Gość DANNY__79 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 o męczę się nie możliwie z zagadką żeby dostać się do czegoś od Daerhenny Oj słabo, słabo Tu znajdzieszodpowiedź na to, co Cię trapi Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 (edytowane) Zagadka jest w gruncie rzeczy banalna Tylko trzeba dobrze skojarzyć Edytowane 8 Lipca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 8 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 mi niestety nie wychodziło przez długi czas ale po kolejnych próbach zrobiłem to bez żadnej pomocy a teraz męczę się ze smokiem Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Smoka w sumie można spamować Igni cały czas Ale to robi się nudne. Mieczem Bratobójcy lub Addan Deith, kilka ciosów w ryj i po nim Ogólnie to mam takie wrażenie że przeciwnicy w W2 są znacznie słabsi od tych w W1. Tam na trudnym poziomie bez przygotowania się, nie mówiąc już o FCR zwykły Ghul, Cmentar czy takie Kokacydium (z którym zawsze miałem problemy xD) kilkoma ciosami mógł wpędzić nas do grobu. A tutaj bossowie są banalni. Taki Kejran macha tymi mackami, czasami pluje tą breją i co nam może zrobić. Draug biega jak głupi, można się z nim bawić w chowanego Jak się ma dobry miecz to walka kończy się w kilka sekund. Ze smokiem jedyny problem jest taki że ciągle jest w ruchu i trzeba czekać aż siądzie. Finałowa walka natomiast była łatwiejsza od tej w elfickich ruinach. Jedynym przeciwnikiem który dał mi popalić był strażnik Vranów, ten to potrafi wkurzyć Mam nadzieję że w W3 wrócą w większej części do rozwiązań z W1. Edytowane 9 Lipca 2013 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Półgodziny temu zakończyłem grę ale że grałem 1 raz to nie znałem żadnych trików zbytnio nie wiedziałem jak się robi porządne miecze i zbroje i grę przechodziłem z bardzo słabym wyposażeniem to walka ze smokiem była iście koszmarna musiałem cały czas spamować z czarów arrad lub Igni ale było to nudne więc po jakichś 5 minutach rzucałem się na smoka i 2 razy musiałem wczytać zapisy Teraz zacznę grę drugi raz i przejdę ją sobie ścieżką Roche zobaczę jak bardzo się różni i być może na kocu zabiję Letho Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Jak idziesz na poziomach poniżej dark to masz tam jeden najlepszy srebrny w całej grze ten wspomniany właśnie Addan Deith. Żeby nie było że spoileruje to: Zdobywa się go w 3 akcie (szkoda że tak późno) za poradzenie sobie z gargulcami a głównie za złamanie pieczęci. On leży w jednej ze skrzyń. Natomiast stalowy, tutaj jest do wyboru kilka: zapomniany miecz Vranów, Tancerka, Caerme. Ja osobiście preferuje ten pierwszy bo ma bonusy od zamrażania. Jak szedłeś z Iorwethem to był on w 3 akcie w tej zawalonej wieży. Wyjęcie powodowało pojawienie się takiego strażnika przywołującego upiory. Po stronie Roche'a łatwo go ominąć jest w 3 akcie w pomieszczeniu w którym siedzi Detmold. Zabierasz od niego klucz i otwierasz taki kufer przy ścianie. Caerme wcześniej żeby go zdobyć trzeba było zacząć kompletować składniki od pierwszego aktu a teraz jest wszystko w 3. Zbroja natomiast, najlepsza Vrania. Zrobienie jej zaczyna się też od I aktu od questa "Rzeka tajemnic" z tymi wrakami statków. Potem postępujesz w/g wskazówek Edytowane 9 Lipca 2013 przez rafal12322 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) ehh szkoda że dowiaduję się tego dopiero teraz tyle męczenia się ze słabym sprzętem żeby dowiedzieć się że możliwość zrobienia zbroi zawaliłem sobie już w 1 akcie a o broniach nawet nie miałem pojęcia dzięki , właśnie jestem we flotsam więc zacznę wykonywać zadanie na zbroję a jakieś inne ciekawsze miecze są gdzieś po drodze bo ja jakoś jeszcze całej gry dobrze nie znam ... a przydało by się wiedzieć coś więcej teraz przymierzam się do zakupu wieśka 1 ER jak bardzo różni się edycja rozszerzona od czystej wersji wiedźmina ? czy mechanika walki jest taka jak w normalnej części bo z tym miałem największy problem jak grałem u znajomych ... Edytowane 9 Lipca 2013 przez dentor23 Cytuj Link to post Share on other sites
mroczny85 46 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Raff ale te bronie przeklęte jakoś supermocne nie są Jedynie zbroja jest wporzo ale miecze to lipa Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Jaka lipa po ulepszeniu runą Ysghit wymiata, a do tego nie można zapominać o tym że wysysa hp z przeciwników i nam uzupełnia. Żadna ze zwykłych kling tego nie ma teraz przymierzam się do zakupu wieśka 1 ER jak bardzo różni się edycja rozszerzona od czystej wersji wiedźmina ? czy mechanika walki jest taka jak w normalnej części bo z tym miałem największy problem jak grałem u znajomych ... Sporo poprawek jest i tyle, sama mechanika walki jest taka sama jak w czystej. Czekaj na summer sale na steamie to wyrwiesz za grosze Podobno 11.07 startuje. Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Liczyłem że to poprawili ale się przeliczyłem mszę i tak przejść żeby poznać fabułę przed Dzikim Gonem Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Sekwencyjna walka w W1 jest akurat bardzo fajna, świetne są finishery. Szczególnie jak dopakujesz style na maxa Cytuj Link to post Share on other sites
dentor23 319 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 jak pogrywałem u kolegów to potrafiłem się wściec na początku ale potem wraz z rozwojem postaci był luz .. a takie pytanie w 1 części występują zjawy z Gonu ? Chyba że mi się coś myli ale Geralt wspomina coś o łowcach Gonu jak zabijał Wielkiego Mistrza ... Cytuj Link to post Share on other sites
mroczny85 46 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Taa, gdzie w bratobojcy jedynie stalowy ma slot na jedna rune. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 I to wystarczy Bez run wymiata. jak pogrywałem u kolegów to potrafiłem się wściec na początku ale potem wraz z rozwojem postaci był luz .. a takie pytanie w 1 części występują zjawy z Gonu ? Chyba że mi się coś myli ale Geralt wspomina coś o łowcach Gonu jak zabijał Wielkiego Mistrza ... Często się pojawia w trakcie gry Król Gonu a na końcu można z nim powalczyć. Cytuj Link to post Share on other sites
mroczny85 46 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Już Caerme lepiej walił z 2x ysgith, a addan deith z 3x ysgith był jak kosa. Nic mu nie mogło przeszkodzić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gwynbleidd 377 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 (edytowane) Tak, możliwość zaliczenia co drugiego przedstawiciela płci przeciwnej bardzo pasuje do uniwersum. że jestem odmieńcem "ODMIENIEC!" @down Nie bez powodu to napisałem. Edytowane 12 Lipca 2013 przez Gwynbleidd Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 haha tak krzyczeli na wiedźminka w grze, ale gdzie można było, wyciągałem swój miecz i skracałem głupków o głowy xD Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Tak, możliwość zaliczenia co drugiego przedstawiciela płci przeciwnej bardzo pasuje do uniwersum. Tak, dokładnie - szczególnie sukkuba, którego... którą zaliczyć można i w jedynce i we dwójce. Oby we trójce też - to będzie powiązanie fabularne, że hoho Cytuj Link to post Share on other sites
mroczny85 46 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jak niby sukkuba w jedynce można zaliczyć?? Przecież tam tylko wzmianka o nim była w akcie 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JonathanArcherPL Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Też nie pamiętam, ale zresztą dopiero po kilku razach jak grę przechodziłem, zorientowałem się że są jakieś nowe poboczne rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jak niby sukkuba w jedynce można zaliczyć?? Oj biedaku, biedaku Miłego oglądania 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mroczny85 46 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dales filmik do W2, a ja sie pytam jak niby mozna sukkuba w W1 zaliczyc. O tym w W2 wiem bo sam zaliczylem Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Dales filmik do W2, a ja sie pytam jak niby mozna sukkuba w W1 zaliczyc. O tym w W2 wiem bo sam zaliczylem Mi się nawet na oczy nie udało go zobaczyć Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY__79 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 No mi również Pokażcie mi tego stwora z części pierwszej? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kubas246 135 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 @dentor23 Oglądając filmiki myślałem, że ich powaliło z tym systemem walki. Początkowo też byłem mu przeciwny. Grając w W2 szczerze zatęskniłem za tym systemem. Przywyknąć można i zapewne Ci się spodoba. @TOPIC Pytanie nie tyle moje co kolegi, wgrał on ostatnio FCR do W1 i teraz gra się coś sypie. Nie może oddać zadań, które ma wykonane (podane, że jest wszystko ok, ale jak idzie do gościa to nie może oddać zadania). Grę wgrał na czystego (świeżo po instalce) Wiedźmina 1.5 Edycja Rozszerzona. W czym leży problem i czy da się to naprawić? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts