Lukson 3410 Napisano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Nadrukowane imię "rapera" na opakowaniu daje +26 do jakości dźwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0sarcastic.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/0wink.gif Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 2 Września 2013 Udostępnij Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Za jakiś czas muszę sobie kupić dźwiękówkę, bo integra w Z77 G43 to porażka.http://www.avland.co.uk/aasp/audiotechnica/1120/athsj55/athsj55lrg.jpg Edytowane 2 Września 2013 przez ehhhm Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 http://img89.imageshack.us/img89/4590/dpo9.png Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Aż się musiałem oglądnąć czy mojego nie sprzątnąłeś Jak wrażenia? Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 21 Września 2013 Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Wrażenia takie jak w przypadku 921, którego miałem wcześniej czyli bardzo pozytywne . Plusy na korzyść 22 to: znacznie poprawione hdmi i dodatkowe dwa gniazda, które bardzo mi się przydadzą, ulepszony firmware, dokładniejszy mikrofon mcacc no i phase control plus wreszcie działa tak jak powinno w trybie 5.1 bi-amp. Uwielbiam to bezpośrednie, energetyczne brzmienie Pioneera . Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Taki sprzęt do filmów się zgodzę fajny Tylko ten napis na środku mi nie pasuje Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Fakt, do ampli kina domowego może średnio to pasować ale wbrew pozorom spisuje się nieźle i w stereo (dlatego po kilkunastu odsłuchach różnych amplitunerów wybrałem właśnie Pionka, 45% kino i 55% muzyka). W połączeniu z Azur 551P można spokojnie posłuchać czarnych płyt w stereo. Nie zagra to dosłownie tak jak Technics SU-XV700, którego miałem kiedyś ale na moje ucho jest dość dobrze. Jak masz możliwość to odsłuchaj w stereo w salonie jak to gra, gwarantuje Ci, że będziesz miło zaskoczony . Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Nie,dzięki Ja w ampli się nie kocham a słyszałem różne tańsze/droższe .Grunt to żebyś ty był zadowolony-twój sprzęt Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Jak masz możliwość to odsłuchaj w stereo w salonie jak to gra Nie,dzięki To jedyny sposób na to żeby wiedział co i jak i żeby taka opinia jak poniżej była choć troszkę oparta na wiedzy a nie na "bo mi się zdaje". Taki sprzęt do filmów się zgodzę Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Nie zdaje mi się.Tylko jestem tego na 100% pewny i każdy kto choć trochę ma pojęcia na ten temat,to samo powie.Amplituner do filmów a nie muzyki.Nawet w skali którą podał @Szarik pół na pół nie jest według mnie to dobry wybór ale to moje zdanie.Dlatego zaskoczył mnie @Szarik który ma pojęcie o sprzętach,że poszedł w kino.Nie wiem,może mnogość funkcji,wej/wyj itd przyciąga ludzi bo dostają świetny kombajn ale nie mający nic wspólnego z dobrym dzwiękiem i tu nie oszukujmy się albo bezwzględnym priorytetem jest brzmienie w muzyce w stereo albo zależy ci na dzwięku przestrzennym i na dodatkowych bajerach.chcąc dołożyć dobry tor audio do takiego amplitunera,toroida,pojemne kondki itd inaczej: Czy amplituner za np. 5000 pln jest dobrym wzmacniaczem? Pomijając fakt, że amplitunery różnią się jakością, nawet w obrębie podobnej kategorii cenowej, odpowiedzieć można na kilka sposobów:1. Proszę posłuchać i porównać. Następnie samemu ocenić. Ta odpowiedź, pomimo że najbardziej uczciwa, na ogół nie jest tą oczekiwaną przez klienta, mającego już jakieś obserwacje (lub życzenia) i chcącego usłyszeć ich potwierdzenie.2. Amplituner kosztujący 5000 pln, po "odcedzeniu" wszystkich układów nie związanych z reprodukcją dźwięku audio (wyświetlaczy, pilotów, dekoderów Dolby itp.) okazał by się 5-kanałowym wzmacniaczem zintegrowanym, kosztującym mniej więcej połowę ceny oryginału. Prawdopodobieństwo, że zagra on na poziomie dwukanałowego, solidnego wzmacniacza zintegrowanego z mniej obciążonym, na ogół również wydajniejszym zasilaniem jest bardzo małe, skoro ten ostatni ma tylko dwie końcówki mocy, a więc lepsze i jest tańszy.3. Jeżeli wystarczy nam poziom przyzwoitego hi-fi a naszą drugą pasją jest kino domowe, wówczas zakup amplitunera jest jak najbardziej uzasadniony.Na pewno dźwięk uzyskany w ten sposób będzie wyraźnie lepszy niż ten oferowany przez średniej klasy miniwieże. Natomiast sam wygląd-bajer(ładny). Dla mnie to jeden wielki procesor do muzyki,do filmów jak najbardziej ok. Ja w takim razie proponuję wam panowie porównać wasze amplitunery z tańszymi wzmacniaczami z tego co pamiętam ty Biafra masz podobnej klasy ampli i chyba wafle do tego jak się nie mylę. Sorki ale jak już pisałem grunt że jesteście zadowoleni. pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 22 Września 2013 Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Dlatego zaskoczył mnie @Szarik który ma pojęcie o sprzętach,że poszedł w kino. Przekonał mnie dłuższy odsłuch, nic na to nie poradzę . Słuch mam raczej dobry i możesz mi wierzyć, jeśli ten sprzęt nie miałby nic wspólnego z dobrym dźwiękiem to nawet bym go nie dotknął . Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 ten pioneer vsx-922 w stereo przy 8ohm ma 2x120w - czyli już całkiem całkiem...(lub 5x60w przy 8ohm w kinie) Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 27 Września 2013 Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Przekonał mnie dłuższy odsłuch, nic na to nie poradzę . Słuch mam raczej dobry i możesz mi wierzyć, jeśli ten sprzęt nie miałby nic wspólnego z dobrym dźwiękiem to nawet bym go nie dotknął . QFT. A mam dokładnie ten wzmak stąd jestem zdziwiony że bez odsłuchu opisujesz mi jak strasznie gra Też spędziłem sporo czasu na odsłuchu przed zakupem i podpisuję się pod tym co pisze Szarik. A też głuchy nie jestem. Rozpisałeś się a pionka nie słyszałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) Aktualnie od kilku dni mam u siebie do sprawdzenia takiego dość dziwnego budżetowca . Zasilacz robi wrażenie, dźwięk w stosunku do Pionka jest bardziej naturalny, zastanawiam się nad zmianą. Marantza mogę wyrwać za śmieszną kasę. http://img21.imageshack.us/img21/953/bvn6.jpg Edytowane 20 Października 2013 przez Szarik Cytuj Link to post Share on other sites
BIGPUN 12628 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Marantz <3 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Marantza mogę wyrwać za śmieszną kasę. Co znaczy "śmieszna kasa" ? Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Dla Szarika mała zastanawiam się nad zmianą http://www.ceneo.pl/17763379#tab=reviews_scroll Bierz jak ci się podoba. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Co znaczy "śmieszna kasa" ? W sensie, że sporo taniej niż w kraju bo od sąsiadów (Niemcy) . Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 marantz ma 2x145w (lub 5x82w) przy 8 ohm w stereo vs pionieer vsx-922 - 2x120w "wagowo" są porównywalne - marantz 10,1kg... wg mnie marantz ładniejszy wizualnie , ale jak gra to nie wiem - miałem kiedyś wzmacniacze marantza pm-6004 i pm-7001 i za wydajne prądowo to one nie były... (ale to nie były wysokie modele wszakże...) Cytuj Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 vs pionieer vsx-922 7x105W i 9.8Kg Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Parametry u Marantza są sporo zaniżone na papierze, nie wiedzieć czemu. Dynamika jest identyko jak u Pionka z tym, że jest to bardziej muzykalny amplituner i nie aż tak ostry w górnych rejonach pasma co nie zmienia faktu, że jest to chyba najtańszy ampli Marantza heh. Cytuj Link to post Share on other sites
zine5 175 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 (edytowane) pionieer vsx-922 realnie 5x60w przy 8ohm lub 2x122w 7x ?w(góra 7x50w przy 8ohm)przy 4ohm pewno więcej nieco, ale pytanie jak zniesie to zasilacz i zabezpieczenia amplitunera...? marantz jest mocniejszy mocowo... Edytowane 20 Października 2013 przez zine5 Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Szarik jaka jest według ciebie różnica w brzmieniu i ile byś dopłacił. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 20 Października 2013 Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Różnica w brzmieniu według mnie jest dość duża, klasę wyżej - w stereo bardzo przypominają mi się czasy z Technicsem ale to nadal nie jest to samo acz już bliżej niż dalej . W kinie dźwięk jest niesamowicie żywy i laserowo przestrzenny (o ile można tak powiedzieć), dialogi są bardziej czytelne i bardziej "na ekranie" ale to może być zasługa zabawy z Audyssey. Napiszę coś więcej jak go dłużej potestuję, czekam narazie na pierwszą większą wolną połowę dnia. Nic nie dopłacę, wyjdę na czysto . Na Pioneera mam już zdecydowanego kupca ale jeszcze się zastanawiam, nic na szybko. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts