kubaset97 62 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Co o nim sądzicie? Jakie są wasze opinie? Daję radę czy zawiódł? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Mnie najbardziej niepokoi jakość wykonania i ekran, który niestety nie jest z dopiskiem Plus czyli nie będzie pełnego ekranu HD ;/ A wykonany będzie pewnie z plastiku bo jest tylko nieznacznie cięższy od SGS II a ceramiczna obudowa trochę waży. Szkoda, spodziewałem się więcej. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 http://www.internetzona.pl/2012/05/03/samsung-galaxy-s-iii-zaprezentowany-oficjalnie-poznaj-jego-specyfikacje/ http://www.engadget.com/2012/05/03/samsung-galaxy-s-iii-preview-hands-on/ http://www.engadget.com/2012/05/03/galaxy-s-iii-microscope-hd-super-amoled/ http://www.engadget.com/2012/05/03/samsung-galaxy-s-iii-vs-iphone-4s-htc-one-x-lumia-900/ http://www.engadget.com/2012/05/03/samsung-galaxy-s-iii-family-tree/ Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 mnie tak wcale się nie podoba obudowa (( w sgs2 była dużoooooooo lepsza Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Szkoda, zapowiadał się świetnie. Mogli z niego zrobić SGSII+ czy coś. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Dużo szumu a tu trochę bez szału... Jak dla mnie nie pasuje on na S III a bardziej na ulepszonego Nexusa. Sam design nie powala, S II chyba ładniejszy ale zdjęcia to nie wszystko trzeba go wziąć do łapy i pomacać. Fajnie, że zastosowali Gorilla Glass 2. Niedługo kończy mi się umowa i powiem prawdę, że czekałem na S III ale teraz to nie jestem pewien... chyba wybiorę S II. No i dobra wiadomość, że jego cena spadnie skoro ukazał się następca. No nic, czekamy na konfrontację z flagowymi modelami innych producentów. Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 SGS III nie zrobił na mnie większego wrażenia, ot kolejny telefon z dotykowym wyświetlaczem, androidem i wielordzeniowym procesorem. Niewątpliwie jego zaletą jest procesor z czterema rdzeniami taktowany 1.4 GHz, lecz to też nie jest jakieś "wow". Dla przypomnienia mamy 4 rdzenie taktowane 1.5 GHz w HTC One X. Trochę Samsung mnie rozczarował Galaxy S III, myślałem że będzie to podobna rewolucja jaką był SGS II, ale nie widzę tu większych rewelacji. Gorilla Glass 2 jest dobry rozwiązaniem, ale zbyt małym ulepszeniem jak na tak zapowiadany i wyczekiwany smartphone. Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 teraz można wybierać wedle gustu komu bardziej się podoba one x bierze htc a komu samsung galaxy s 3 (chć w to wątpię ) to bierze go Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Jedyny plus to taki że spadnie cena SGS2, od jakiegoś czasu poluję na niego. Więc będzie okazja wyrwać go w dobrej cenie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marcinek00 0 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Samsung troche mnie zawiódł miało być tak pięknie a teraz zostało tylko czekać i modlić się żeby LG Optimus LTE 2 trafił do europy Cytuj Link to post Share on other sites
b3nio 29 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Jest ewolucja,rok temu była rewolucja.Tyle w temacie. Edytowane 4 Maja 2012 przez b3nio Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Co mnie zawiodło w SGS III to że ma on stary układ graficzny z poprzedniego SGS II, ale chociaż podnieśli częstotliwość ze standardowego 266 MHz do 400 MHz, ekran z matryca PenTile - jeśli policzymy ilość subikseli, otrzymamy taki sam wynik jak w przypadku iPhone’a! Czyli okazuje się, że ekran HD Super AMOLED ma jedynie rozdzielczość jak w Retina Display iPhone’a (około 640 x 960), co przekłada się na gęstość jedynie 200 ppi. Zadziwiająco mało, jak na rewolucyjną technologię, ale i tak prawdopodobnie 95% użytkowników nie zwróci na to uwagi. Większość osób zauważa matrycę PenTile dopiero wtedy, kiedy ktoś im uświadomi jej obecność. Pozostaje nam czekać na piękne czasy, w których Samsung przestanie produkować wyświetlacze z dziwnymi układami subpikseli, za to skupi się na dostarczeniu rozdzielczości HD wraz ze swoimi wyrazistymi kolorami. Edytowane 4 Maja 2012 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 SGS III nie zrobił na mnie większego wrażenia, ot kolejny telefon z dotykowym wyświetlaczem, androidem i wielordzeniowym procesorem. Niewątpliwie jego zaletą jest procesor z czterema rdzeniami taktowany 1.4 GHz, lecz to też nie jest jakieś "wow". Dla przypomnienia mamy 4 rdzenie taktowane 1.5 GHz w HTC One X. Trochę Samsung mnie rozczarował Galaxy S III, myślałem że będzie to podobna rewolucja jaką był SGS II, ale nie widzę tu większych rewelacji. Gorilla Glass 2 jest dobry rozwiązaniem, ale zbyt małym ulepszeniem jak na tak zapowiadany i wyczekiwany smartphone. Tak tylko Exynos od Samsunga dosłownie rozbija Tegrę 3 Cytuj Link to post Share on other sites
simondd 82 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Dodatkowo Exynos jest wykonany w niższym 32nm prosesie technologicznym, a tegra 3 w 40nm. Dopiero Tegra 4 będzie wykonana w 28nm. Edytowane 4 Maja 2012 przez simondd Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 @Maniak No ok, zgadzam się, że Exynos miażdży Tegrę 3 i zgadzam się z tym co napisał simondd. Tylko powiedzmy sobie szczerze, na ile użytkownik SGS II odczuje różnicę przesiadając się na SGS III? Cytuj Link to post Share on other sites
marcinek00 0 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ogólnie samsung galaxy s3 jest super telefonem jedyne martwi zastosowanie matrycy pentile Zobaczcie jak ładnie szybko bez przycięć chodzi: Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zobaczcie jak ładnie szybko bez przycięć chodzi: Okulary proponowałbym założyć. One X du*y nie urwał, SGS III także, iP5 urwie ceną więc pozostaje czekać na coś pod WP7.5/8 z dwurdzeniowym S4. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 http://allegro.pl/samsung-galaxy-s-iii-gt-i9300-i9300-s3-nowy-fv23-i2327771156.html Znalazłem na Allegro jak to prawda to cena poraża... Cytuj Link to post Share on other sites
BlackovXpl 42 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Telefon super, gdyby nie ta cena:) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 zobaczycie przed premierą będzie 2700 a po 2000 tak jak htc one x Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Cena faktycznie POWALAJĄCA!!! Jest droższy niż iPhone 4S(http://allegro.pl/okazja-iphone-4s-16gb-raty-f-vat-23-w-wa-i2299510828.html) co jest rzadkością, nie mówię że iPhone jest lepszy, bo bym skłamał, ale mimo wszystko wiadomo, że jest to sprzęt, który zawsze "króluje" jeżeli chodzi o drożyznę. Ale faktycznie tak jak napisał erni1996, po premierze cena spadnie, a po pierwszych testach, recenzjach i opiniach użytkowników jeszcze bardziej spadnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Aro1991 2 Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 To wiadomo zawsze ceny są nieadekwatne po premierze, 1 miesiąc i ceny będą koło 2 tys a tak na powagę to nie musowo narzekać bo przecież od może 2 lat tel się bardzo rozwinęły (hardware telefonu wyrabia wszelkie aplikacje i gry)w tel sprzed kilka lat symbian się mulił, brakowało Ramu itd... SGS3 to nie rewolucja ale zawsze konkurencja przecież dla najlepiej dopracowanych telefonów 8) . Cytuj Link to post Share on other sites
vitno 24 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Ale szczerze powiedziawszy nie wiem czy chciałbym zamienić SGS II na SGS III, raczej SGS III nie jest taką rewolucją aby przesiadać się z SGS II Cytuj Link to post Share on other sites
erni1996 110 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 jedyny duży plus oprócz procka to ekran Cytuj Link to post Share on other sites
wodzu88 52 Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 @vitno moim zdaniem w S III, napewno poprawili ICS, bo na mojej dwójce, to czasami, aż idzie się pochlastać jak widzę błędy i działanie Androida w 4.0.3 w Galaxy II, od wczoraj zastanawiam się czy nie wrócić do GINGERBREADA. tragedia! Już wolałem jak stary soft żarł mi baterię na potęgę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts