Skocz do zawartości

[PC] Wiedźmin 1 i 2

Recommended Posts

Gość DANNY__79

Na mrocznym wiadomo -- w każdym akcie są nowe rynsztunki -- drogie

w akcie pierwszym można mieć bardzo dobrą zbroję z kejrana. Gdy się z nim rozprawisz, zbierz co się da z niego (kilka miejsc na polu), idź do kupców i oprócz wcześniej wynegocjowanej zapłaty dostaniesz gratis schemat na zbroję kejrana. Jeśli uzbierasz wszystkie potrzebne składniki idź np do kowala i wykonaj przedmiot.

W innych aktach postępuje się tak samo, tylko zbroje lepsze. Ogólnie w w2 jest ich w sumie mało. A najlepsze i tak możemy mieć prawie pod sam koniec.

E:

po akcie II można zrobić zbroję drauga -- bardzo dobra, ale ... wszystko w swoim czasie ;)

Ogólnie w w2 jest ich w sumie mało.

W porównaniu do W1 to jest ich multum, imo za dużo. W II akcie to chyba tylko 2 zbroje są dobre po stronie Roche'a. Pierwszą możemy zdobyć praktycznie na samym początku - zbroja z Ban Ard oraz Zireael, którą otrzymujemy od Detmolda przed wyprawą przez mgłę. A w III akcie to wiadomo, Vrania nie ma mocnych. Choć na maga od Vranów podobno ta Ysghit lepsza. Z tą zbroją z Drauga to imo lekkie nieporozumienie bo nie ma jej kiedy zrobić. Tylko w III akcie można ją zrobić a jeśli ktoś robi "Rzeke tajemnic" to mija się to z celem bo mamy Vranią. To jest pewnie wariant dla tych co nie robią tego questa. Ja niedługo przymierzam się do mrocznego, zobaczymy ile warte są te rynsztunki. Bo trudny poziom zrobił się zbyt łatwy. W W2, poza strażnikiem od Vranów to nie ma wymagającego bossa.
Gość DANNY__79

A właśnie ten strażnik w wieży (III akt, gdzie można zdobyć zapomniany miecz vranów) i ten z "sprzed stuleci" jest tak samo wytrzymały?

Osobiście odniosłem wrażenie, że ten "sprzed stulecie" jakby trudniejszy -- ale może lepiej mi poszło po prostu.

W w1 zbroja kruka -- ale całą grę można przejść też w podkoszulku %-)

Ten strażnik od Vranów zarówno w jednym jak i drugim queście ma chyba taką samą wytrzymałość. Trudność w queście "Sprzed stuleci" powoduje to że zamiast upiorów są gargulce które jednym uderzeniem potrafią zabić w zależności od poziomu trudności oraz mała przestrzeń do poruszania się. Ale z heliotropem nie mają szans :D Tego z wieży to rozwaliłem bez problemu za pierwszym razem, bez eliksirów, heliotropu. W W1 to tak na dobrą sprawę to nie ma sensu zmieniać zbroi na inną niż Kruka. Ta zakonna jak dla mnie jest najlepsza, więcej jechałem mieczem niż znakami a w takim zestawieniu dużo ona daje. Elfiej nie próbuje bo nie dla mnie, samymi znakami nie bede napier...ał bo to nie po wiedźmińsku. Ciekawi mnie teraz jak w W2 pójdę z save po stronie zakonu, co scoiatael będzie mówiło :D

jak gram w w2 ale na xboxie .I tam sa te wszystkie dodatki rozrzerzenia bajery ,jakas ksiazka do tego po prostu full wypas a grafika tez mozna oko zawiesic ... jedna z lepszych gier jakie teraz sa na rynku i warto sobie zapuscic takie klimaty jak ktos szuka RPG/Hack&Slash.

Gość DANNY__79

ja nie zbieram, coś tam jeszcze chyba w oryginalnym opakowaniu powinno być -- nie pamiętam tylko jaką postać/postacie dostałem wraz z grą.

Trzeba by tak w czerwcu pyknąć jeszcze na "nagłej śmierci" -- ale wątpię, aby udało mi się przejść na tym poziome

Ja miałem grać dopiero w czerwcu ale jak przyszedł nowym monitor to nie wytrzymałem. :D Nie wiem jak mogłem tyle czasu siedzieć na CRT przecież terasz Wiesiek wygląda obłędnie. Jadę na mrocznym. Ale w porównaniu z CRT to fps poleciał na leb na szyje. Na filmikach mam <30 fps i lekko przycina. Trzeba zjechać z AA.

Gość DANNY__79

Uber jest śliczny, ale na jednym GPU poprzedniej gen nie jest to najlepsze rozwiązanie. GTX670/680 już podobno w pojedynkę daje radę w FullHD + uber ale trzeba by gdzieś test zobaczyć.

Gość DANNY__79

Dobrą jakość obrazu (zbliżoną do uber) można osiągnąć włączając wszystko na ultra (z wyjątkiem uber), a w sterownikach globalnie włączyć FXAA i Przeźroczysty AA, oraz podnieść filtrowanie do maximum. Płynność pozostanie, a obraz będzie bardzo ładny (testowałem na swojej stareńkiej 470 -- daje radę bidulka :) )

Gość DANNY__79

aaa, jak tak mówicie o wydajności, to przypomniało mi się takie coś:

do update do ver 3.0 wszystko śmigało jak trzeba, po zainstalowaniu EE gra mi mocno przycinała w tzw efekcie (głębi ostrości i filmowej głębi -- można między innymi obserwować sporo tego podczas wprowadzania Geralta w tryb medytacji). Pomyślałem sobie, co jest? A i ogólnie gra zaczęła działać jakby bardziej ospale.

Uruchomiłem config i tam dałem autodetect, zatwierdziłem i odpaliłem grę, następnie wyszedłem i uruchomiłem config ponownie, aby przestawić sobie ustawienia na max (z wyjątkiem ultra i vsync -- bo wiadomo).

Po tym zabiegu gra dostała kopa i działała tak jak przed update -- zatem może spróbujcie, gdyby coś wolno działało.

Po instalacji łatki 3.1 nie było powyższe konieczne.

//pozdrawiam