CougarV6 14 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ostatnio dość (choć ciągle nie dość) popularny temat. Za sprawą Another World Anniversary, czy fenomenalnego remake Escape From Monkey Island. Lucas Arts, pokazał ,ze możliwe jest zrobienie remake doskonałego (dla nie wtajemniczonych jednym przyciskiem przełączasz się między oryginalnym widokiem i dźwiękiem a wersją odświeżoną) Sama gra zaś jest 100% kopią oryginału. każda plansza jest dokładnym odbiciem pierwowzoru. Miód Moim małym marzeniem jest doczekać odświeżonej wersji Syndicate lub Jagged Alliance. Drugim w kolejności tytułem w który chętnie bym popykał jest UFO Enemy Uknown. Wiem powstało masę klonów i wszystkie sprawdziłem. Opierają się na tym samym pomyśle ale są strasznie okrojone z możliwości i klimatu(ufo aftermath jeszcze ujdzie reszta to odpadki). Wiele nie wymagam, wystarczyła by mi ta sama gra działająca w wysokiej rozdzielczości z podretuszowaną grafiką. Cytuj Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 no to ja chcialbym remake gothica 1 i 2 nic nie zmienione tylko grafa lepsza 2 Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 heroes III - zrobione w technice gothica Cytuj Link to post Share on other sites
Fenris 1 Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Też bym w Syndycate pograł A tak to chętnie zobaczyłbym gierki w klimatach cannon fodder, x-treme racing czy black crypt. Klasyka z czasów Amigi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Taa Cannon Fodder z wielką chęcią. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Pfourul 0 Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Nie wiem czy kogos to zaintersuje, ale jest tworzony remake Quake 1 , ostanio w rocznice Q wypuscili demo. Owy remake jest tworzony przez grupke ludzi ;P Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Duke Nukem 3D Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Nie obraziłbym się za remake przygodówek z Indianą Jonesem No i TES: Daggerfall (mniej bugów, lepsza grafika, tyle samo świata do zwiedzania) Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Nie obraziłbym się za remake przygodówek z Indianą Jonesem Klasyka! Fate Of Atlantis To chyba była pierwsza gra w jaką grałem na CD-ROM. Mówione dialogi to wtedy było coś! Full Throthle też bym nie pogardził. Cytuj Link to post Share on other sites
seryoga 0 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Remake Deus Ex 1 i Need For Speed Porsche 2000 Cytuj Link to post Share on other sites
rlego 4 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 zdecydowane Amigowy Univers. Wycisnal z owczesnych hardwerowych marzen osme poty i byl boski. Dla przypomnienia 2 Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2009 zdecydowane Amigowy Univers Nawet nie wiesz ile lat głowiłem się jak się nazywała ta gra To była druga przygodówka w moim życiu (pierwsza była maniac mansion na c64) Dzięki wielkie! Remake Deus Ex 1 Jedna z moich top 30 ever. Cytuj Link to post Share on other sites
studencikus 0 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 cannon fodder Syndycate hmm... to by bylo cos Cytuj Link to post Share on other sites
aleks128 4 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Hmm może remake Freespace,Freespace 2 a najchętniej miło by było gdyby zrobili 3 Cytuj Link to post Share on other sites
bchrubas 19 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 No i jeszcze jedno oczywiście: Frontier - Elite (wiem że były nowe klony ale jakoś mi nie przypadły do gustu) Cytuj Link to post Share on other sites
melomonster 1 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Full Throthle też bym nie pogardził. widziałem Full Throttle ostatnio w Empiku za 20 zł. zresztą sam zobacz http://www.empik.com/full-throttle-pc-m ... ,2944766,p Co do innych gier to miałem remake quaka 1 z teksturami w wysokiej rozdziałce itp nawet nieźle wygląda Co do Cannon foddera to jest remake http://www.classic-retro-games.com/Cann ... r_376.html ale u mnie nie działa wiec od czasu do czasu odpalam sobie Winuae z fodderem Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Baldur's Gate. Icewind Dale. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
melomonster 1 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 w Platynowej Kolekcji jest cóś takiego co nazywa się "Legendy RPG" zawiera wszystkie Baldury, Icewindy + Lionheart i Planscape Torment. http://www.gram.pl/prod_8g3rHu0_Legendy_RPG.html Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2009 w Platynowej Kolekcji jest cóś takiego co nazywa się "Legendy RPG" zawiera wszystkie Baldury, Icewindy + Lionheart i Planscape Torment. http://www.gram.pl/prod_8g3rHu0_Legendy_RPG.html Tak, ale my mówimy o "rimejkach" a nie o wznowieniach Cytuj Link to post Share on other sites
grzesiekmos 1 Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Soldier of Fortune I, w nowej oprawie graficznej to było by coś 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sevae 8 Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Dungeon Keeper Harry Halloween System Shock 2 Myth 1 i 2 Cytuj Link to post Share on other sites
y0ddh4 10 Napisano 16 Października 2009 Udostępnij Napisano 16 Października 2009 To przyznało mi kilka osób - NFS Underground 2 - remake tej gry z udziałem najnowszych silników graficznych byłby hitem Fabuła, klimat, wrażenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Jacek Wiśniowski 3 Napisano 24 Października 2009 Udostępnij Napisano 24 Października 2009 UFO - nic lepszego nie powstało do tej pory. Probowałem roznych wznowien, ale kicha, zero klimatu. Byłoby nieźle tez popykać w Syndicate, Frontiera... Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 24 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2009 UFO - nic lepszego nie powstało do tej pory. Probowałem roznych wznowien, ale kicha, zero klimatu. Byłoby nieźle tez popykać w Syndicate, Frontiera... cóż ja mogę powiedzieć. Brawo dla tego pana Cytuj Link to post Share on other sites
TomaszPawel 6 Napisano 10 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2009 Dungeon Keeper - obecnie po raz n przechodzę go w pięknym środowisku 2D.... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts