Gość DANNY__79 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Na mrocznym wiadomo -- w każdym akcie są nowe rynsztunki -- drogie w akcie pierwszym można mieć bardzo dobrą zbroję z kejrana. Gdy się z nim rozprawisz, zbierz co się da z niego (kilka miejsc na polu), idź do kupców i oprócz wcześniej wynegocjowanej zapłaty dostaniesz gratis schemat na zbroję kejrana. Jeśli uzbierasz wszystkie potrzebne składniki idź np do kowala i wykonaj przedmiot. W innych aktach postępuje się tak samo, tylko zbroje lepsze. Ogólnie w w2 jest ich w sumie mało. A najlepsze i tak możemy mieć prawie pod sam koniec. E: po akcie II można zrobić zbroję drauga -- bardzo dobra, ale ... wszystko w swoim czasie Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Ogólnie w w2 jest ich w sumie mało.W porównaniu do W1 to jest ich multum, imo za dużo. W II akcie to chyba tylko 2 zbroje są dobre po stronie Roche'a. Pierwszą możemy zdobyć praktycznie na samym początku - zbroja z Ban Ard oraz Zireael, którą otrzymujemy od Detmolda przed wyprawą przez mgłę. A w III akcie to wiadomo, Vrania nie ma mocnych. Choć na maga od Vranów podobno ta Ysghit lepsza. Z tą zbroją z Drauga to imo lekkie nieporozumienie bo nie ma jej kiedy zrobić. Tylko w III akcie można ją zrobić a jeśli ktoś robi "Rzeke tajemnic" to mija się to z celem bo mamy Vranią. To jest pewnie wariant dla tych co nie robią tego questa. Ja niedługo przymierzam się do mrocznego, zobaczymy ile warte są te rynsztunki. Bo trudny poziom zrobił się zbyt łatwy. W W2, poza strażnikiem od Vranów to nie ma wymagającego bossa. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 A właśnie ten strażnik w wieży (III akt, gdzie można zdobyć zapomniany miecz vranów) i ten z "sprzed stuleci" jest tak samo wytrzymały? Osobiście odniosłem wrażenie, że ten "sprzed stulecie" jakby trudniejszy -- ale może lepiej mi poszło po prostu. W w1 zbroja kruka -- ale całą grę można przejść też w podkoszulku Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Ten strażnik od Vranów zarówno w jednym jak i drugim queście ma chyba taką samą wytrzymałość. Trudność w queście "Sprzed stuleci" powoduje to że zamiast upiorów są gargulce które jednym uderzeniem potrafią zabić w zależności od poziomu trudności oraz mała przestrzeń do poruszania się. Ale z heliotropem nie mają szans Tego z wieży to rozwaliłem bez problemu za pierwszym razem, bez eliksirów, heliotropu. W W1 to tak na dobrą sprawę to nie ma sensu zmieniać zbroi na inną niż Kruka. Ta zakonna jak dla mnie jest najlepsza, więcej jechałem mieczem niż znakami a w takim zestawieniu dużo ona daje. Elfiej nie próbuje bo nie dla mnie, samymi znakami nie bede napier...ał bo to nie po wiedźmińsku. Ciekawi mnie teraz jak w W2 pójdę z save po stronie zakonu, co scoiatael będzie mówiło Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 mam zbroję kruka z jedynki warto ją zmieniać na inną ? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Powiem tak, zbroja Kruka w W2 wystarcza praktycznie do końca I aktu. Jak zdobędziesz zbroje z pancerza Kejrana to nie ma sensu nosić tej Kruczej bo nawet ulepszona na maxa jest słabsza od tej z Kejrana Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 od poniedziałku zacznę tak solidnie w wieśka napierdzielać na razie trochę odpoczynku od gierek Cytuj Link to post Share on other sites
kolbik23 1 Napisano 19 Maja 2012 Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 jak gram w w2 ale na xboxie .I tam sa te wszystkie dodatki rozrzerzenia bajery ,jakas ksiazka do tego po prostu full wypas a grafika tez mozna oko zawiesic ... jedna z lepszych gier jakie teraz sa na rynku i warto sobie zapuscic takie klimaty jak ktos szuka RPG/Hack&Slash. Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 nie wyobrażam sobie grać na xboxie w coś innego niż fifa i fight night no i guitar hero Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Maja 2012 Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 A ja nie wyobrażam sobie grać w cokolwiek na padzie, chyba bym sobie palce połamał Paperkrafty http://pl.thewitcher.com/community/entry/252 Mam już 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja nie zbieram, coś tam jeszcze chyba w oryginalnym opakowaniu powinno być -- nie pamiętam tylko jaką postać/postacie dostałem wraz z grą. Trzeba by tak w czerwcu pyknąć jeszcze na "nagłej śmierci" -- ale wątpię, aby udało mi się przejść na tym poziome Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja na nagłej śmierci doszedłem do spotkania ze smokiem tzn. trzeba było się chować pod hurdycjami czy jakoś tam Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Ja miałem grać dopiero w czerwcu ale jak przyszedł nowym monitor to nie wytrzymałem. Nie wiem jak mogłem tyle czasu siedzieć na CRT przecież terasz Wiesiek wygląda obłędnie. Jadę na mrocznym. Ale w porównaniu z CRT to fps poleciał na leb na szyje. Na filmikach mam <30 fps i lekko przycina. Trzeba zjechać z AA. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 grasz z uberem chyba Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Uber jest śliczny, ale na jednym GPU poprzedniej gen nie jest to najlepsze rozwiązanie. GTX670/680 już podobno w pojedynkę daje radę w FullHD + uber ale trzeba by gdzieś test zobaczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja też moge grać z uber w hd ...w średnio 17 kl/s :D Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 ja na HD 7970 jadę na uberpróbkowaniu i jest płynnie nie bede pisał ile FPS bo zaraz nazwą mnie oszustem Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 hmmm 6850 nie jest zła ale.................zamienimy się kartami ?! A co do Wieśka to muszę lecieć tera stroną elfów Cytuj Link to post Share on other sites
johnsheppard 11 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Scoyatel czy jakoś tak ach wiedźmin uwielbiam tę grę Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Z Uberem nie da rady, bez niego np. podczas walki fps spada >30. Tak samo na cutscenckach. Zastanawiam sie co wyłączyć, żeby było więcej Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Jaki masz problem? Ja na rozdzielczości 1920x1080 przy GTX560Ti, ustawienia ultra(wyłączony uber) = 45-55 fps, żadnych spadków. Ani razu nie miałem klatkowania, optymalizacja jest ok. Na 580 powinno Ci śmigać, aż miło Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Dobrą jakość obrazu (zbliżoną do uber) można osiągnąć włączając wszystko na ultra (z wyjątkiem uber), a w sterownikach globalnie włączyć FXAA i Przeźroczysty AA, oraz podnieść filtrowanie do maximum. Płynność pozostanie, a obraz będzie bardzo ładny (testowałem na swojej stareńkiej 470 -- daje radę bidulka ) Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Ogólnie fps jest dobry 40-60 ale najgorzej jest na cutscenkach i qte. Tam spada <30 i czuć lekkie spowolnienie Cytuj Link to post Share on other sites
bati999 13 Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Także nie mogę Ci pomóc, ja tak nie miałem Ale to dziwne bardzo w takim razie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 23 Maja 2012 Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 aaa, jak tak mówicie o wydajności, to przypomniało mi się takie coś: do update do ver 3.0 wszystko śmigało jak trzeba, po zainstalowaniu EE gra mi mocno przycinała w tzw efekcie (głębi ostrości i filmowej głębi -- można między innymi obserwować sporo tego podczas wprowadzania Geralta w tryb medytacji). Pomyślałem sobie, co jest? A i ogólnie gra zaczęła działać jakby bardziej ospale. Uruchomiłem config i tam dałem autodetect, zatwierdziłem i odpaliłem grę, następnie wyszedłem i uruchomiłem config ponownie, aby przestawić sobie ustawienia na max (z wyjątkiem ultra i vsync -- bo wiadomo). Po tym zabiegu gra dostała kopa i działała tak jak przed update -- zatem może spróbujcie, gdyby coś wolno działało. Po instalacji łatki 3.1 nie było powyższe konieczne. //pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts