Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czyli rifts or gtfo. Oby to był tylko marketing do nakręcenia sprzedaży RoSa i oby szybko naprawili dziwną różnicę pomiędzy chęcią wykastrowania loota ze skrzyń czy napotkanych unikalnych potworów i promowania jedynej-słusznej drogi grindu, bo to się szybko obróci i ugryzie ich w du**ę. 

Panowie mam pytań parę.

Trochę kasy uzbierałem i zastanawiam się czy w końcu nie kupić diablo 3 bo widzę że w końcu wyszedł jakiś konkretny patch i chyba można już zasiąść do grania:)

Jak rozumiem da się grać tylko online?

Ile godzin trwa przejście fabuły?

Jak rozumiem dark soul to sam dodatek bez podstawki i kupując tylko jego nie pogramy?

Wiecie może czy gdzieś można trafić d3 za mniej niż 100zł?

Jak rozumiem da się grać tylko online?

Tak potrzebne jest połączenie z internetem by grać

Ile godzin trwa przejście fabuły?

To zależy czy będziesz grał sam czy tzw TAXI,w tej chwili jak wyszedł dodatek istnieje tryb przygody,który się nie nudzi.

Jak rozumiem dark soul to sam dodatek bez podstawki i kupując tylko jego nie pogramy?

Dark Soul to zupełnie inna gra chodziło ci raczej o Reaper of Soul.Kupując podstawkę Diablo 3 grasz do 60 poziomu bez możliwości gry dodatkową postacią(Krzyżowiec), która jest w dodatku

Wiecie może czy gdzieś można trafić d3 za mniej niż 100zł?

Na allegro można kupić klucz z automatu za ok. 99 zł dodatek można kupić za podobną kwotę 

Edytowane przez desmon

Czy ktos bylby chetny na granie w trybie hardcore ? Nowa postacia od 1 lvl. Mam chwilowy kryzys wiary ale chetnie pogralbym na hc ale nie samemu. Licze na solidna 4 osobowa druzyne ;) Bedzie ciekawie tym bardziej ze w ciagu tygodnia dostaje ze 3 disconnecty .

. ah ta adrenalina

Tak się zastanawiam ostatnio o co chodzi z tym MF (Magic Find)... Z czasów przed wielką aktualizacja D3 oraz dodatkiem RoS, miałem na sobie (Barb) parę rzeczy, które w różnych % dawały mi wzrost MF (razem coś koło 150%)... Po aktualizacji D3 pojawiły się całkiem nowe rzeczy (rare żółte), ale do dziś dnia nie natrafiłem na ŻADEN, który by dawał jakikolwiek % do MF, więc moje pytanie po co ta statystyka ?? jedynie kamień (topaz) daje % do MF jeśli go się wpakuje w hełm... totalnie nie rozumiem o co chodzi... hmmmmmm a może za krótko gram ;)

MF% występuje, ale bardzo sporadycznie (niektóre Legendy). Kiedyś wprowadzili limit (300% MF maksimum), aby wyrównać szanse i 'wyciąć' z gry buildy nastawione na Magic Find - wiadomo, że lepiej go mieć, niż nie mieć i w takiej sytuacji stawał się to "jedyny i słuszny" wybór.
MF% nie wzrasta już od Paragon Levela, a loot 2.0 (czyli aktualne itemy, poza wyjątkami) nie wyrzucają już MF%.
Dodatkowo MF% (Gold Find, Exp/kill i Bonus Exp) ubrany na "pomocniku" przenosi się w pewnej części na bohatera (czyli warto wrzucić coś na nich, jeśli gramy solo).

Mało tego. Sam Magic Find, jeśli już jakiś mamy, skaluje się w stosunku do rzadkości przedmiotu - tylko 1/3 w stosunku do Żółtych, 1/10 do Legendarnych.

Innymi słowy, poszli krok dalej niż kiedyś i zamiast limitu praktycznie całkowicie wycięli ten affix. Teraz, aby zdobyć przedmioty szybciej, najlepiej zrobić to tradycyjną drogą podbijania efektywności i zwyczajnie wzmocnić biceps:
->szybciej zabijasz grupy potworów
->zabijasz ich więcej w przeciągu godziny
->masz większą szansę na loot
->profit

Do tego, więcej rzeczy wypada na Udręce, oraz dostaje się bonus za granie z innymi ludźmi. Chyba tyle ;)

• Popieram 2

Patrząc na to, jak zmyślnie i szybko da się nadrobić majątek w RoS możesz zacząć od nowa na EU - no ale jednak kilka ładnych godzin popłynie na podlevelowanie bohatera/bohaterów.

Swoją drogą, grających zapraszam do naszego Klanu - Benchmark <BMK> - atakujcie Biafrę po zaproszenia, albo zaproście się sami.

Patrząc na to, jak zmyślnie i szybko da się nadrobić majątek w RoS możesz zacząć od nowa na EU - no ale jednak kilka ładnych godzin popłynie na podlevelowanie bohatera/bohaterów.

Aj tam od razu tydzień :P dokładnie to nie całe 4h zajeło mi zrobienie maga od 1 do 70 lvl i podfarmienie itemow pod t1 ;)

Btw. Robimy dzisiaj powtórkę na T4 czy jedziemy fast rift na T2 ? Bo między między 18-20 mnie nie będzie. Zakończenie roku szkolnego -.-

I ogólnie to ten pierdzionek to idealna podstawa dla każdej postaci bazującej na setach :P

Edytowane przez darkatraz