzymać kupy, a na "drucikach" już tak.Te plastiki to badziew, od nowości na druty bo jest łatwiej i mniej miejsca zajmują. Gelidy na 1500rpm?Tak 1500rpm i jestem pod dużym wrażeniem ale cena dość słona. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 MJ a powiedz jak ten pojedynczy zatrzask na RAMkach się sprawuje? Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Świetnie to wszystko dobrałeś! Uwielbiam niebieski... Nie mogę się doczekać efektu końcowego - zdjęć wewnątrz budy podczas pracy Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 MJ a powiedz jak ten pojedynczy zatrzask na RAMkach się sprawuje?No, ktoś zauważył Trochę to głupie bo trzeba mocno docisnąć od tej strony co nie ma zatrzasku i dopiero z drugiej strony. Siła jakiej trzeba użyć jest taka że miałem obawy co by nie uszkodzić RAM'u. Tam jest taki ząbek na stałe. Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 14 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 multijumper a brałeś jeszcze pod uwagę płytę MSI P55 GD80 ? Równie dobra jak ten ASUS EVO a kolorystycznie chyba bardziej by pasowało na MSI, no ale i tak wszystko elegancko wygląda ciekawie jak po wszystkich modernizacjach komp będzie się prezentował. Cytuj Link to post Share on other sites
swizz 0 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 świetnie dobrane komponenty(pod kolor) Ciekaw jestem jaką karte graficzną do tego dobierzesz..radek? XD Cytuj Link to post Share on other sites
michalinio22 32 Napisano 17 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 świetnie dobrane komponenty(pod kolor) Ciekaw jestem jaką karte graficzną do tego dobierzesz..radek? XD Przeczytaj dokładne cały temat z tego co pamietam ma być tam włożone GF 9800GX2 bo to ''tylko'' zestaw dla młodego Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 27 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Zrobiłem numer roku, zamieniłem SSD na dwa razy F3 Samsunga 500GB bo mieli w KT i teraz zepne Młodemu RAID0 a na dane 1TB i będzie OKI W KT bez problemu Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Wrzuć więcej zdjęć Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Zrobiłem numer roku, zamieniłem SSD na dwa razy F3 Samsunga 500GB bo mieli w KT i teraz zepne Młodemu RAID0 a na dane 1TB i będzie OKI W KT bez problemu No i widzisz, dzieci ze śląska dobrze radzą Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 No i widzisz, dzieci ze śląska dobrze radząTaki traf że mieli 2x F3 na stanie Wrzuć więcej zdjęć Zdjęcia będę robił na bieżąco, buda już jest więc czas na upychanie bebechów. Cytuj Link to post Share on other sites
kwscore 0 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 jumper ty dawaj te foty swojego układu pisałem do ciebie na gg ale zero reakcji Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 jumper ty dawaj te foty swojego układu pisałem do ciebie na gg ale zero reakcji Wywaliłem gg w kosmos więc możesz pisać do bólu. Jak będzie okazja to zapodam aktualne foty swojej maszynki. Piecyk Młodego już w trakcie upychania, wymieniłem wentyle (firmowy tył i przód) na Scythe S-Flex. Boczek i góra jednak zostają a resztą zajmę się jutro. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 28 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A masz już budę ? Ciekawie się prezentuje Akasa Freedom Xone http://images.hardware.info/news/Akasa_Freedom_Xone_01.jpg http://img.donanimhaber.com/images/haber/Akasa_Freedom_Xone_02_dh_fx57.jpg Cena: 299,- Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 A masz już budę ?Tak budę odebrałem wczoraj, i w sumie Młody sam zdecydował że chcę mieć taką jak ja czyli Cooler Master HAF Tower RC-932 Black...(dwie kobyły w jednym domu ) Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ja poluje teraz na Silverstone TJ07 bo tempest jest za mały i ta chłodnica mi nie wchodzi nie wspominając już o tym że maże o piwniczce w której będę trzymał dużo różnych dziwnych rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
multijumper 1 Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Dziś zapodam fotki z budą ale zaczynam się zastanawiać jak podzielić dyski. Chciałem na RAID0 postawić system a na 1TB resztę śmiecia. Kolega Michał ma inny pomysł, system i gry na RAID0 Mam jeszcze sporo czasu więc coś wymyślę, w drugim przypadku 1TB byłby zbędny. Cytuj Link to post Share on other sites
DIXON 4 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 a może SSD 32GB na system i stery.F3 500GB RAID0 na gry. 1tb na rozne smiecie Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 29 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 SSD 32GB na system i steryIMO bardzo dobry pomysł, ale MJ chyba już nie ma tego SSD albo zrobi z nim coś innego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts