Koneser 0 Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam. Czy w patchu 1.5 (czerwiec 2009) jest zawarty hotfix likwidujący rozmycie obrazu po skończonym dialogu (grudzień 2008)? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Hej. w oficjalnym channellogu znalazłem coś takiego: "Cechy Patcha 1.5 Modyfikacje: * Usunięto zabezpieczenie przed kopiowaniem (DRM). * Gra nie wymaga już umieszczania oryginalnej płytki w napędzie podczas uruchamiania. * Łatka poprawiająca problemy z systemem dźwięku EAX i rozmyciem grafiki." Czyli wynika z tego, że eliminuje to rozmycie grafiki. Jednak czy na 100% chodzi ci o tą opcje tego nie jestem pewien. Cytuj Link to post Share on other sites
Koneser 0 Napisano 23 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Dzięki za pomoc, właśnie też nie wiem na 100% czy to te same poprawki. Cytuj Link to post Share on other sites
Koneser 0 Napisano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam. Chodzi o edycję rozszerzoną z patchem 1.5. W momentach gdy jest dużo walczących przeciwników plus czary np. w prologu gdy wiedźmini blokują bandytów ale też na początku 1 rozdziału gdy przez bramę wpadły zielone psy, wtedy ilość fps spada do kilku/sek co uniemożliwia praktycznie grę. O tyle to dziwne że sprzęt nie jest problemem (Phenom II X4 3.6 ghz, 4 gb ram, radeon 5850). Może to kwestia 64 bit systemu Win 7 i sterowników? Rozdziałka 1280x1024 więc nie taka wysoka, ustawienia prawie na maxa. Najśmieszniejsze jest to że 2 lata temu grałem na starym Athlonie 64, 2 gb ram i Geforce 7900 w podstawową edycję i nic nie zwalniało. Tyle że na 32 bitowym Win XP. Cytuj Link to post Share on other sites
Dawid0ss_z 1 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ja również gram w tę grę na "Siódemce" 64bit i nie mam takich problemów (rozdziałka 1440x900). Wcale bym się nie zdziwił, gdyby to stery od grafy dawały ciała. W końcu wciąż nad nimi pracują. Czas pokaże. Pzdr Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Na gtx285 nie mam żadnych problemów (win vista ultimate SP2 x64, wiedźmin v1.5) - nawet w FHD. Więc Stawiam na stery do 5850 Cytuj Link to post Share on other sites
Koneser 0 Napisano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Chyba macie rację. Poszukałem w necie i inni teź na radkach mieli problemy. Zobacze na najnowszych 10.8 czy pójdzie lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Tak dla zburzenia tej teorii powiem, że rok temu skończyłem wiedźmina na 4850 (jakieś catalysty z przed roku pewnie 9.x) i zero problemów... Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja mam to samo z wersją pods. nie wiem o co kaman ma lapka 3g ram procek amd turion 2,3 grafika radeon hd 5145 i się ścina ... !!!! a na kopie stacionarnym 1g ramu procek 2,3 chyba athlona graf ge force 7600 gs i nawet nawet smigało ścinało jak deszcz padał i większa grupa ludzi do zabicia była Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 witam kiedy będzie premiera w pl Wiedźmina 2 i jakie będą wymagania systemowe ? Cytuj Link to post Share on other sites
pkomar94 0 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Chyba w marcu 2011 a wymagania nie są jeszcze podane. Zapraszam na stronę thewitcher.com czy cos takiego link jest na stronie cdprojekt.pl Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 fajnie jakby puścili w jakieś demko na święta:) chociaż z godzinę gry:P Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 26 Września 2010 Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Do moderatorów: Proponuję utworzyć z tego tematu oficjalny temat serii Wiedźmin. Premiera w 2011 roku. Wymagania pewnie wzrosną, bo gra jest robiona na nowym silniku. W W1 był stary silnik z RPG'ów BioWare. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 27 Września 2010 Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Do moderatorów: Proponuję utworzyć z tego tematu oficjalny temat serii Wiedźmin. Zrobione Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Premiera w 2011 roku. Wymagania pewnie wzrosną, bo gra jest robiona na nowym silniku. W W1 był stary silnik z RPG'ów BioWare. To, że wymagania wzrosną jest niemalże pewne. Wiesiek I wyglądał nawet dobrze na starym silniku Aurora - którego udało się nieźle podrasować CDPRed. Nowy autorski silnik RedEngine też niczego sobie, widzę nawet bardzo ładnie wykonane tekstury i inne elementy graficzne - ale obawiam się aby w chwili premiery nie okazało się, że to co widzimy teraz to są podrasowane obrazki dla celów marketingowych... Ale może tak nie będzie. I oby tylko tego wieśka za bardzo dla konsolowców nie uprościli :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
juggler 27 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dzięki, Danny. W1 wyglądał całkiem dobrze, jak na tak stary silnik. Widać, że w CDP Red siedzą zdolne chłopaki. Cytuj Link to post Share on other sites
Bezio118 1 Napisano 28 Września 2010 Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Dla mnie Wiedźmin był bardzo dobrą grą super się w to grało. A następna część zapowiada się jeszcze lepiej nie mogę się doczekać. Grafika to wszystko, jest na co czekać Cytuj Link to post Share on other sites
PeJot 11 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 W dużym skrócie, Wiesiek 2 to chyba ostatnia szansa na dobre, klasyczne RPG, bo na BioWare nie ma już co liczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ostatnia może nie, ale trzeba się powoli godzić z tym, że klasyczne rpg odchodzi od lamusa. Hamburgerowo-konsolowa społeczność nie może przemęczać się przed TV. Ja uważam, że do głosu dojdą małe studia, które będą karmić pecety dobrymi produkcjami. Oczywiście oprawa audio-video będzie odstawać o lata świetlne za standardami(z braku funduszy), ale to nigdy nie było w rpg najważniejsze. Na wiedźmina 2 czekam z ogromnymi nadziejami i mam nosa, że się nie zawiodę. Jedynka była bardzo dobra, ale patrząc z perspektywy czasu -na chłodno, końcówka była kiepskawa i momentami (tylko momentami) od gry wiało nudą. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 o, że wymagania wzrosną jest niemalże pewne. Wiesiek I wyglądał nawet dobrze na starym silniku Aurora - którego udało się nieźle podrasować CDPRed. Nowy autorski silnik RedEngine też niczego sobie, widzę nawet bardzo ładnie wykonane tekstury i inne elementy graficzne - ale obawiam się aby w chwili premiery nie okazało się, że to co widzimy teraz to są podrasowane obrazki dla celów marketingowych... Ale może tak nie będzie. I oby tylko tego wieśka za bardzo dla konsolowców nie uprościli :tajniak: Wiesiek 1 wygląda nawet bardzo dobrze, jeśli weźmie się pod uwagę, że dużo nowszy Dragon Age wygląda o wiele gorzej. Dla mnie najlepsza gierka, w jaką grałem. Dużo nawiązań do literatury (polskiej i nie tylko), inspiracja czarnym kryminałem, nawiązania do polityki... Miód. Wiedźmin 2 to pozycja z serii "muszę to mieć". Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Cytuj Link to post Share on other sites
Gasek 0 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Witam! Postanowiłem założyć ten temat bo do premiery już coraz mniej czasu, a dziś wypatrzyłem gorącego newsa! http://www.cdprojekt.pl/konferencje/news.php "Wydarzeniem konferencji będzie prezentacja składu edycji kolekcjonerskiej, najważniejszej polskiej produkcji growej, którą jest Wiedźmin 2: Zabójcy Królów. Ujawnimy również najnowsze informacje na temat możliwości zamówienia gry jeszcze przed premierą." Jeśli chodzi o mnie to już szykuję kasę na Kolekcjonerkę. A wy? Są tu fani Wieśka? Cytuj Link to post Share on other sites
Maksym Słomski 8 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dzięki grze zacząłem czytać książki o Wiedźminie swojego czasu. Zapowiada się fajna giera. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Grę prawdopodobnie zamówię, ale nie kolekcjonerkę. Wiesiu, Shogun i Diablo to gry, na które najbardziej czekam. Cytuj Link to post Share on other sites
Evil_Genius 1 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Hmmm mam nadzieje, że zmienią system walki bo ten w pierwszym wiedźminie pozostawiał wiele do życzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts