Gość JonathanArcherPL Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Nie mam już wieśka na SSD, więc nie mam jak porobić screenów, ale będę jeszcze raz go przechodził, więc niczego nie straciłeś xD Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ja chyba daruję sobie tego ubera bo przecież nie będę się męczył przy 15-20 klatkach xD Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 JA_PL co teraz planujesz mieć za GPU? Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Zrobiłem 2 screeny z uberem i bez Uber http://img843.imageshack.us/img843/7939/iq77.jpg Bez ubera http://img571.imageshack.us/img571/8140/vqaz.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 JA_PL co teraz planujesz mieć za GPU? R9 290X w CF Właśnie, przecież ja mam teraz intela, to może i Uber będzie lepiej działał xD Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ciekawe jakby na sli z 760 śmigało Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 patrzyłem sporo na te obrazki i jedynie co zauważyłem to lepiej wyglądające cienie , tzn bardziej zacieniowaną powierzchnię , nic tam więcej nie widzę chyba że jestem poważnie ślepy ... Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) Cienie w obu przypadkach wyglądają jak w W2, czyli do du*y. NP to SSAA i jeszcze gra wtedy włącza normalne AF x16 i może coś jeszcze, czego nie zauważymy. Największym kopem w jaja dla naszych kart jest to SSAA, które je po prostu zarzyna. Nie bez powodu niemal zrezygnowano z SSAA na rzecz MSAA. @down BO są wygładzone. Geralt nie jest jakimś pedziem, co ma przylizane włosy, dlatego nie ma ich gładkich, więc wygładzenie mocno je "poprawia". Nie mniej samo nadpróbkowanie poza wygładzeniem krawędzi i polepszeniu AF nic fantastycznego nie daje. Tak samo to skalowanie rozdzielczości w BF4. To też nic innego, jak procentowa obsługa SSAA. Edytowane 20 Października 2013 przez Gwynbleidd Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Jak dla mnie głównie włosy Geralta wyglądają sporo lepiej niż bez ubera, na tym ujęciu tego nie widać dobrze ale na innym jest widoczne. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 tak btw rozpocząłem grę na nowo i chyba znów przejdę grę ze Iorwethem (literówka ? ) ponieważ gra wydaje się dużo bardziej ciekawsza , i postaram się uratować smoka bo podobno triss i tak wpadnie do nas przy spotkaniu z Wielkoludem Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ciekawe jakby na sli z 760 śmigało Ano śmigałoby. Nie ma co się jednak dla tego ubera kosztować, poczekajmy do W3 i będziemy najwyżej dokładać po karcie Iorwethem (literówka ? ) ponieważ gra wydaje się dużo bardziej ciekawsza Więcej jest magii i fantasy. Ścieżka Rocha też ma pewne śmieszne sytuacje, obie warto sprawdzić i to na wszelkie sposoby Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Więcej jest magii i fantasy. dlatego wolę tą ścieżkę lubię takie klimaty dlatego lubię wracać do tej ścieżki , a Rocha była dla mnie mozolna i nudna ale też miała swoje uroki ale lubię Elfy i te sprawy a do gry podchodzę chyba 8 raz , czego nie mogę powiedzieć o 1 części bo jeszcze jej nie zakupiłem Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Ja sobie specjalnie przeszedłem W1 po stronie Scoia'tael żeby zobaczyć czy są jakieś zmiany po stronie Iorwetha i Roche'a ;P Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Tu mi się znalazł filmik z uberem na max Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Też o wiele bardziej wolę Iorwetha niż Roche'a, o wiele lepszy klimat niż po przeciwnej stronie. Czuć magię tego miejsca Ale to płynnie śmiga z uberem, to u mnie sporo do tego brakuje. Tak bez ubera u mnie śmiga xD Czyli widać że na Radosławach o wiele lepiej Wiesiek śmiga... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 u Roscha nie czuję klimatu gry a u elfów tyle magii i ciekawych scen że się chce grać , natomiast Rosch bardziej ponury klimat wprowadza czasem miałem dość gry Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Czyli widać że na Radosławach o wiele lepiej Wiesiek śmiga... no troszku tak Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 U Roche'a nie ma gdzie poczuć klimatu, jest tylko obóz pełen żołnierzy i pobliskie tereny. Po przeciwnej stronie mamy pięknie zrobione Vergen, które jest namiastką Mahakamu, krasnoludy o niesamowitym poczuciu humoru (szczególnie Yarpen ), przyległy las, katakumby, kamieniołom które są przepełnione magią. Mi tutaj zabrakło jeszcze jednej opcji a mianowicie neutralności, ciekawe jakby sprawy wyglądały gdyby wtedy w elfickich ruinach Geralt zrobił to samo co w Odmętach. Zabrał tyłek i zwiał a wy jak chcecie to się bijcie. Wtedy może i gra byłaby dłuższa Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Mi tutaj zabrakło jeszcze jednej opcji a mianowicie neutralności pewnie byłoby ciekawiej i pewnie sporo nowych miejsc , ja wierzę w to że w3 będzie taki jak zapowiadają bo już się doczekać nie potrafię Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Bo tutaj tak naprawdę to zmusili nas albo jedna strona albo druga a tak nie powinno być. Wiedźmin powinien być neutralny i mieć prawo wyboru czy opowiedzieć się po jednej ze stron być neutralnym i przejść obok obojętnie. Na pewno gra byłaby dłuższa przynajmniej o jeden akt. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 to by było świetne bo gra jest strasznie krótka i najgorszym momentem dla mnie jest bitwa pod Brenną i walczenie z tym ogromnym bydlakiem bo mam słabe eq i nie potrafię sobie poradzić i uciekam po mapie jak porąbany ... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Igni Igni i jeszcze raz Igni, oraz spierdalanie przed nim, i kilka okrążeń i sprawa załatwiona Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 za pierwszym razem miałem tam tylko te eq co dostawałem i nawet żadne znaki nie pomogły straciłem na tym chyba z 5 godzina ale przeszedłem Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) Bo tutaj tak naprawdę to zmusili nas albo jedna strona albo druga a tak nie powinno być. Tak powinno być! Jest wojna, w 1. części postawa neutralna mogła być, bo to była "tylko" wojna domowa. Tutaj już są losy na płaszczyśnie krajów, nie można być wiecznie neutralnym, Geralt musi wreszcie opowiedzieć się po którejś ze stron. Geralt czy chce, czy nie, został wciągnięty w globalną politykę, a jako neutralny nie ma w niej racji bytu, nikt by z nim nie chciał nawet gadać, bo ten i tak w potrzebie go zostawi, aby być "neutralnym". Edytowane 20 Października 2013 przez Gwynbleidd 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Grał ktoś w wersję steamową W2 z FCR? U mnie coś ten FCR nie chce wystartować, w folderze UserContent są wszystkie pliki a na liście modów pusto xD Kolejny dziwny problem jaki zauważyłem z wersją steamową to brak obrazków przy wczytywaniu save, zamiast obrazka jest różowe tło xD Miał ktoś taki problem? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts