Skocz do zawartości

[MULTI] Watch_Dogs - seria

Watch_Dogs 2  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
      0
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

nieprzezroczystymi szybami :( 6 letnie GTA IV graficznie bije ten twór na głowę :(

Nie wiem czy ja dostałem jakąś wersje z E3, ale ta gra u mnie wyglada naprawdę dobrze, a osoba twierdzące, iż GTA IV graficznie bije na głowę W_D jest albo ślepa, albo umysłowo chora.

Fizyka to co innego, ale fizyka to noe grafika lol.

wyglada naprawdę dobrze

Bez ingerencji gra wygląda biednie jak na 2014 rok. GTA cieszy się tak długo popularnością dzięki modyfikacjom. W Watch_Dogs ingerencja jest pewnie niemożliwa lub bardzo ograniczona, niedługo nikt nie będzie pamiętał o tym gniocie  %-)

Nie mowię, ze wyglada swietnie, ale tekstury na pewno ładniejsze niz w takim BF4. Niemniej gdyby nie podkoloryzowany zwiastun na E3 i rozdmuchany hype, nikt nie czulby sie zrobiony w balona, a opinie zapewne byłyby duzo lepsze.

Ja tego nie chcę. Nie życzę sobie. Nawet gratis. Nawet zapłacę, żeby zabrali.
Sid mam wrazenie ze w ubi za duzo cpia :D w FC 3 tez bylo nawiazane do ostrego tripa halucynogennego. O ile tam jeszcze bylo to powiazane z fabula i jako tako trzymalo to sie kupy to w grze o hakerze elektro haluny... Nosz ku**a posze was !!! Chcialbym polubic ta gre ale ...no po prostu nie ma za co :( samymi teksturami sie sprawy nie zalatwi gdzie tylko w nocy mozna sie napawac grafika bo za dnia to szalo nie ma. dodatkowo te dziwaczne mini gierki sprawily ze ja od wczoraj nie mylse o tej grze :)  Ostatnio naprawde z grami robi sie coraz gorzej (sorki za ot) ale ktos wpadl na pomys zeby zmienic w fifie 14 system gry w FUT :( nie gralem tydzien dzis wpadam zagrac mecz i ku**a mac jakbym zamiast fify 14 odpalil fife world i cofna sie do systemu podan i fizyki z fify 10!!! A tu jeszcze czytam arty ze ubi zalicza jakis rekord w sprzedaz WD :(

Wczoraj nie grałem w WD. Kompletnie nie miałem ochoty. Dziś spróbuję... i mam nadzieję, że ominą mnie halu-tripy i ujeżdżanie mecha-pająków. 

Ogólnie martwią mnie dobre wyniki sprzedaży, bo to tylko daje im przekonania, że mogą robić takie wały. No ale cóż, sami jesteśmy sobie winni.

Tu już nawet nie chodzi o te wszystkie zapowiedzi. Gra jest skopana w praktycznie każdym aspekcie. Pomijając oprawę audiowizualną, gameplay jest strasznie nudny. Fabuła drętwa, misje i "hackowanie" (które miało w sobie ogromny potencjał) schematyczne do bólu, idiotyczne AI, masa bugów i brak podstawowych detali, które miały gry sprzed dekady. Tą grę powinni sprzedawać w kioskach za 9zł razem z Maluch Racer i innymi tego typu produkcjami a nie robić milion edycji limitowanych  %-)

• Popieram 4

no wlasnie ja np odpalam gta 4 2x w roku tylko dla tego zeby sie zrelaksowac chodzac po miescie i bawiac sie nieograniczonymi mozliwosciami tej gry :) tam naprawde mozna robic wiele rzeczy nie mowiac tu juz o modach bo z nimi jest tez zabawa jak sie na misje pomyka fiatem 126p albo poldolotem :D ja od poczatku chcialem w WD znalesc ciekawe rzeczy ktore mozna robic poza glownym watkiem i no na upartego nie znalazlem nic...okradanie kont bankowych sprowadza sie do przycisniecia "q" naprawde szczyt hakerstwa :( to w gta 4 mozna bylo wiecej w kafejsce na kompie zrobic bo pisalo sie maile i przyjmowalo zlecenia na kradziez aut. Zalet gta chyba nie trzeba wymieniac a jesli juz to nie ma problemu zeby znalesc kilka duzych plusow :D

Patrząc na te newsy o rekordowej sprzedaży tym bardziej człowiek się zastanawia w jakim kierunku zmierza rynek gier. Gracze napędzają tą chorą machinę kupując i chwaląc takie wybrakowane produkty. Nie obrażając nikogo - poziom gier spada razem z poziomem i wymaganiami graczy. Osobiście z roku na rok coraz mniej tytułów przykuwa moją uwagę i chętniej wracam do pozycji sprzed lat. Dobrze, że są jeszcze ambitne studia, dla których to gracz jest najważniejszy ;)

Najgorsze jest chyba to, że takie serwisy jak IGN, Gamespot, Neogaf czyli miejsca z największą liczbą odwiedzających po prostu zachwalają tą grę. Ja sam jestem w połowie drugiego aktu, nie jest źle, ale na razie skubie sobie po jednej misji i wyłączam. Potem Ubisoft widzi wyniki sprzedaży i komentarze zachodnich graczy i jest wniebowzięty. Za rok Watch Dogs 2 - a i pewnie co do zasady, zanim gracze otrzymają porządnego patcha to wyjdzie pewnie DLC - oczywiście płatne. 

aktualnie jestem po paru godzinach "zabawy" w [cytuje] nowego rekordzistę wśród gier Ubisoftu

na szczęście nie kupiłem tej gry [grałem na Dedsecu kolegi]

na grę czekałem jobikres czasu i śledziłem każdą nowinkę na jej temat

pal licho optymalizację, grafikę, prawa fizyki i realizm rodem z C64

przymknę oko nawet na koślawą fabułę i postacie mniej barwne niż żule spod monopolowego

to co Ubi zrobił w sprawie gameplay'u dobija mnie najbardziej - obiecali cuda, szklane domy, złote miasta, ja czytając te "obietnice" i mając w swej głowie świadomość, że FC3 i AC4 były całkiem znośnymi produkcjami nie mogłem się doczekać premiery

wyobrażałem sobie, że wreszcie zatopię zęby w konkretnym kawału mięsiwa, że stary dobry Uplink pójdzie w odstawkę

lecz niestety, z każdą kolejną informacją mój zapał malał - ostatnia "pokazówka" sprawiła, że kompletnie zbojkotowałem tą produkcje

cały gameplay tak na prawdę to 3 góra 4 klawisze / przyciski na padzie, z czego praktycznie cały [o zgrozo] "hacking" opiera się na Naciśnij aby zhackować BUM gotowe

srsly, Ubisoft?, srsly?

ogólnie z mojej perspektywy to wygląda tak:

1. Pierwsze zapowiedzi - super symulator hackingu, wymagający gameplay, bla bla bla....

jakiś okres czasu

2. Pierwsza konkretna pokazówka - mamy złe nowiny - z tego symulatora to jednak tylko zostanie włamywanie się do zabezpieczonych sieci wifi, ALE TEŻ JEST ZAJEB1$CIE

okres optymalizacji

3. Premiera - no wiecie... macie tutaj tworzenie stron WWW w html'u przy użyciu notatnika, bawcie się dobrze :D

to by było na tyle :)

Coś czuję, że jeśli ktoś chcę gry z "prawie" otwartym światem, wyrazistymi postaciami, "niejako" wolnością wyboru, ciekawą fabułą oraz niebanalną rozgrywką i będzie w stanie przymknąć oko na drobnostki...

...to lepiej zrobi grając w Deus Ex Human Revolution niż W_D. 

Dobra, ode mnie koniec psioczenia dopóki nie spędzę przy W_D przynajmniej 4-5h. 

Można tej grze dużo zarzucić ale widzę, że rozpoczeło się ekstremalne wieszanie psów na niej na siłę. Jeśli taki CoD MW3 może dostać 9/10 to WD spokojnie zasługuje przynajmniej na 8/10. Gdyby model jazdy był taki jak w GTA4 to ta gra z dużo bardzej dopracowanymi etapami walki, skradania i pościgów rozłożyłaby konkurenta na łopatki.

Poniżej 2 screeny z ustawień tylko na High co byśmy się mogli zastanowić czy to wygląda 10x gorzej niż GTA4 ; - )

http://imageshack.com/a/img843/2586/f1eu.jpg

http://imageshack.com/a/img843/9121/mfxwf.jpg

• Popieram 1

Wygląda lepiej niż GTA IV bez dwóch zdań, tekstury są bardziej szczegółowe :]

http://vpx.pl/i/2014/05/29/Watch_DogsDeluxeEdition2014-5-29-17-59-4.jpg