Gość effendi360 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Mam już kase. To zamawiać czy nie ? Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Po tych opiniach co ludzie tutaj się wypowiadali, ja bym zaryzykował i zobaczył jak to jest z nią. Effendi nie ma się co cackać, brać i zobaczyć........ Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 A jakaś różnica między TOP a "zwykłą" jest poza zegarami ? Bo nie wiem czy sens płacić pięć dych więcej za coś co mogę sam zrobić dwoma kliknięciami mychy Link to post Share on other sites
lukiwara11 34 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Po prostu ta "firma" ma "serwis"... cudzysłowy celowe. Te produkty jakościowo nie są złe, ale jak coś to wspomniany "serwis" psuje wszelkie wrażenia z użytkowania. Asus się skończył na P5B.a co ma servis do jakości produktów asusa? servis moze ma ciulowy, ale samo chłodzenie DCII jest wydajne i ciche wiec stfu Mam już kase. To zamawiać czy nie ?lepiej zamów asusa 7970 od DomiHD2 za 215 funtów Edytowane 2 Lipca 2012 przez lukiwara11 Link to post Share on other sites
blacklizard 188 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Z tego co wyczytałem na zagranicznym forum różnią się tylko fabrycznym OC. niektóry też wspominają o lepszym kręceniu wersji TOP ze względu na lepszy chip, ale do tego podchodziłbym z rozwagą. Link to post Share on other sites
Yacko 69 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Bo nie wiem czy sens płacić pięć dych więcej za coś co mogę sam zrobić dwoma kliknięciami mychy TOP musi chodzić z zegarami jakie zapewnia producent - jeśli nie to reklamacja. Wersja zwykła może pójść wyżej niż TOP, ale może być dużo niżej i reklamować nie możesz. Jeżeli kupujesz TOP to najlepiej poproś sprzedawcę, aby Ci sprawdził czy daje radę stabilnie pracować z tymi zegarami. Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 a co ma servis do jakości produktów asusa? servis moze ma ciulowy, ale samo chłodzenie DCII jest wydajne i ciche wiec stfuSerwis ma bardzo dużo do opinii firmy, a jakość produktów nie stoi na zbyt wysokim poziomie. DC II - pozornie jest fajne, ale ciszę "zrobili" kosztem temperatur, więc sam się zamknij. Link to post Share on other sites
zozur 6 Napisano 2 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 weź top wersję ponieważ czytałem gdzieś na forum polskim nawet, że gościu kupił DC2 zwykłą w sensie bez oc i nie może na niej stabilnie osiągnąc taktów z wersji TOP !!! różnica w cenie u mnie w sklepie na osiedlu była 20zł sam sobie chciałem podkręcić ale po przeczytaniu tych postów kupiłem top i nie żałuję. Gdzieś wyżej ktoś o temperatury pytał i pisał, że ma 78 stopni w bf 3 na ultra, musisz mieć słabo wentylowaną budę ja mam max 73 stopnie w bf 3 1920x1080 all ultra 2x msaa 16x anizo. Polecam artykuły na stronach "zachodnich" gdzie TOP wersja dała się podkręcić do 1,3ghz o ile się nie mylę także nic tylko polecać tą kartę. Link to post Share on other sites
Shadoweye 0 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Temp tej karty to nie problem ustawiasz sobie profil wentylatorów i masz chłodniej dodatkowo gdy wlaczysz Vsync [to nowe "adaptacyjne"] będziesz miał te 60 fps [chyba że "musisz" miec więcej] a będzie chłodniej a wentylator i tak jest cichy nawet gdy go sobie sami ustawimy BTW. Dla posiadaczy, Wyszedł nowy VBios polecał zupdatować, karta lepiej się zachowuje [poprzez Asus GPU Tweak] Link to post Share on other sites
currahee 292 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wyszedł nowy VBios polecał zupdatować, karta lepiej się zachowujeMógłbyś rozwinąć "karta lepiej się zachowuje". Tzn jak? Moja zachowuje się znakomicie od nowości (z oryginalnym biosem) więc nie wiem na co można liczyć? Link to post Share on other sites
Shadoweye 0 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wg opini jest stabilniejsza i podobno dużo lepiej się kręci Link to post Share on other sites
kamar59 264 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Ale jak masz zamiar grac w DIABLO 3 przez wakacje to nie ma sensu kupować a gier tak nie będzie na wakacje (sezon ogórkowy) we wrześniu najlepiej Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mam jeszcze kilka zaległych pozycji. Jeszcze nie zamówiłem, nadal się waham. Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 A EVGA lata ci w glowie? Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Bierzesz dwie do SLI? Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) No włąśnie na razie jedną, ale drugą na pewno dokupię i coś mi się wydaje, że chłodzenie montowane np w evga do tego by się lepiej nadawało. Edytowane 3 Lipca 2012 przez effendi360 Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 W wypadku SLI, gdybyś wziął wersję 4GB, to wtedy ma to sens i referent nie obwiewałby dolnej karty, a Keplery są chłodne, więc dadzą radę z takim. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 a są już gdzieś te 4 gigowe ? Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Znaczy w Polsce? Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Możesz kupić bezpośrednio od evgi http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=04G-P4-2673-KR&family=GeForce%20600%20Series%20Family&sw= Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Gdziekolwiek. Z drugiej strony komuś brakło pamięci ? Ja tam miałem dwa referenty 570 1.3 giga i na ultra mi lepiej chodziło BF3 niż na radku z 3gb pamięci Możesz kupić bezpośrednio od evgi No i po opłaceniu vatu i cła mi wyjdzie 2,5tys za jedną kartę. To po Uju interes, wolę kupić 690. Link to post Share on other sites
Sn1PeR 678 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Lepiej mieć i niech się marnuje trochę, bo nie wiadomo jakimi tytułami nas uraczą w najbliższym czasie. Zaraz popytam gdzie można dorwać i za ile. Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 3 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Dobra Panowie, ktoś kiedyś powiedział, że pierwsza decyzja jest najlepsza... Zamówiłem tego Srasusa, oczywiście w wersji TOP. Wrażenia z użytkowania, przedstawię w czwartek. 1 Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ja tak mówiłem:)Pierwsza myśl najlepsza(oby)......Bo to rożnie bywa..... Link to post Share on other sites
zozur 6 Napisano 4 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 tak na prawdę jeśli chozi o ilość mb na karcie to jakiś śmiech jedynie te żałosne engine rockstara ala gta 4 i max payne 3 (żałosny z resztą kupiłem i żałuję) mają bajer taki, że nie mogłem dać max antyaliasingu ponieważ potrzeba było ponad 1,3gb ramu na karcie a miałem 570 gtx 1280mb ona ma. Gdzieś robili testy na 580 w bf3 na 2gb i 4gb i różnica do rozdzielczości 1920x1080 była żadna ba nawet czasami 4gb ramu miało o 1 - 2 fps mniej. Sprawa zmieniła się w momencie gry na 30" monitorze i wyżej w konfiguracjach wielomonitorowych 3d, itp itd. i tylko wtedy od 2560 wzwyż jak grasz polecam zakupić kartę z 4gb do sli. Jeśli nie masz wielu monitorów albo chociaż 30" monitora to useless crap z tego co widzę w przypadku gtx 680 ceny wersji 4gb są 400zł wyższe. Dodam, że róznica fps nawet na wielu monitorach dawała marginalne zyski wydajności gdzieś tam było w jakiejś grze 10 fps więcej. Link to post Share on other sites
Recommended Posts